به گزارش خبرگزاری علم وفناوری هرمزگان، علی کریمی خادمی در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: امروزه تامین انرژی از اساسی ترین پیش نیازهای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها به شمار می رود، تغییرات جمعیتی و رشد شهرنشینی علاوه بر ضعف در کارایی جریان تولید، انتقال، توزیع، مصرف و عدم وابستگی لازم به منابع انرژی مطمئن و پاک، موجب افزایش تقاضای انرژی و مصرف سریع منابع آن گردیده است.
وی گفت: در حالی که روش های تامین و تولید انرژی خود از عوامل تعیین کننده در آلوده نمودن محیط زیست می باشند، سرعت تهی شدن منابع تجدید ناپذیر انرژی و افزایش آلودگی ها به بحران های انرژی و محیط زیست در هزاره سوم مبدل شده اند که تاکید بر جایگزینی و استفاده از انرژی های نو دارند.

محقق جوان هرمزگانی افزود: در این میان، شهرهای بهره گیر از انرژی خورشیدی ، از مهم ترین و شاخص ترین مواردی به حساب می روند که می توان در چشم اندازی جامع، نسبت به استقرار و نهادینه سازی آن ها در تمامی مولفه های زیستی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، در ایران به صورت چشم گیری گام برداشت،انرژی امروز به طور عمده از سه منبع سوخت فسیلی تامین می شود که شامل زغال سنگ، نفت و گاز طبیعی است اما روزی فرا می رسد که سوخت های فسیلی کمیاب و گران می شوند.
کریمی تاکید کرد: امروزه پژوهشگران منابع جایگزینی سرمایه گذاری می کنند که در پایان بتواند بیشترین انرژی لازم سایر نقاط دنیا را تامین کند،توان خورشیدی جایگزین مطلوبی برای سوخت فسیلی است،چرا که از منبعی واقعا پایان ناپذر یعنی خورشید بهره می برد، تعداد روز افزونی از خانه ها برای استفاده از انرژی خورشیدی به منظور گرمایش و تولید آب گرم، طراحی و احداث می کنند.
دانشجوی دانشجو مهندسی برق الکترونیک در حال حاضر انرژی خورشیدی تامین کننده 69 درصد انرژی آمریکاست، به مرور زمان تعداد سازمان های که در پروژه های انرژی خورشیدی وارد می شوند در حال افزایش است و متخصصان آمریکایی پیش بینی می کنند تا سال 2050 که خیلی هم دور نیست تا 69 درصد الکتریسیته و 35 درصد کل انرژی ها در این کشور از خورشید تامین شود.
کریمی تاکید کرد:هم چنین پیش بینی می شود امسال تعداد زیادی سلول های فتوولتائیک برای به دام انداختن انرژی خورشیدی ساخته و نصب شود که با احتساب مبدل ها و ناقل های انرژی هزینه ای برابر با 420 میلیارد دلار در بر خواهد داشت که سرمایه گذاری پر مخاطره ای محسوب می شود ولی به هر حال برای محیط زیست مفید و لازم است؛در سال های اخیر بزرگترین مزرعه خورشیدی آمریکا که بزرگ ترین صفحه فتوولتائیک در آمریکا محسوب می شود در نزدیکی نوادا مورد بهره برداری قرار گرفته است. این پروژه نیازهای پایه انرژی 3000 نفر را تامین می کند. این نیروگاه 30 هزار مگاواتی در 140 هکتار واقع شده و البته درست است که انرژی تولیدی آن قابل ملاحظه نیست ولی اصل کار بسیار با ارزش است و این سبز اندیشیدن قدمی در کاهش مصرف زغال سنگ به شمار می رود. ارتش آمریکا که مجری این طرح است اعلام کرده که نیروگاه های دیگری را نیز خواهد ساخت.
شهر خورشیدی چین
محقق هرمزگانی تصریح کرد: شهر ریزهاو ارتباط ویژه ای با خورشید برقرار کرده است، 99 درصد خانه ها در محدوده مرکزی این شهر از آبگرمکن های خورشیدی استفاده می کنند و اکثر چراغ های راهنمایی و رانندگی و چراغ های پارک ها و خیابان ها توسط سلول های خورشیدی فتوولتائیک کار می کنند.
کریمی گفت: در حومه شهر بیش از 30 درصد خانه ها از آبگرمکن های خورشیدی استفاده می کنند و بیش از 6 هزار خانواده امکانات پخت و پز خورشیدی دارند.شهر ریزهاو ؛ یک شهر کوچک و معمولی چینی و با درآمد متوسط و پایین تر از بسیاری از شهرهای دیگر است و این موضوع را جالب تر می کند.
وی افزود: دست یابی به چنین سیستمی در شهر نتیجه سه فاکتور کلیدی بوده است: سیاست دولت در تشویق مردم به استفاده از انرژی خورشیدی و حمایت های مالی توسعه این پروسه، صنعت تولید پانل های خورشیدی در منطقه که شانس پیشرفت را بالا برده است، و تمایل شدید شورای شهر برای تحقق این امر بوده است،همچنین این پانل های خورشیدی به راحتی روی بنا نصب می شوند و استفاده از آن ها منجر به کاهش هزینه ها و پس انداز بیشتر کاربران می شود.
شهر ابوظبی
دانشجوی هرمزگانی گفت: شهر ابوظبی از امارت های متحده عربی و خواهر دوقلوی دبی، قرار است به زودی با سرمایه گذاری میلیارد دلاری در یک پروژه عظیم انرژی خورشیدی وابستگی خود را به نفت کم می کند،این سرمایه گذاری میلیارد دلاری را شرکت دولتی مصدر که یک صندوق مربوط به سرمایه گذاری در بخش انرژی تجدید پذیر است، انجام داده است.
محور سرمایه گذاری تمرکز بر تولید تکنولوژی
کزیمی تاکید کرد: فتوولتائیک یا قدرت زایی نوری است و در سال های اخیر به دلیل روی آوردن بسیاری از کشورهای جهان به استفاده از انرژی خورشیدی و جایگزین کردن آن با دیگر منابع پایان پذیر انرژی مانند نفت و گاز، این تکنولوژی فتولتائیک در جهان کمیاب شده است اما ابوظبی قصد دارد با هزینه بالا آن را به کار گیرد.
دولت امارات همچنین شورای جدیدی برای برنامه ریزی شهری تاسیس کرده که بر اجرای این طرح بزرگ نظارت دارد. ساخت و سازهای شهری بخش مهمی از این طرح را تشکیل می دهد. برای این پروژه بزرگ فیلم های چند دقیقه ای هم تهیه شده و برای اطلاع رسانی در این زمینه در اینترنت در اختیار عموم قرار گرفته است.
نیروگاه حرارتی خورشیدی اسپانیا
وی افزود: بزرگترین برج و نیروگاه حرارتی خورشیدی جهان که از بیش از هزار و 200 آیینه در اطراف یک ساختمان 54 طبقه تشکیل شده است در اسپانیا مورد بهره برداری قرار گرفت،این برج که توسط دانشمندان اسپانیایی شرکتی به نام آبنگوا ابداع شده است توانایی تولید بیش از 20 مگاوات انرژی را داشته که این میزان برای تامین انرژی 10 هزار منزل مسکونی کافی خواهد بود، تمرکز تکنولوژی های حرارتی خورشیدی از دهه های گذشته در بیابان های اسپانیا و جنوب غرب آمریکا با هدف کاهش میزان وابستگی به سوخت های فسیلی آغاز شده است.
محقق هرمزگانی تصریح کرد: یک نیروگاه حرارتی خورشیدی الکتریسته را با استفاده از روشی مشابه نیروگاه های سوخت های فسیلی یا انرژی هسته ای تولید می کند،در واقع بیش از 80 درصد از الکتریسته جهان به واسطه ایجاد حرارت دادن به آب و تولید بخار به منظور حرکت در آوردن توربین ها تولید می شود، در برج حرارتی خورشیدی حرارت مورد نیاز از دامنه آیینه های موجود در اطراف برج تهیه شده و به گیرنده ی بر فراز برج متمرکز می شود.
انتهای پیام/
زمان انتشار: پنج شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۱:۳۳
شناسه خبر: 90319