به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان به نقل از مدیکال اکسپرس؛ براساس تحقیقات دانشمندان و محققان UCLA ، ماسکهای N95 كه بطور گسترده توسط كارکنان مراقبت از درمان كه بیماران مبتلا به کووید19 را درمان می كنند پوشیده شده و طراحی شده اند كه فقط یك بار قابل استفاده هستند، می توانند ضد عفونی شوند و تا سه بار استفاده شوند.
.JPG)
ماسکهای N95 قرار گرفتن در معرض عوامل عفوني موجود در هوا ، از جمله SARS-CoV-2 ، ويروسي را كه موجب کووید19 مي شود راكاهش مي دهد و يكي از قطعه هاي مهم تجهيزات محافظتي شخصي است كه توسط كارکنان باليني در جلوگيري از انتشار ويروس استفاده مي شود. کمبودهای بحرانی این ماسکها تلاشهای زیادی را برای یافتن روشهای جدید دنبال کرده که می تواند کاربرد آنها را افزایش دهد.
جیمز لوید اسمی ، یکی از نویسندگان این مطالعه و استاد محیط زیست UCLA می گوید: "اگرچه ماسکهای N95 فقط برای یك بار استفاده قبل از دفع طراحی شده اند، اما در مواقع كمبود، ماسک N95 می توانند تا سه بار ضد عفونی و استفاده مجدد شوند." "اما باید تمامیت تناسب و مهر و موم ماسک حفظ شود."
محققان در یک آزمایشگاه کنترل شده، چندین روش ضد عفونی را در بخش های کوچکی از پارچه فیلتر N95 که در معرض SARS-CoV-2 قرار گرفته بودند، آزمایش کردند. این روشها شامل بخار پراکسید هیدروژن ، گرمای خشک در 70 درجه سانتیگراد (158 درجه فارنهایت) ، نور ماوراء بنفش و اسپری اتانول 70٪ می باشد. هر چهار روش ویروس زنده قابل تشخیص را از نمونه های آزمایش پارچه N95 حذف کردند.
سپس محققان با همان روش های ضد عفونی كننده ماسکهای کاملاً سالم و سالم دست به كار شدند تا دوام استفاده مجدد آنها را آزمایش كنند. کارکنان موسسه ملی آزمایشگاههای سلامتی در مونتانا داوطلبانه ماسک را به مدت دو ساعت می پوشند تا مشخص کنند که آیا مناسب و مهر و موم مناسبی بر روی صورت دارند. دانشمندان هر ماسک را سه بار ضد عفونی کردند و با هر یک از روشهای مشابه استفاده کردند.
لوید اسمیت گفت: ماسک های تحت ضد عفونی با بخار پراکسید هیدروژن هیچ مشکلی را تجربه نکردند و نشان می دهند که آنها به طور بالقوه می توانند سه بار مورد استفاده مجدد قرار گیرند. ماسکهای تحت ضدعفونی با نور ماوراء بنفش و گرمای خشک پس از سه آلوده سازی، مشکلات جوش و مهر و موم را نشان داده و نشان می دهند که این تنفس ها به طور بالقوه می توانند دو بار استفاده شوند.
نویسندگان این مطالعه نتیجه گرفتند که بخار پراکسید هیدروژن مؤثرترین روش است زیرا هیچ اثری از ویروس پس از تنها 10 دقیقه ضدعفونی قابل شناسایی نیست. آنها دریافتند که نور ماوراء بنفش و گرمای خشک نیز روشهای ضد عفونی قابل قبول است، تا زمانی که روشها حداقل 60 دقیقه بکار روند.
دانشمندان اعلام کردند اسپری اتانول، به سلامت و تنفس پس از دو جلسه آسیب رساندند و آنها را برای ضد عفونی کننده دستگاه های تنفسی N95 توصیه نمی کنند.
محققان تأکید کردند که هرکسی که یک دستگاه تنفس کننده N95 را آلوده می کند، باید قبل از هر بار استفاده مجدد، تناسب و مهر و موم را بر روی صورت بررسی کند.
نسخه اولیه از مطالعه آنها به صورت آنلاین در مجله Emerging Infectious Diseases منتشر شده.

انتهای پیام/
معصومه صادقی
زمان انتشار: دوشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 90326