تصفیه آب و پساب با استفاده از فناوری نانو

گروه تحقیقاتی مهندسی شیمی دانشگاه اراک با استفاده از فناوری نانو، روش نوینی در تصفیه آب و پساب به وسیله طراحی غشا‌های جاذب به دست آوردند وگام موثری در راستای دستیابی به منابع پایدار آب برداشتند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی، احسان صالحی عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اراک گفت: کمبود منابع آب شرب یکی از بحران‌های حال حاضر جهان و یکی از اهرم‌های اساسی و قدرتمند توسعه پایدار، دسترسی دولت‌ها به منابع پایدار و مطمئن آب شرب و کشاورزی است وبه همین دلیل، تصفیه با کیفیت و موثر آب و پساب جزو اولویت‌های صنعتی اکثر کشور‌های توسعه یافته و در حال توسعه به شمار می‌آید.

صالحی بیان کرد: بروزرسانی تکنولوژی‌های قدیمی تصفیه آب و پساب نیازمند همکاری صنعت و دانشگاه و ارائه تحقیقات و پایان نامه‌های کاربردی در دانشگاه‌ها است.

وی ویژگی مهم این طرح را سازگاری با محیط زیست دانست و اظهار کرد: غشای کامپوزیتی کیتوسان حاوی نانو ذره 8 ZIF- کاملاً سازگار با محیط زیست و بی خطر می‌باشد و باعث آلایندگی ثانویه منابع آب نمی‌گردد.

صالحی با اشاره به قابلیت رقابت این روش با سایر نمونه‌های مشابه در دنیا افزود: غشا کیتوسانی حاوی نانو ذره 8 ZIF-، نفوذپذیری و جذب بسیار بالایی از خود نشان داد به طوری که با سایر نمونه‌های غشا‌های کیتوسانی حاوی نانو ذره که تابه حال توسط پژوهشگران دیگر دنیا ساخته شده اند، قابل رقابت است.

عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اراک با اشاره به مزیت کاهش قابل توجه مصرف انرژی در این روش نسبت به نمونه‌های مشابه ادامه داد: نفوذ پذیری بالا در فشار عملیاتی پایین‌تر از نمونه‌های مشابه، به معنای کاهش قابل توجه مصرف انرژی در فرآیند تصفیه است و با توجه به انجام پژوهش در حالت نانوفیلتراسیون پیوسته و نتایج موفق آمیز آن، می‌توان گفت که این غشا‌ها دارای قابلیت صنعتی شدن هستند.

وی تصریح کرد: بر خلاف روش‌های مشابه در طول فرایند جذب هیچگونه واجذبی مشاهده نشد و در طول زمان میزان جذب شونده کاهش و نهایتا جذب به تعادل رسید.

صالحی تاکید کرد: در این روش غشا‌های جاذب (membrane adsorbent) پایه کیتوسان با تلقیح نانو ذره 8 ZIF- از خانواده چارچوب‌های آلی-فلزی سنتز شد که این جاذب‌ها کارایی بسیار بالایی در حذف آلاینده‌های رنگی از آب از خود نشان دادند.

عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اراک با توضیح این روش گفت:در این مطالعه نانو ذره چارچوب آلی-فلزی 8 ZIF-در محیط آبی سنتز شد، که یک روش سنتز سازگار با محیط زیست است و سپس این نانوذرات در شبکه پلیمری کیتوسان که یک پلیمر طبیعی زیست سازگار است، توزیع شد.

وی افزود: در ادامه این پژوهش، غشا‌های لایه نازک جاذب سنتز شده روی پایه (support) غشایی از جنس PVDF لایه نشانی و از غشای نانو بایو کامپوزیت حاصل در شرایط فیلتراسیون برای تصفیه پساب رنگی استفاده شد.

صالحی اظهار کرد: غشاء تهیه شده جهت حذف رنگ مالاکیت سبز از محیط آبی در دو حالت جذب پیوسته و ناپیوسته استفاده شد و میزان جذب بسیار بالایی از خود نشان داد.

 این پژوهش در قالب رساله دکتری محمد خواجویان دانشجوی دکتری رشته مهندسی شیمی و با هدایت دکتر احسان صالحی عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اراک و همکاری دکتر وحید وطن پور عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی دانشگاه خوارزمی انجام گرفت.

انتهای پیام / م

زمان انتشار: پنج شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۶:۲۶

شناسه خبر: 89047

مطالب مرتبط :

افتتاح ساختمان دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی

همزمان با چهل و چهارمین بهار انقلاب اسلامی ایران و با حضورعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ساختمان دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی افتتاح شد.

۱۴

توسط دانشمند ایرانی در دانشگاه گئورگ آگوست؛

جایگزینی پاپ کورن (ذرت بوداده) با فوم پلی استایرن برای ایجاد سازگاری با محیط زیست

جایگزینی ذرت با فوم پلی استایرن روشی برای استفاده از مواد در یک فوم ارزان قیمت، زیست تخریب پذیر، با منابع تجدیدپذیر است.

پرتاب ماهواره ایی که رکورد زد!

معاون بهره‌برداری و توسعه آبفار مازندران:

استفاده از تجیهزات ماهواره‌ای برای تشخیص نشت آب در مازندران

معاون بهره‌برداری و توسعه آبفار مازندران، گفت: تجهیزات ماهواره‌ای برای تشخیص نشت آب در شبکه آب و فاضلاب شهری بکارگیری کردیم.

مهندسی

آشنایی با پردرآمدترین رشته های مهندسی در جهان!

فارغ‌التحصیلان رشته‌های"STEM"(علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات) در سراسر جهان، جزء ثروتمندترین افراد جهان هستند.

۰

درگفتگوی یک نوجوان مخترع با علم و فناوری مطرح شد:

تو هستی، پس می‌توانی/ اعتماد به نفس انجام کارهای بزرگ را داشته باشید

شاید اگه چهار سال پیش همین موقع اسم یک مخترع را جلوی من می اوردند، می گفتم چقدر فلانی به قولی مخه که می تواند چیزی را ابداء و خلق کند.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب