به گـزارش خبـــرگزاری علــــم و فناوری - استان سمنان؛بسیاری از محققان حوزه درمان و پزشکی در دنیا بر این باورند که اوزون خواص درمانی دارد. بیش از ۱۵۰ سال است که دربارهٔ اوزون تراپی و کاربردهای آن تحقیق و مطالعه انجام میشود.
اوزون یکی از گـــازهای مهم موجود در لایه اتمسفر جو زمین می باشد و از کره زمین دربرابر اشعه خطرناک فرابنفش محافظت می کند.مولکول اوزون در غلظت های بالا سمی و مخرب است؛ اما در غلظت های پایین بی خطر است و خواص درمانی مفیدی را نشان می دهد. خواص مفید گاز اوزون به سه دسته تقسیم می شود:
- اوزون اکسیژن رسانی به بافت ها را بهبود می بخشد.
- اوزون باعث فعالیت بعضی آنزیم ها می شود و سوخت و ساز بدن را بالا می برد.
- اوزون سیستم ایمنی بدن را فعال می کند.
این خواص مفید باعث شد این ماده به دارویی با ویژگی های فوق العاده تبدیل شود؛ زیرا بسیاری از بیماری های کنونی در دنیا، در اثر نرسیدن اکسیژن و مشکلات سیستم ایمنی ایجاد می شوند.
اوزون تراپی نوعی شیوه درمانی جایگزین است که به بدن برای جذب بهتر مواد معدنی کمک میکند، اکسیژنرسانی را در بدن بهبود میبخشد و سیستم ایمنی را فعال میکند. اوزون گازی بیرنگ و متشکل از سه اتم اکسیژن است. در علم پزشکی از اوزون تراپی برای عفونتزدایی و محدود کردن اثر باکتری، ویروس، قارچ، مخمر و تکیاختهها (یا تکسلولی) استفاده میشود و برای بعضی از بیماری ها و اختلالات نقشِ درمانی دارد. برای مطالعهٔ جزئیات بیشتر دربارۀ این راهکارِ درمانی با ما همراه باشید.
کاربردهای اوزن
اوزون می تواند برای درمان مشکلات زیر به کار رود:
- کمردرد، گردن درد و سردرد
- آسیب مهره های کمر
- پرولاپس دیسک کمر (پارگی غضروف اطراف دیسک که باعث بیرون زدگی هسته های انعطاف پذیر بالا و پایین مهره می شود)
- دردهای سیاتیک
- درد مفاصل مانند زانودرد و شانه درد
- دردهای عضلانی و اسپاسم عضلات
- درد تاندون ها
- درد سرطان
- دردهای روماتیسمی (روماتیسم عارضه ای دردناک در مفاصل و ماهیچه ها است که می تواند خفیف و یا شدید و همراه با تورم و تب باشد)
درمان با اوزن
- عوارض جانبی و ناخواسته ندارد.
- اثر طولانی مدتی برای درمان درد دارد.
- سمیت و سوزش معده در بدن ایجاد نمی کند.
توسط محقق ایرانی انجام شد؛
ابداع دستگاه درمان زخم گـــاز اوزون
در حال حاضر از خاصیت باکتری کشی گاز ازن برای درمان زخمهای قدیمی مانند زخمهای پوستی در افراد مبتلا به دیابت استفاده میشود.

بدین ترتیب بتازگی دکتر رحیم رحیمی محقق ایرانی یک سیستم پوشیدنی ابداع کرده که فرایند درمان زخم با گاز ازن را تسهیل میکند.
به طور معمول بیماران باید به کلینیکهای بهداشتی مراجعه کنند تا متخصصان زخمهایی مقاوم به آنتی بیوتیک را با گاز ازن درمان کنند. اما بیمارانی که در مناطق دورافتاده زندگی میکنند، محدودیتهای حرکتی دارند و در مناطقی هستند که متخصصان کمی وجود دارد، از این رو برای دستیابی به این شیوه درمانی با چالش روبرو میشوند.
در همین راستا رحیمی و تیم تحقیقاتی اش در دانشگاه پوردو نمونه اولیه یک سیستم قابل حمل و قابل پوشیدن را ابداع کردهاند. این سیستم شامل یک وصله با قابلیت تنفس است که به طور موقت روی زخم می چسبد. وصله مذکور به وسیله یک شلنگ سیلیکونی به دستگاهی متصل است که روی کمر بیمار بسته میشود و گاز ازن تولید میکند. این دستگاه با باتری کار میکند.
رحیمی در این باره بیان داشت: گاز ازن به پوست زخم منتقل میشود و به طور هدفمند به درمان آن کمک میکند. بیماران میتوانند در خانه از این دستگاه استفاده کنند.
قرار است به زودی سیستم مذکور روی حیوانات آزمایش شود. پس از آن نیز آزمایش بالینی آغاز میشود.
انتــــهای متن/ص
.jpg)
زمان انتشار: پنج شنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 90503