به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از شهرکرد، به اعتقاد کارشناسان اقتصادي در شرايط فعلي که بيکاري و تحريمهاي ظالمانه بر کشور سايه انداخته، تنها راه برونرفت از رکود اقتصادي توجه به توليد است.
در حالي که بهدليل شيوع بيماري کرونا حدود ۵۰ درصد اشتغال کشور تحت تأثير قرار گرفته، جهش توليد ميتواند گامي در راستاي برونرفت از مشکلات باشد.
در اين راستا دانشگاه آزاد اسلامي ميتواند با تکيه بر مهارت و پررنگتر کردن ارتباط صنعت و دانشگاه و تمرکز بر طرحهاي دانشبنيان به تحقق شعار سال ۱۳۹۹ عينيت بخشد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از شهرکرد، براي بررسي نقش دانشگاه آزاد اسلامي در تحقق شعار سال و سهم اين نهاد در واقعيتبخشي به جهش توليد گفتگويي را با دکتر بهاره بنيطالبي معاون پژوهش و فناوري دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد ترتيب داده است که مشروح اين گفتگو در پي ميآيد:
بايدها و نبايدهاي تحقق فرمايش مقام معظم رهبري در واقعيتبخشي جهش توليد چيست؟
دکتر بنيطالبي: با توجه به اينکه جهش توليد يک برنامه جامع در راستاي توسعه پايدار در کشور است و دانشگاهها از ارکان اصلي توسعه در همه زمينههاي علمي، پژوهشي و فرهنگي نقش کليدي و اثرگذار دارند؛ بنابراين با برنامهريزي هدفمند منطبق با نياز امروز و آينده کشور بايد از حرکتهاي آهسته، سهلانگارانه و شعار بدون عمل که منجر به عدم دستيابي به اهداف ميشود، جلوگيري و با بهکارگيري توان و ظرفيت دانشگاه منطبق با نياز جامعه سهم خود را بهخوبي در اين مسير ايفا کرد.
کدام بخش از ظرفيتهاي دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد به جهش تحقق توليد کمک ميکند؟
دکتر بنيطالبي: قطعاً دانشگاه آزاد اسلامي فضاي پويا، خلّاق، توانمند و داراي ظرفيت لازم براي تحقق منويات مقام معظم رهبري در قالب خلق دانش، توليد محتوا و توليد محصول در سال جهش توليد است.
همه بخشها به تناسب نوع اهداف و کارکرد خود، قابليت برنامهريزي هدفمند در اين زمينه را دارند.
ظرفيت بالاي واحد شهرکرد در راستاي تحقق شعار جهش توليد
دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد نيز همراستا با ساير واحدهاي دانشگاهي در راستاي تحقق اهداف سال جهش توليد و عملياتي شدن آنها برنامههاي منسجمي شامل «جهش در تحقيقات هدفمند و مسئلهمحور» و «جهش در مهارتافزايي» را در نظر دارد و تلاش ميکند با تکيه بر نيروي دانش و فناوري از طريق رونق فعاليتهاي دانشبنيان، تقويت ارتباط بين صنعت و دانشگاه، هدايت تحقيقات دانشگاهي به سوي پژوهشهاي کاربردي و حل مسئله زمينه تحقق اهداف اين سال را فراهم کند.
در اين راستا، برنامهريزي براي آموزشهاي تخصصي با هدف مهارتافزايي نيروي انساني دانشآموخته و متخصص يکي از مهمترين و مطمئنترين روشهاي بهرهوري در فعاليتهاي توليدي است که در دانشگاه از طريق ايجاد بستر و فضاي مربوط نظير آزمايشگاههاي تخصصي، کارگاهها در کنار دورههاي آموزشي کاربردي کوتاهمدت و نيز تشکيل هستههاي فناور محقق خواهد شد.
با توجه به توصيه رهبر معظم انقلاب اسلامي به مسئولان و فعالان جوان در عرصه علم و فناوري و کار آزمايشگاهي در راستاي جهش توليد ظرفيتهاي آزمايشگاهي و کارگاهي واحد متبوع خود را در اين زمينه چگونه ارزيابي ميکنيد؟
دکتر بنيطالبي: دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهرکرد با داشتن ظرفيتهاي فراوان در شبکه آزمايشگاهي و تحقيقاتي از جمله بيش از ۳۰ آزمايشگاه و کارگاه تخصصي با دستگاههاي بهروز و مجهز قادر است با تکيه بر توان و ظرفيت علمي نيروي انساني، امکانات و توان تجهيزاتي خود در حل مسائل و مشکلات استان و کشور گامهاي اساسي بردارد و مسئولان بايد در اين زمينه نقش مؤثري ايفا کنند.
ارتباط مسئلهمحوري و شعار سال ۹۹ چيست؟
در اين راستا مرکز تحقيقات بيوتکنولوژي واحد شهرکرد در ابتداي سال جهش توليد فعاليت خود را آغاز کرده و در حال توليد کيت تشخيص ويروس کرونا است. در کنار آن ساير محققان و پژوهشگران نيز در حال ارائه طرحهاي پيشنهادي خود به منظور بررسي و اخذ مجوز براي توليد هستند که از آن جمله ميتوان توليد مواد شوينده و محصولات گياهي ارگانيک را نام برد.
در سال رونق توليد (سال ۱۳۹۸) واحد متبوعتان چقدر و چگونه در تحقق اين شعار مؤثر بوده است؟
دکتر بنيطالبي: در اين زمينه تلاش شد تا از ظرفيت و توان نيروي انساني متخصص و امکانات موجود در دانشگاه آزاد اسلامي شهرکرد استفاده بهينه و مؤثر شود و نتايج نشانگر موفقيتهاي واحد شهرکرد در حوزه پژوهش و فناري در سال رونق توليد بود، بهگونهايکه راهاندازي نخستين مرکز تحقيقات گياهان دارويي در کشور، کسب رتبه نهم چاپ مقالات علمي معتبر بين دانشگاههاي آزاد اسلامي سراسر کشور براساس نظام رتبهبندي سايمگو يا رتبهبندي SCImago، راهاندازي ۱۴ هسته فناور در اين سال با توجه به اينکه در سال ۹۷ اين تعداد صفر بود، چاپ ۱۲ عنوان کتاب تخصصي توسط اعضاي هيئتعلمي واحد شهرکرد، برگزاري نخستين دام تاپ ملي کشور، رشد بسيار چشمگير درآمدهاي حاصل از دامداري دانشگاه آزاد اسلامي شهرکرد، انعقاد دهها طرح تحقيقاتي بروندانشگاهي توسط دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه با ادارات و دستگاههاي مختلف بخش کوچکي از همت کارکنان و اعضاي هيئتعلمي واحد در حوزه پژوهشي بوده است.
اميدواريم با توکل به خدا و همت مضاعف در سال جهش توليد بتوانيم دستاوردهاي ارزشمندي در اين حوزه به دست بياوريم؛ چراکه دانشگاهها براساس رسالت و مسئوليت اجتماعي خود بايد پاسخگوي نياز جامعه باشند و ميتوانند با اتکا به ظرفيت علمي خود با رويکرد مسئلهمحوري نقش اساسي و اثرگذاري در تحقق شعار رونق توليد داشته باشند، بنابراين تحقق و جهش توليد در عرصه صنعت با استفاده از دانشِ دانشگاهيان تضمين ميشود.
سخن آخر....
دکتر بنيطالبي: نکته پاياني اينکه لازم است تا ارتباط دانشگاه با بخش صنعت بيش از گذشته تقويت شود تا با بهرهگيري از دانش روز و تحقيقات نوين دانشگاهيان مشکلات واحدهاي توليدي برطرف شده و رونق توليد رقم بخورد.
انتهای پیام/۱۰۲۲
زمان انتشار: پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۳:۳۵
شناسه خبر: 87731