عسل کنار، رتبه مرغوبترین در جهان را داراست/ شرایط خبرگزاری علم و فناوری - عسل کنار، رتبه مرغوبترین در جهان را داراست/ شرایط صنعت زنبورداری باید ارتقا یابد
یکی از مشکلات زنبورداران بوشهری ؛

عسل کنار، رتبه مرغوبترین در جهان را داراست/ شرایط صنعت زنبورداری باید ارتقا یابد

عسل کنار یکی از فراورده‌های با کیفیت و مرغوب استان بوشهر است که باید زمینه حضور بیشتر این فراورده در بازارهای کشور و دنیا فراهم شود هنوز با مشکلاتی در این بخش در حوزه‌های مختلف چون بازاریابی، بیمه و تامین دارو و اقلام مورد نیاز دست و پنجه نرم می‌کند و حمایتی در این بخش صورت نمی‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر؛ درخت کنار که نام دیگر آن سدر است بیشتر در استان‌های جنوبی به ویژه بوشهر می‌روید و میوه آن خوراکی‌است و سرشار از ویتامین C و مقادیر نسبتا خوبی از ویتامین B ،E و محتوی کلسیم، فسفر و آهن است. ارزش غذایی ‌میوه کنار از لحاظ پروتیین، مواد معدنی، کلسیم، فسفر، کاروتن و ویتامین از سیب غنی تر و میزان کالری و ویتامین c آن نسبت به پرتقال بیشتراست. میوه آن براحتی هضم و اثر ملین‌آور دارد و گوشت میوه آن شیرین و خوشمزه است.

عسل کنار به عسلی کنار گفته می‌شود که حداقل ۵۰ درصد به بالا از شهد گیاه کنار استفاده شده باشد. یکی از بهترین نوع عسل در فرهنگ عرب زبان‌‌ها است و یکی از هدایای ارزشمند در ایام قدیم بوده است. هر کسی بخواهد از عسل کنار برای بهبود بیماری های خود استفاده کند مطمئنا بهترین انتخاب را داشته است. خواص عسل در دنیای امروز بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نکاتی در مورد عسل کنار

در طب بوعلی این عسل برای سرد مزاجان توصیه شده و برای افرادی که دارای ضعف قوای جنسی و جسمی هستند توصیه شده است، این عسل در بین اعراب محبوبیت خاصی دارد و به عنوان عسل جنسی نیز نامیده می‌شود و به تازگی در بسیاری از کشورهای دنیا به عناون یک تقویت کننده جنسی موثر، سریع و طبیعی استفاده می‌شود. عسل سدر از دیر باز به عنوان هدیه یا پیشکش برای پادشاهان به عنوان خلعت فرستاده می‌شده است.

زمان برداشت عکس کنار ( یا همان عسل سدر ) از اواخر تابستان تا اواسط پاییز می‌باشد. این عسل اگر خالص باشد و با عسل‌های دیگر مخلوط نشده باشد. تقویت کننده موی سر، تقویت کننده اعصاب، دارای پروتئین، ضد کم خونی، ضد کمر درد، بهترین مرحم برای سوختگی‌ها و موثر در درمان انواع سرطان‌ها می‌باشد.

عسل این گیاه کف می‌کند در بسیاری از جاها و مناطق عسل کنار را به صورت کف کرده استفاده می نمایند و بسیاری نیز معتقد هستند که عسل نباید کف کند پس شاید عسل مرغوب نیست. این امر باعث شبهات زیادی در بین افراد و حتی زنبوردارانی که اقدام به تولید این عسل می کنند شده است.

علت این کف کردن برمی گردد به خود گیاه کنار و ربطی به طبیعی و یا نامرغوب بودن عسل تولید شده ندارد. دلیل کف کردن این عسل وجود مقادیر قابل توجهی ساپونین در عسل این گیاه می‌باشد. بنابرین این عسل دارای ارزش عذایی و مکملی بسیار بالایی می باشد.

گلیکوزیدهای ساپونین به ۲ گروه ساختار شیمیایی aglycones و (sapogenins). تقسیم می‌شوند با هیدرولیز ساپونین یک aglyconeبدست می‌آید که به عنوان “sapogenin”.شناخته می‌شود. ساپونین به یک aglycone پلی سیکلیک با یک یا چند زنجیره کناری قندی متصل است. ساپونین‌های خنثی شناخته شده از استروئیدهای با زنجیره کناری spiroketal مشتق می‌شوند. ساپونین های اسیدی (ACID) ساختار triterpenoid را دارا می باشند. این ویژگی ها حتی در سفیده تخم مرغ نیز وجود دارد که اگر مخلوط شود باعث کف کردن می شود.

خواص عسل

عسل کنار خواص بسیار زیادی دارد که می‌توان به چند مورد آن اشاره کرد:

التیام زخم؛ عسل کنار از سرعت بالاتری برای بهبود زخمها نسبت به دیگر عسل‌ها  و حتی نسبت به  داروهای شیمیایی زودتر شروع به فعالیت می‌کند و بهبود حاصل می‌شود. و می‌تواند با کمک رساندن به بافت‌های آسیب دیده روی سطح داخلی و خارجی پوست به درمان زخم‌ها با سرعت بالاتری بپردازد.

آنتی بیوتیک بسیار قوی؛ این عسل می‌تواند با عفونت‌های باکتری‌ها و قارچ‌ها مبارزه کند.

سرشار از مواد مغذی؛ عسل کنار سرشار از مواد معدنی و مغذی است که ۹۰ درصد نیاز مواد معدنی بدن را تامین می‌کند و بدن ما همیشه در ثروت مواد مغذی خواهد بود.

ضد درد و تب شدید؛ عسل کنار ضد درد در بدن می‌باشد اگر در پای یا کمر یا هر عضوی از بدن احساس درد می‌کنید می توانید روی کمک عسل کنار حساب باز کنید. یکی از راه‌های تسکین درد آرام کردن بخش‌های عصبی و رگ‌های عضو میباشد.

عسل کنار در خود فیتوکمیکال دارد که می‌تواند در کاهش تب شدید به شما کمک کند. برای اینکه دلیل علمی داشته باشیم محققان این اثر را روی موش‌ها تست کردند. در واقع زمانی که موش‌ها تب شدید داشتند مقداری عسل کنار وارد بدن آنها کردند و وقتی نتیجه را دیدند کاملا حیرت‌انگیز بود. طوری که عسل کنار اثری به مراتب بهتر از آسپرین و ایندومتاسین داشته است.

کشور ایران رتبه چهارم در تولید عسل دارد

در جهان بیش از 90 میلیون کندوی عسل وجود دارد که 7.2 میلیون کندوی آن در ایران است. بر این اساس ایران پس از کشورهای ترکیه، هند و چین در تولید عسل رتبه چهارم جهان دارد. بر اساس تحقیقات انجام شده عسل کنار از لحاظ کیفی، ویژگی‌هایی مشابه مرغوب‌ترین عسل جهان را داراست و قطعا با تحقیقات بیشتری که در حال انجام است، ویژگی‌های شفابخشی این نوع عسل، بیشتر شناخته خواهد شد. بر خلاف بسیاری از مواد غذایی سالم، سرانه مصرف عسل در ایران در شرایط مطلوبی است.

در شهرستان جم استان بوشهر سالانه 230 تن عسل تولید می‌شود که پائیز امسال، 380 تن عسل ناب کنار در مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی شهرستان دشتی، تولید و برداشت شد که نسبت به سال گذشته 120 درصد افزایش داشته است. اکنون 231 زنبوردار بومی و مهاجر در شهرستان دشتی در زمینه تولید عسل فعال هستند. امسال 608 کیلوگرم گرده، سه هزار و 680 کیلوگرم موم  و  565 گرم ژله تولید شده است.

مشکل زنبورداران بوشهری

با توجه به اینکه توسعه صنعت زنبورداری در استان بوشهر با شتاب خوبی همراه شده و به راحتی می‌توان عسل کنار که یکی از فراورده‌های با کیفیت و مرغوب استان است با فراهم کردن، زمینه حضور بیشتر این فراورده در بازارهای کشور و دنیا گام بزرگی در اقتصاد کشور برداشت. اما هنوز مهم‌ترین مطالبات آنها که شامل پرداخت تسهیلات ارزان برای تحقیق و توسعه زنبورداری، تامین داروهای مورد نیاز و کمیاب زنبورداری، تامین شکر، بازاریابی، بیمه زنبورداران و راه‌اندازی آزمایشگاه کنترل کیفیت عسل است برآرده نشده است.

علاوه بر آن قیمت بطری‌های شیشه‌ای برای بسته‌بندی محصولات کشاورزی، شکر و نایلون افزایش پیدا کرده که به هزینه‌های تولید افزوده است و این یکی از مشکلات بزرگ زنبورداران است.

انتهای پیام/حسینی مفرد

زمان انتشار: یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۰:۰۰

شناسه خبر: 84087

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب