گروه دانش خبرگزاری علم و فناوری – سجاد عبدلی ؛ سازمان غذا و داروی آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت (۲۹ آوریل) در اطلاعیهای مجوز استفاده از داروی "رمدسیویر" برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا را صادر کرد. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا هم روز جمعه ضمن اعلام این خبر ابراز خوشبینی کرد که تجویز این دارو می تواند تأثیر به سزایی در درمان بیماری کروناویروس داشته باشد. اما به راستی داروی "رمدسیویر" چیست و چه تأثیری بر روند درمان بیماری کرونا دارد ؟ در این گزارش سعی خواهیم کرد به تمام سئوالات در مورد این دارو پاسخ دهیم .
داروی رمدسیویر چیست ؟
رمْدسیویر (Remdesivir) که در آغاز با کد دارویی GS-5734 شناخته می شد، یک داروی ضد ویروس آزمایشی از خانواده آنالوگ های نوکلئوزید است که بوسیله شرکت دارو سازی آمریکای «گیلیاد ساینس» در آغاز روند درمان بیماری ایبولا و عفونتهای ویروس ماربورگ ساخته شد.

داروی رمدسیویر
تولید این دارو در جریان همهگیری ویروس ابولا در آفریقای غربی به واسطه کارآزمایی های بالینی انجام شده، تسریع شد و علی رغم آنکه هنوز در مراحل آغازین ساخت خود به سر می برد، دستکم بر روی یک بیمار بهکار رفت. چون نتایج اولیه امیدوارکننده بود، این دارو سرانجام در همهگیری ابولا در کیوو از سال ۲۰۱۸ تا اوت ۲۰۱۹ استفاده شد؛ تا آنکه مقامات کنگویی اعلام کردند کارایی آن بهمراتب کمتر از پادتن های مونوکلونالِ آزمایشی نظیر mAb114 و REGN-EB3 می باشد و عوارض نامناسبی بر روی بیماران می گذارد .
بعد از شیوع گسترده بیماری کرونا در آمریکا ، مقامات این کشور در March 2020 مجوز آزمایش این دارو بر روی بیماران کرونایی را صادر کردند .
نحوه عملکر داروی رمدسیویر
به گفته مسئولین شرکت گیلیاد، داروی رمدسیویر می تواند نحوه عملکرد ادونوزین یکی از 4 عنصر قلیایی تشکیل دهنده «آر ان ای» را شبیه سازی نماید و زمانیکه ژن های ویروس کرونا می خواهند با ادونوزینبا ترکیب شوند به جای آن با رمدسیویر ترکیب شوند و این ماده که یک آنالوگِ آدنوزین است با عملکرد آنزیم آرانای پلیمراز وابسته به آرانای تداخل ایجاد نماید و جلوی نمونهخوانی و ویرایش ژنتیکی ویروس توسط آنزیم اگزوریبونوکلئاز (ExoN) را بگیرد و در نتیجه تولید و تکثیر ویروس را کاهش می دهد، البته مشخص نیست که این دارو زنجیره آرانای را خاتمه میدهد یا سبب جهش در آن می شود.
میزان تأثیر و عوارض مصرف داروی Remdesivir بر روی بیماران کرونایی
در اواخر فوریه 2020، موسسات ملی بهداشت ایالات متحده آمریکا، آزمایش داروی رمدسیویر را بر روی 1100 نفر از بیماران کرونایی آغاز کرد. بر اساس نتایج این تحقیقات ، افرادی که از این دارو استفاده نموده اند تنها یازده روز در بیمارستان حضور داشته اند و بعد از 11 روز از بیمارستان مرخص شده اند اما گروه شاهد ( بیمارانی که از این دارو استفاده نکرده اند) بعد 14 روز از بیمارستان مرخص شده اند. همچنین میزان مرگ و میر در گروهی آزمایشی 8 درصد، اما این آمار برای گروه شاهد 11 درصد بوده است .

بر اساس اعلام کارشناسان، استفاده از این دارو عوارض جبران ناپذیری همچون خطر از کار انداختن کلیه ها و کبد را را در چی دارد و همچنین استفاده از این دارو به هیچ عنوان به زنان باردار توصیه نمی شود و شایعترین تاثیر منفی استفاده از رمدسیویر، استفراغ و توقف حاد تنفسی است . پیشتر هم یک مطالعه که در چین، محل آغاز همهگیری ویروس جدید کرونا، انجام شده بود درباره سودمندی رمدسیویر ابراز تردید کرده بود.
چرا آمریکا مجبور به صادر کردن مجوز تولید انبوه داوری رمدسیویر شده است ؟
نتایج آزمایشات داروی رمدسیویر بر روی بیماران کرونایی نشان می دهد این دارو توانسته میزان مرگ میر افراد مبتلا به کروناویروس را تنها 3 درصد و میزان روند درمان و مرخص شدن آن ها از بیمارستان ها را نیز 3 روز بهبود ببخشد پس به طور قطع می توان گفت که با توجه به اثرات کم رمدسیویر از این دارو به هیچ عنوان نمی توان برای درمان قطعی بیماری کرونا استفاده کرد بلکه با توجه به عوارض خطرناک آن تنها برای بیمارانی که احتمال مرگ شان وجود دارد می توان استفاده کرد . حال شاید این سئوال برای شما هم پیش بیاید که چرا آمریکا به صورت رسمی از رمدسیویر به عنوان داروی درمان کرونا رونمایی کرده است ؟

گورهای دسته جمعی در نیویورک
گزارش خبرگزاری آمریکا از کمبود شدید امکانات پزشکی در این کشور
با توجه به آمار رسمی آمریکا ، تاکنون بیش از یک میلیون و صد هزار نفر در این کشور به بیماری کرونا مبتلا شده اند و بیمارستان ها و مراکز درمانی این کشور نیز توانایی ارائه خدمات مناسب به بیماران را ندارند و با کمبود شدید وسایل پزشکی همچون دستگاه تنفس مصنوعی و تخت های ICU روبه رو شده اند و همچنین آمار کشته ها نیز به حدی رسیده است که مسئولین این کشور مجبور به دفن دسته جمعی اجساد شده اند. این عوامل نشان می دهد که مسئولین آمریکا چنان تحت فشار قرار دارند که برای ایجاد جو روانی و جلوگیری از ناکارآمد جلو دادن سیستم پزشکی آمریکا از داروی کم تأثیر رمدسیویر رونمایی کنند که علارغم عوارض خطرناک بتوانند به میزان ترخیص بیماران از بیمارستان ها سرعت ببخشند و قدرت پوشالی آمریکا در زمینه پزشکی را به رخ سایر رقبای خود بکشاند .
انتهای پیام /
زمان انتشار: چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 87679