به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان خوزستان، نخستین بیماران مبتلا به بیماری کروناویروس در روز چهارشنبه 30 بهمن ماه سال 1398 در کشور شناسایی شدند و پس از آن این بیماری نقاط مختلف مشاهده شده است.
از همان ابتدای شناسایی کرونا در کشور یکی از سوالات مهمی که در همه جا شنیده می شد این بود که ویروس کرونا تا چه زمانی بر روی اشیاء دوام می آورد؟
بررسی دوام و طول عمر ویروس کرونای جدید
به منظور پاسخ به این سوال به سراغ دکتر حسین جزایری عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز رفتیم تا در این زمینه توضیح دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری اظهار کرد: ویروس کرونای جدید تا چند ساعت می تواند بر اشیا مختلف دوام بیاورد؟ این پرسش بسیاری از هموطنان عزیز است.
وی در همین ارتباط توضیح داد که تا کنون فقط یک کار تحقیقاتی در سطح جهان در این زمینه صورت گرفته است که نتایج آن تحقیقات نیز منتشر شده است.
دکتر جزایری اضافه کرد: در این کار تحقیقاتی پژوهشگران دوام و طول عمر ویروس کرونای جدید را بر روی 4 سطح مختلف بررسی کردند که با این کار دوام کرونا بر روی سطح استیل ضد زنگ، بر روی سطح پلاستیکی، بر روی فلز مس و بر روی سطح مقوا کاوش شد.
دوام کرونا روی سطح مسی 4 ساعت
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به نتایج تحقیقات انجام شده خاطرنشان کرد: ویروس کرونای جدید می تواند به مدت 72 ساعت بر روی سطح پلاستیکی دوام بیاورد.
وی یادآور شد: همچنین بر اساس این تحقیقات انجام شده ویروس کرونای جدید می تواند بر روی سطح استیل ضد زنگ نیز 72 ساعت دوام خواهد آورد.
دکتر جزایری در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: این ویروس همچنین بر روی سطح مسی 4 ساعت دوام می آورد و بر روی سطح مقوا نیز تا 24 ساعت دوام دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تاکید کرد: این کار تحقیقاتی تنها کار پژوهشی مورد تایید دانشمندان است هر جا یک عدد دیگر در خصوص ماندگاری ویروس کرونای جدید بر روی اشیاء دیدید مطمعن باشید آن عدد تا این لحظه صحت علمی ندارند.
انجام دو کار تحقیقاتی درباره کرونا
وی با اشاره به کارهای تحقیقی دیگر عنوان کرد: هم اکنون دانشمندان در دو موضوع دیگر کار تحقیقاتی انجام می دهند که ببیند اگر فردی دستش آلوده است و یک شی را لمس کرد و یا در دستانش گرفته چه میزان آلودگی می تواند به آن شی منتقل شود.
دکتر جزایری همچنین بیان کرد: موضوع دیگر این است که دانشمندان هم اکنون نمی دانند که چه میزان از ویروس باید وجود داشته باشد که یک فرد سالم را به کروناویروس مبتلا کند حالا آن فرد چه بیمار باشد چه ناقل بیماری، که کار تحقیقاتی در این زمینه نیز آغاز شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در پایان سخنان با آرزوی صحت و سلامتی برای همه هموطنان گفت: همچنان در منزل بمانید تا سالم باشید.
انتهای پیام/
زمان انتشار: شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۵:۰۰
شناسه خبر: 89130