به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی، رضا میرزائی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هدف از انعقاد این تفاهم نامه را ایجاد و توسعه همکاریهای علمی- تحقیقاتی با بهره گیری از امکانات و تجهیزات اختصاصی هریک از طرفین در راستای حفاظت و صیانت از محیط زیست دانست .
میرزایی گفت: راه اندازی مرکز تحقیقات مشترک ، همکاری در برگزاری دوره های آموزشی و ارائه خدمات مشاوره ،بکارگیری دانشجویان در قالب برنامه های کارآموزی و کار ورزی ،همکاری در زمینه تحقیق و توسعه ، انتقال فناوری ، تجاری سازی و راه اندازی شرکت دانش بنیان در زمینه رفع آلایندگی محیط زیستی ، همکاری در تدوین طرح های ارزیابی محیط زیستی معادن ، همکاری در راه اندازی آزمایشگاه معتمد و مرجع در زمینه محیط زیست و ... ازجمله محورهای همکاری این تفاهم نامه ذکر شده است .
وی در آئین انعقاد این تفاهم نامه همکاری با تاکید بر نقش مهم مراکز آموزش عالی در تحقق برنامه های زیست محیطی افزود: مراکز علمی و دانشگاهها همواره در مسیر حفاظت از محیط زیست و پرداختن به این مقوله مهم چه در بخش های پژوهشی چه در حوزه فرهنگسازی پیشگام بوده اند و راهکارهای علمی ارائه شده توسط محققان و اساتید دانشگاهها قابل بررسی و راهگشاست .
استان مرکزی یکی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است که انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاکنون ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۲۰ گونه دوزیست، ۱۷گونه آبزی و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
۱۲/۲۵ درصد از مساحت استان مرکزی در قالب ۱۱ منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاهها و پناهگاههای حیات وحش کشور محسوب میشوند.
مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل ۲ منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک و الوند خمین، ۲ پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکار ممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک دارای حدود ۹۷ هزار هکتار وسعت و الوند خمین هشت هزار و ۶۰۰ هکتار است.
استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.
انتهای پیام / م
زمان انتشار: چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۴:۱۲
شناسه خبر: 89846