به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان چهارمحال و بختیاری ؛ خانه دار شدن و احساس زیستن در خانه ای که مالک آن باشی بسیار آرامش بخش است، وقتی از پرداخت کرایه خانه راحت می شوی و دیگر نگران جابجایی هر ساله از این خانه به آن خانه برای یافتن مکانی که نزدیک مکان مدرسه فرزندان و محل کار باشد، را نیستی.
شرایط اقتصادی فعلی کشور همه چیز را تحت تاثیر قرار داد و موجب افزایش قیمت چشمگیر حوزه مسکن شده است.
پنج شهر در کشور شامل شهرکرد، کرمانشاه، همدان، سنندج و اراک بیشترین قیمت مسکن را با توجه به شاخص جمعیتی دارند جالب این است که چهارمحال و بختیاری جزو استان هایی با آمار بالای بیکاری در کشور است و درآمد خانوار ها در این استان پایین است اما قیمت مسکن در این استان به ویژه شهرکرد بسیار بالا است.
قیمت مسکن در شهرکرد در نقاط مختلف شهر متفاوت است و هم اکنون خرید و فروش مسکن در این شهر از متری سه میلیون تا بالای هشت و نه میلیون و حتی بالاتر از آن هم گزارش شده است.
شبانه روز کار میکنم که یک سرپناه داشته باشم
مجتبی نوروزی یک جوان 37 ساله شهرکردی است که با دوازده ساعت کار در طول روز همچنان به قول خود در انتظار یک آلونک یا سرپناه برای اندکی آسایش بعد از خستگی کار است.
او میگوید: فاتحه انسانیت خوانده شده، صاحب خانهها تا متوجه میشوند 20 درصد به حقوق کارگر اضافه شده همان 20 درصد را به اجاره بها اضافه میکنند، کاش فرزندان تعدادی از مسئولان و دولتمردان و مجلسیان اجارهنشین بودند و حقوقهای آن چنانی نداشتند و از نزدیک با مشکلات خانه به دوشی و اجاره بهای سنگین و کمرشکن آشنا میشدند تا شاید چارهای اساسی و همیشگی برای حل این مشکل سابقهدار میاندیشیدند.
نوروزی ادامه می دهد: اقدام فوری و عاجل برای بهسازی بافتهای فرسوده شهرهای کوچک و بزرگ نیز میتواند به تامین مسکن و کاهش اجاره بها کمک کند و از طرفی شناسایی خانههای خالی در شهرهای مختلف و اقدام مناسب برای قرار گرفتن در چرخه استفاده و مصرف واقعی نیز میتواند نقشی در کاهش قیمت مسکن و اجاره بها داشته باشد.
نظری زاده یکی دیگر از شهروندان شهرکردی از وضعیت مسکن به شدت گلایه می کند و به خبرنگار ما می گوید: وضعیت بسیار برای ما اجاره نشین ها سخت شده چراکه هرکس هرچقدر که سلیقه شخصی دارد بر روی مسکن خود اجاره میگذارد و متاسفانه نبود نظارت و دستورالعملی خاص برای این کرایه خانهها مزید بر علت شده است.
هیچ شهری مثل شهرکرد قیمت مسکن سرسام آور نیست
فهمیه نجفی یکی دیگر از شهروندان شهرکردی به خبرنگار ما گفت: قیمت ها در استان سرسام آور بوده و هیچ استانی مانند استان ما افزایش تورم در نرخ مسکن را ندارد.
او می گوید: با هزار بدبدختی توانستیم پولی را در بانک مسکن سپرده کنیم که مثلا بتوانیم یک خانه بخریم اما الان با آن پول حتی یک اتاق هم به ما نمی دهند.
نجفی گفت: سال پیش با امیدواری از بسیاری از مخارج جانبی خود زده و فکرمیکردیم با گرفتن وام مسکن بتوانیم خانه بخریم اما یکباره قیمت ها اوج گرفت و حتی قیمت ها به چهار یا پنج برابر رسید.
نجفی با عصابانیت تمام از دست مسئولین گفت: بر اساس قوانین بانک مسکن، آبان ماه امسال وام ما آزاد می شود اما دیگر نه میتوانیم در شهرکرد و نه در شهرستان های اطراف خانه بخریم و هیچ امیدی به آینده وخانه دار شدنمان نداریم.
این بانوی شهرکردی می افزاید: متاسفانه هیچ نظارتی بر روی قیمت خانه ها نیست و هرکس هرطور که بخواهد قیمت روی مسکن می گذارد و این واقعا" یک درد بزرگی است .
نبود زمین مسکونی مشکل عمده در چهارمحال و بختیاری
افراخته یکی از مشاورین املاک در شهرکرد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از احتمال رکود در بازار مسکن در سال جاری خبر داد و گفت: افزایش نرخ مسکن در سال گذشته بسیار بالابوده و به80درصد هم رسید.
افراخته نبود زمین مسکونی را بزرگترین مشکل استان دانست و گفت: توان خرید را از همه گرفته شده و دیگر جوانان ما نمی توانند امیدی به خانه دار شدن خود داشته باشند.
وی وضعیت نابسمان مصالح ساختمانی را عامل تشدید نرخ مسکن دانست وگفت: افزایش بی رویه نرخ مصالح ساختمانی موجب شد تا قیمت مسکن نیز بالارفته و هیچ نظارتی بر روی این مساله نیست.
چرا نظارت بر روی تولیدات داخلی نیست؟
افراخته گفت: آجر، میلگرد، سرامیک، شیرآلات وامثال اینها همه تولید داخلی بوده اما اینکه چرا روی آنها نظارت نمی شود مشخص نیست.
مشاور املاک شهرکردی با بیان اینکه نگرانی ما برای نسل های آینده بوده چراکه جوانان دیگر توان خرید ندارند؛ گفت: استان ما به لحاظ صنعتی و درآمدی فقیر بوده و این عدم کنترل باعث میشود که مردم توان هیچ پیشرفتی نداشته باشند.
دولت یک بار برای همیشه راهکار اساسی برای رفع مشکلات بازار اجاره مسکن ارائه دهد
عباسی یکی دیگر از مشاوران املاک شهرکردی گفت: متولیان حوزه مسکن باید نظارت ویژهای را بر بازار اجاره و قیمتگذاری داشته باشند چون خلأ نظارتی قطعا موجب بروز تلاطم و دلالبازی در بازار میشود و دولت باید یک بار برای همیشه راهکار اساسی را برای رفع مشکلات بازار اجاره مسکن بیندیشد.
عباسی خاطرنشان کرد: متولیان خرید و فروش ملک در کشور نیز، نیاز به نظارت دارند تا اعمال خودسرانه قیمتها در مناطق مختلف روی ندهد، در حقیقت اقتصاد کلان و عرضه و تقاضاست که نوسانات قیمت را ایجاد و مشخص و عوامل دیگر نظیر شوکهای لحظهای و ناپایدار را ایجاد میکنند.
مشاوران املاک از بستههای حمایتی در ایام کرونا محروم هستند
وی افزود: کرونا خسارت قابل توجهی بر بخشهای مختلف مسکن نیز داشته بخش عمدهای از شاغلان در این صنف با مشکلات مالی جدی مواجه شدند، بستههای حمایتی در ایام کرونا برای مشاغل آسیبدیده پیشبینی شده بود ولی مشاوران املاک از این سفره حمایتی دولت درحال حاضر محروم هستند.
عباسی تصریح کرد: به عنوان یک شهروند دغدغه مردم را دارم چرا باید مردم ما در حکومت اسلامی سرپناهی نداشته باشند، به صورت مکتوب اعلام کردم هر مالکی که بخواهد ملک خود را با قیمت نامتعارف اجاره و یا قصد فروش آن را داشته باشد، هیچ گونه همکاری با آن مالک نخواهم داشت، در ایام کرونا با وجود مشکلات دو ماه کار را تعطیل کردیم.
قیمت مسکندرچهارمحال و بختیاری افزایش چشمگیری داشت
ابراهیم علیرضایی معاون وقت مسکن و بازآفرینی شهری چهارمحال و بختیاری در یگکی از مصاحبه های خود با خبرگزاری های استان از افزایش قیمت20درصدی مسکن در شش ماه دوم سال گذشته خبر داد وگفت: نرخ افزایش قیمت مسکن در مرکز استان حدود20درصد و در شهر های اطراف12درصد بوده است.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری چهارمحال وبختیاری علت افزایش قیمت ها را تورم و بالارفتن نرخ مصالح ساخمانی دانست و گفت: افزایش قیمت در استان طبق استاندارد کشوری و بر اساس میزان جمیعت استان نبست به وسعتش افزایش یافته به همین دلیل نیز قیمت مسکن در این استان بالا است.
تقاضا برای خرید مسکن بالا رفت
علیرضایی خاطرنشان کرد: در چهارمحال و بختیاری به دلیل عدم سرمایه گذاری در بخش صنعت و صنایع تبدیلی پیشرفته در کشاورزی و دامداری پولهای سرگردان در بخش مسکن هزینه میشود .
معاون مسکن و بازآفرینی شهری چهارمحال وبختیاری افزایش تقاضای مردم برای خرید را دلیل بی ثباتی در بازار مسکن دانست و گفت: در حال حاضر تقاضا برای خرید بالارفته و هیچ کسی در قیمت گذاری ها دخیل نیستند و خود صاحبخانه ها قیمت میگذارند.
وی یکی از دلایل موثر بر نبود ثبات قیمت مسکن را پایین آمدن سود بانکها دانست و گفت: مردم برای پیشرفت خود در این بخش سرمایه گذاری می کنند و همین امر هم باعث بالارفتن قیمت ها می شود.
رکود بازار مسکن در شش ماهه اول سال جاری
علیرضایی در خصوص پیشبینی قیمت زمین و مسکن درسال جاری، گفت: طبق نظرات کارشناسان مسکن در شش ماهه اول سال افزایش نخواهد داشت .
وی اظهار کرد: بازار تقاضا و عرضه بر نوسانات قیمت زمین و مسکن موثر است و زمانی که تقاضا بالا رفته قیمت نیز بالا میرود و هر زمان قیمت مصالح افزایش یافت در مرحله بعدی مسکن گران می شود.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری چهارمحال وبختیاری عدم تغیر قانون برای تغییر کاربری در زمین های کشاورزی را یکی دیگر از مشکلات این حوزه دانست و گفت: علارقم اینکه کشاورزان هم تمایل به تغییر کاربری داشته و به سود آن ها است، اما قانون به هیچ وجه برای تغییر کاربری زمین ها مجوز صادر نمی کند.
علیرضایی گفت: خود به خود با افزایش تسهیلات، قیمت ناخودآگاه بالا می آید چراکه مقداری توان خرید مردم بیشتر می شود.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان چهارمحال و بختیاری؛ در این وضعیت بد اقتصادی متاسفانه هر روز شاهد افزایش نرخ مسکن در سراسر کشور هستیم که اگر برای این مسئله چاره ای اندیشیده نشود قطع به یقین جوانان نسل آینده کسی نمی تواند خانه دار شود که این خود معظلات و تبات اجتماعی دیگری را در پی دارد.
گزارش: مرضیه عالی پور هفشجانی
زمان انتشار: چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۰:۰۰
شناسه خبر: 88956