به گزارش خبرگزاری علم و فناوری فارس، ۲۵ ذی الحجه ، روز خانواده، مصادف با نزول سوره هل اتي (دهر) در شأن اهل بيت و مقام و منزلت شان فرود آمد ؛ مقام و منزلتي كه درسايه اعمال صالحه و نيات پاك و والاي آن بزرگواران حاصل شد.
ایشان برای برآوردن حاجت خویش، سه روز روزه را نذر کرده بودند و نوبت به ادای آن رسید، در شب اول مسکین، شب دوم یتیم و شب سوم اسیری به در خانه آنها آمد و غذا درخواست کرد، ایشان غذای خود را به آنها دادند و خود با آب، افطار نمودند و در برابر عمل نیکشان اجرِ خود را فقط از خدا درخواست کردند که این زمان در شأن امام علی(ع) و حضرت زهرا(س)، سوره دهر (انسان)، نازل شد و این روز كه بهترين تجلي از خانواده اسلامي را نشان می دهد روز خانواده نام گرفت .
در دین اسلام یکی از مهمترین ارکان جامعه خانواده بشمار می آید. از جمله مسائلی که به آن شفارش فراوان شده است می توان به جلوگیری از بیبندوباری، تحکیم بنیان خانواده و پایبندی به خانواده اشاره کرد درنتیجه خانواده را کانون تربیت می توان شمرد .
ارزش خانواده پیش از هر چیزی بر پایه مودّت و دوستی بین اعضای آن استوار است؛ از این رو هدف از تشکیل خانواده می توان به تأمین نیازهای عاطفی و معنوی انسان از جمله دستیابی به آرامش برشمرد که در آیه ۲۱ سوره مبارکه نور 《وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ》به آنها اشاره شده است .
همچنین در آیه 74 سوره فرقان می خوانیم: «وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا» و کسانی که می گویند خدای ما، ما را از همسرانمان نور چشمان ببخش و ما را رهبر پرهیزکاران گردان .
این آیه بر اهمیت خانواده در تشکیل جامعه انسانی اشاره دارد، چنان که پیوندهای سالم و درخشان خانوادگی را ایده آل پرهیزکاران معرفی می کند .
با نگاهی به جامعه امروزی می توان به خوبی دریافت که متاسفانه بسیاری از خانواده ها در سرلشیبی سقوط و تزلزل قرار دارند؛ بنابراین ما باید به دنبال الگوهایی باشیم که بتواند خانواده ها را به سمت نیل به اهداف واقعی تشکیل خانواده سوق دهد و معنا و مفهموم واقعیشان را یادآور شود زیرا که پرداختن به این بنای مقدّس و هدایت آن به جایگاه واقعی و متعالی خود، همواره سبب اصلاح خانواده بزرگ انسانی و غفلت از آن موجب دور شدن بشر از حیات حقیقی و سقوط به ورطة هلاکت و ضلالت بوده است .
گزارش از راضیه شفیعی
انتهای پیام/
زمان انتشار: شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۰:۰۰
شناسه خبر: 90049