به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران، تولید شربت گیاهی کرونا در آمل از همان ابتدا انتشار گزارش خبر ساز شده بود.
تولید شربتی گیاهی که پس از چند ساعت تکذیب شده بود.
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مازندران نسبت به انتشار گزارش تولید شربت درمانی کرونا واکنش نشان داده و اعلام کرده است که پروژه تولید شربت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مازندران تحقیقاتی بوده و اصلا قرار نبوده است که اطلاع رسانی شود.
پس از انتشار خبر در برخی رسانههای رسمی تقاضا برای خرید این شربت افزایش پیدا کرده است.
از آنجایی که افزایش تقاضا با افزایش قیمت ارتباط مستقیم دارد، مدعیان تولید این شربت آن را تا قیمت پنج میلیون تومان هم به فروش رساندند.
آش فروش شربت درمان کرونا به حدی در مازندران شور شد که دانشگاه علوم پزشکی مازندران مجبور شده است به خاطر این معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان را راهی جمع خبرنگاران کند.
محمدرضا شیران معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان در جمع رسانهها حضور پیدا کرده از تقلبی بودن این شربت خبر داده است.
برخی از این افراد شربت گیاهی ادعایی برای درمان ویروس کرونا را با قیمت بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون ریال به خانواده بیماران کرونایی فروختند.
وی اضافه کرد: پرونده این متخلفان ابتدا به سازمان نظام پزشکی استان و سپس تعزیرات حکومتی برای برخورد قانونی نسبت به فروش این داروهای غیر قانونی ارسال می شود تا این رویه برای سایر متخلفان مدعی نیز در آینده اجرا شود.
پیگیری خبرنگار علم و فناوری در ارتباط با این پرونده حکایت از ارسال نامه دانشگاه علوم پزشکی مازندران به هیآت بدوی برای رسیدگی بیشتر این پرونده ارد.
محمد خورشیدی رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی مازندران در این ارتباط اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مازندران هنوز این پرونده را تکمیل نکرده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر این پرونده در هیآت بدوی استان مازندران در حال رسیدگی است.
رئیس شورای هماهنگی نظام پزشکی مازندران اضافه کرد: پروندههای که به هیأت بدوی ارسال میشود با توجه به اینکه قاضی در محل حضور دارد درباره آن اعلام نظر میشود.
وی خاطر نشان کرد: به صورت کلی روند رسیدگی این پروندهها این است که ابتدا در نظام پزشکی مطرح و سپس پرونده توسط دادستانی نظام پزشکی اقدامات تحقیقاتی انجام و پس از آن درباره آن اعلام نظر شود.
خورشیدی اضافه کرد: این پرونده باید توسط دانشگاه علوم پزشکی مازندران مورد تایید قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران محمد رضا شیران معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران،در این ارتباط اعلام کرده استTتاکنون هیچ دارو؛ واکسن و یا شربت گیاهی برای درمان ویروس کرونا نه تنها در استان مازندران که در سطح کشور نیز تولید نشده و درمان بیماران کرونایی نیز طبق پروتکل های دارویی ابلاغی از سوی وزارت بهداشت و درمان در داخل بیمارستان ها انجام خواهد شد.
دکتر شیران اظهارداشت: خانواده بیماران کرونایی داخل و خارج استان که به دلایلی شربت گیاهی ادعایی برای درمان این ویروس را از این افراد و یا سایر افراد متخلف خریداری کردند، می توانند مستندات و شکایت خود را به معاونت غذا و دارو برای برخورد قانونی با متخلفان ارایه دهند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران، پیش از این خبرنگار علم و فناوری از دکتر مجید سیعدی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت و گویی درباره تایید یا رد این دارو داشت که در این مصاحبه اظهار شد:بنده صلاحیت این داور را نه رد و نه تایید میکنم.
وی با اعلام اینکه پس از شیوع کرونا تعدادی از محققان آملی برای تولید دارو کرونا درخواست خویش را به دانشگاه داده اند که مجوز اجرای طرح توسط دانشگاه علوم پزشکی مازندران صادر شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران این دارو هنوز قابل عرضه به بازار نیست، گفت: درخواست ما این است که تنها روی بیماران یک بیمارستان داده شود.
وی با اعلام اینکه برای اعلام اثربخشی دارو باید مورد مطالعه قرار گیرد،گفت: مجری طرح اقدامات انجام شده و نتایج اولیه را در اختیار دانشگاه قرار داده است.
سعیدی یادآور شد:به جهت اینکه تعداد افرادی که این دارو را دریافت کردند کم بوده نمیتوانیم به صورت قطعی اعلام کنیم که این دارو موثر بوده است.
وی با اعلام اینکه برای تایید نهایی دارو باید روی افراد بیشتری آزمایش شود، افزود: بر اساس پروسههای مسائل پژوهشی مجری طرح باید درخواستش را به دانشگاه اعلام تا شورا مطرح و اگر موافقت شده روی تعداد نفرات بیشتری این داور آزمایش شود.
سعیدی با اعلام اینکه همه دغده ما دریافت تاییده اثربخشی دارو است، گفت: بر اساس پروتکل قانونی تولید یا تایید هر دارو باید روند علمی را طی کند.
وی اضافه کرد: مجری طرح به دانشگاه اعلام کرده که باید این دارو روی نفرات بیشتری آزمایش شود پس از این موضوع کمیته علمی وزارتخانه باید نتایج را مورد بررسی قرار دهد و پس از آن همکاران ما در سازمان غذا و دارو در تهران مجوز تولید فرآورده را صادر کنند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره رسانهای شدن تولید این دارو، گفت: برخی مطالب مطرح شده درباره این دارو فاقد پایه های علمی است، بنده نمیتوانم این دارو را رد یا تایید کنم.
وی با اعلام اینکه تا زمانی که مطالعات این شربت کامل نشود نمیتوان درباره نتایج علمی آن اظهار نظر کرد و بنده هم تابع این شرایط درباره آن اعلام نظر نمیکنم.
انتهای پیام/
زمان انتشار: دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸:۲۸
شناسه خبر: 89780