به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان، محمدرضا حیدری عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان در وبینار «جهش تولید، فرصت ها و تهدیدها» با بیان این که در ایران ۱۴ میلیون دانشآموخته دانشگاهی داریم و ۳۶ میلیون نفر جوان ما در پنجره جمعیتی هستند، گفت: تفکر ژن برتر انگیزه جوانان مستعد را برای ورود به اقتصاد سلب می کند.
وی در این وبینار که به همت کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهین شهر و با همکاری بسیج اساتید استان اصفهان برگزار شد، افزود: اصلی ترین عوامل در جهش تولید را عامل فکری و اعتقادی دانست و گفت: همچنین عامل تهدید کننده تولید عامل ذهنی است.
عضو شورای عالی بسیج اساتيد استان، اظهار کرد: متاسفانه تفکری که در پاره ای موارد در کشور شاهد آن هستیم این است که باید سرمایه و تکنولوژی از غرب بیاید تا موجب اصلاح وضع معیشتی مردم شود.
حیدری سپس به مذاکرات هستهای و مباحثی از کتاب هنر تحریم درباره مذاکرات هستهای اشاره کرد و گفت: مذاکرات کنندگان حواسشان نبود که اقتصاد ایران مشکلاتی دارد که آن مشکلات را مذاکره حل نمی کند.
عدم هماهنگی رشد تولید و نقدینگی
وی با بیان این که از جمله مشکلات اصلی اقتصاد ما این است که اسیر رانت نفت است و لذا بهره وری اقتصاد حدود صفر است، ادامه داد: در چهل سال گذشته، در حالی که تولید ما فقط دو و سه دهم رشد کرده است نقدینگی ما حدود چهل هزار برابر رشد کرده و اصلاً با یکدیگر هماهنگ نیست.
حیدری با اشاره به این که منابع و ذخایر موجود می توانست عامل پیشرفت کشور باشد، اظهار کرد: اما متاسفانه با این منابع ارزشمند طوری کار شده که موجب رکود کشور شده و از آن تحت عنوان نحوست منابع یاد می شود.
مشکلات اقتصادی ناشی از عدم اجرای درست سیاست های اقتصادی و خصوصی سازی غلط و صوری است
عضو شورای عالی بسیج اساتيد استان اصفهان به سیاستهای اقتصادی که مقام معظم رهبری فرموده اند اشاره کرد و گفت: اگر این سیاستها درست اجرا شده بود منجر به یک تحول و یک انقلاب اقتصادی در جامعه می شد ولی متاسفانه به علت عدم اجرای درست سیاست های اقتصادی وبه علت خصوصی سازی غلط و صوری، این نتیجه حاصل نشد.
حیدری خاطرنشان کرد: این تصور که با حل مشکل هسته ای تحریم ها برداشته می شود درست نیست چرا که تحریم ها از یک نوع نیستند بلکه چهار نوع هستند که تحریمهای هستهای فقط یکی از آنهاست می باشد و بر فرض اینکه مذاکرات هسته ای درست پیش می رفت فقط می توانست یکی از چهار نوع تحریم را لغو کند. مجازات قتل خطای محض
وی یادآور شد: برخی افراد در سال 1395 بیان کردند هزار میلیارد دلار سرمایه خارجی وارد کشور می شود و این در حالی بود که فقط در سال 1394 یک و نیم میلیارد دلار سرمایه وارد ایران شده بود.
عامل اصلی تهدید تولید در کشور ما در ذهن مدیران است
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان، گفت: امروز تفکری حاکم است که میگوید تکنولوژی ما در حد صفر است و حتی مدیریت غذای قطار را به شرکت اروپایی واگذار میکنند، به همین دلیل باید بگوییم عامل اصلی تهدید تولید در کشور ما در ذهن مدیران است.
مدیر سابق کانون بسیج اساتید دانشگاه اصفهان، مقام معظم رهبری سالهاست بر این مهم که اقتصاد کشور باید از نفت جدا شود تاکید فرمودند، عنوان کرد: حدود ۹۰ درصد فقرا، ابتدا فقر فکری و فرهنگی دارند و سپس فقر اقتصادی، فقر در بعد ملی نیز، فقر فرهنگی است، وادادگی و وابستگی و غربگرایی نوعی فقر فرهنگی است.
حیدری سپس به رتبه اول ایران از لحاظ مجموع ذخایر نفت و گاز اشاره کرد و افزود: همچنین با ۱۵ کشور همسایه هستیم که ۱۵۰۰ میلیارد دلار واردات سالانه دارند ولی متاسفانه سهم صادرات سالانه ما به این کشورها فقط ۲۰ میلیارد دلار است.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان، در ادامه با اشاره به این که از ۱۵ کشور همسایه ما ۸ کشور به آبهای آزاد راه ندارند، تصریح کرد: این یعنی ظرفیت ایران در اقتصاد دریا یک ظرفیت بی نهایت است.
۳۶ میلیون جوان ایران در پنجره جمعیتی هستند
وی ادامه داد: علاوه بر موارد فوق در ایران ۱۴ میلیون دانشآموخته دانشگاهی داریم و ۳۶ میلیون نفر جوان ما در پنجره جمعیتی هستند. همچنین بیش از ۶۰ ماده معدنی و ده اقلیم مختلف در کشور و نیز تمدن چند هزار ساله ظرفیت های کشور ماست.
تفکر ژن برتر انگیزه جوانان مستعد را برای ورود به اقتصاد سلب می کند
عضو شورای عالی بسیج اساتيد استان اصفهان در خصوص موانع رشد تولید در کشور، اظهار کرد: تفکر ژن برتر در برخی مدیران وجود دارد که موجب تئوریزه شدن فساد، امضا فروشی، ساحل فروشی، جنگل فروشی و خلاصه ورود فساد به اقتصاد شده است که انگیزه را از جوانان مستعد برای ورود به اقتصاد سلب می کند.
حیدری با اشاره به آموزههای ارزشمند اسلام، گفت: این آموزه ها مملو از ذخایر و باورهای غنی و حرکت آفرین است. در این منابع عمیق، آموختن حد یقف ندارد، آموختن از گهواره شروع می شود و به مرگ ختم می شود.
وی ادامه داد: در آموزه های اسلامی تاکید بر کار کیفی است و این که هر کسی کاری انجام می دهد باید آن کار را بدون عیب و نقص انجام دهد ولی متاسفانه جنس معیوب و غیر کیفی در کشور تولید میشود، علت آن نیز عدم باور قلبی به قول خدا و پیامبر و دین خدا است.
اگر موانع ذهنی برداشته شود ظرفیت نظام و ظرفیت مکتب اهل بیت بزرگترین تحولات را در جامعه ما رقم خواهد زد
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان، با بیان این که اقتصاد ما در آستانه یک جهش بزرگ است، گفت: اگر موانع ذهنی برداشته شود ظرفیت نظام و ظرفیت مکتب اهل بیت بزرگترین تحولات را در جامعه ما رقم خواهد زد؛ امروز ورود قوه قضاییه و شروع مجلس انقلابی، آغازگر انبوهی از پروژههای کوچک و بزرگ شده است که انشالله با آغاز کار یک دولت جوان انقلابی شاهد جهش تولید در کشور خواهیم بود.
انتهای پیام/
معصومه صادقی
زمان انتشار: شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۵:۰۰
شناسه خبر: 90135