به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران، تقاضا برای دارو ای وی ای جی در سطح مراکز درمانی و حتی به داروخانهای زیاد شده است.
در همین ارتباط عدهای سود جو نسبت به عرضه خارج از شبکه این داور اقدام کرده و قیمت دارو در بازار آزاد به قیمتهای گزافی به فروش میرسد.
به صورت کلی این دارو برای بیمارانی که داری نقص ایمنی هستند باید مصرف شود و مدیران استانی معتقد هستند که درمان کرونا تابع پروتکل وزارت بهداشت و درمان است.
بر اساس پروتکل وزارت بهداشت این دارو در لیست حمایتهای بیمهای قرار ندارد از طرفی به دلیل اینکه این دارو برای بیماران خاص باید مورد استفاده قرار گیرد در سطح داروخانهها هم نباید استفاده شود.
محمد رضا شیران معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این ارتباط اظهار کرد: به صورت کلی تجویز این دارو برای درمان بیماران کرونایی تخلف است.
وی با اعلام اینکه پزشکان برای درمان کرونا نباید در افرادی عادی که مشکل نقص ایمنی ندارند این دارو را تجویز کنند، گفت: منابع این داور در کشور محدود است و اگر افراد و پزشکان نسبت به تجویز این دارو اقدام کنند حق افرادی که نیاز اساسی به این دارو دارند ضایع میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطر نشان کرد: هر گونه اقدام خارج از پروتکل برای درمان کرونا سایر افراد جامعه را در بخش درمان دچار مشکل میکند.
وی در ارتباط با حمایتهای بیمهای از این دارو، گفت: بیمهها بر اساس پروتکل درمانی نسبت به حمایت از این دارو اقدام می کنند و هر گونه تجویز خارج از پروتکل مسئولیتهای را برای سازمانهای بیمه ای به همراه دارد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران در حالی متولیان امر در دانشگاه علوم پزشکی مازندران و سایر استانها نسبت به مصرف ای وی ای جی به مردم هشدار می دهند که برخی از پزشکان نسبت به تجویز آن اقدام میکنند و مردم در دوگانگی مصرف یا عدم مصرف این دارو قرار دارند.
یمونوگلوبین یا IVIG به عنوان یک درمان جایگزین پروتئین پلاسما(IgG)، در بیماران دچار کمبود یا نقص ایمنی که دچار کاهش یا از دست دادن قابلیت تولید آنتی بادی هستند، تجویز میشود. در این قبیل بیماران دچار کمبود ایمنی، ایمونوگلوبین به جهت حفظ و نگهداری سطح آنتی بادی به میزان کافی، به منظور جلوگیری از عفونتها و تأمین یک ایمنی غیرفعال توصیه میشود. درمان هر ۳-۴ هفته یکبار داده میشود. در مورد بیماران مبتلا به بیماریهای اتوایمیون، ایمونوگلوبین در دوز بالا (معمولاً به میزان ۱ تا ۲ میلی گرم ایمونوگلوبین به ازای هر کیلوگرم گرم وزن بدن) تجویز میشود و بدینوسیله تلاش میشود که شدت بیماری خود ایمنی مانند درماتومیوزیت Dermatomyositis کاهش داده شود.
ایمونوگلوبین همچنین در برخی از موارد عفونت حاد مانند بیماری کاوازاکی و عفونت اچ آی وی در اطفال و نیز سندرم گیلن باره، مفید واقع میشود.
هیجانات مثبت با آزاد شدن ایمونوگلوبین A که آنتی بادی است و اولین خط دفاعی در برابر سرماخوردگی محسوب میشود، رابطه دارند. در یک بررسی معلوم شد پس از آن که زنان سالم، فیلم بامزه و شادی را تماشا میکردند، ایمونوگلوبین A آنها افزایش مییافت. در واقع بین میزان ایمونوگلوبین A و استفاده از شوخی به عنوان راهبردی برای کنار آمدن با فشار روانی هم رابطه ی مثبتی برقرار است.
انتهای پیام/
زمان انتشار: سه شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲:۲۴
شناسه خبر: 89622