به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل و به نقل از فیز؛ محققان دانشگاه ایالتی فلوریدا ماده جدیدی تولید کرده اند که می تواند برای ساخت آشکارسازهای انعطاف پذیر اشعه ایکس استفاده شود که برای محیط زیست آسیب کمتری دارند و هزینه کمتری نسبت به فناوری های موجود دارند.
این تیم به سرپرستی بیو ما ( Biwu Ma)، استاد گروه شیمی و بیوشیمی، دستگاه های انعطاف پذیر اشعه ایکس را ایجاد کردند که از ماده ای سازگار با محیط زیست استفاده می کنند.
ما (Ma) اظهار داشت: تولید مواد سینتیلاتور (سوسو زن) با هزینه کم که هم به راحتی ساخته شوند و هم عملکرد خوبی داشته باشند، یک چالش بزرگ است و کار ما زمینه را برای بررسی رویکردهای جدید برای ایجاد این دستگاه های مهم فراهم می کند.

سینتیلاتورهای اشعه ایکس، تابش اشعه ایکس را گرفته و به نور در طیف مرئی تبدیل می کنند. این ها کاملاً رایج هستند و شما می توانید آنها را در مطب دندانپزشک خود یا بخش های امنیتی فرودگاه ها ببینید.
وی افزود: ما روش های مختلفی برای تولید این سینتیلاتورها داریم، اما بسیاری از آنها گران هستند یا روش تولید آنها سخت است و یا هر دو. در بعضی از روش های اخیر استفاده از سرب مشاهده شده است، اما همانطور که همه ما می دانیم سرب یک ماده کاملاً سمی است.
به همین دلیل محققان رویکرد دیگری را ارائه دادند. آنها از منگنز هالید آلی مرکب استفاده کرده و آن را با یک پلیمر ترکیب کردند تا به ماده ای انعطاف پذیر تبدیل شود. این انعطاف پذیری نیز می تواند مفید باشد.
ما (Ma) گفت: محققان دستگاه های جرقه زن را با ترکیبات مختلفی ساخته اند، اما این فناوری چیزی را ارائه می دهد که هزینه کم را با عملکرد بالا و مواد سازگار با محیط زیست ترکیب کرده است و وقتی انعطاف پذیری را نیز به آن اضافه می کنید، تبدیل به یک مسیر امیدوار کننده برای کاوش می شود.
به تازگی به لطف دفتر معاون تحقیقات دانشگاه ایالتی فلوریدا، بودجه تجاری سازی این پروژه تامین شده است و محققان امیدوارند هرچه زودتر شاهد تبدیل این محصول به یک محصول تجاری باشند.
این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/
زمان انتشار: شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۰:۰۰
شناسه خبر: 90488