به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اردبیل، غلامحسین رحیمی شعرباف عصر روز پنجشنبه ۹۹/۶/۲۰ در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اردبیل اظهار کرد: به منظور بازید از دانشگاه محقق اردبیلی و دانشکده فناوری های نوین نمین، پارک علم و فناروی استان و طرح های جدید همچون کتابخانه که اخیرا به بهره برداری رسیده است به این استان سفر کردیم.

وی افزود: توسعه پارک علم و فناوری استان اردبیل در طی سالهای اخیر بسیار شتابان بوده و با شتاب کنونی، در سالهای آتی بسیاری از کمبودها و عقبماندگیهای پارک علم و فناوری استان نسبت به برخی از استانها رفع میشود که باید برای توسعه هرچه بیشتر استان اردبیل، توجه ویژهای به توسعه پارک علم و فناوری داشته باشیم.
رحیمی با اشاره به گسترش کمی دانشگاه محقق اردبیلی خاطر نشان کرد: در نظر داریم که با توجه به ظرفیتهای موجود در دانشگاه محقق اردبیلی در راستای گسترش کمی این دانشگاه گام برداریم و شکلگیری پردیس بزرگ رشتههای فنی و مهندسی از جمله برنامههای ما قرار دارد.
رشتههای فنی و مهندسی دانشگاه محقق اردبیلی توسعه مییابد
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: یکی از برنامههای مد نظر وزارت علوم در استان اردبیل توسعه رشتههای فنی و مهندسی کیفی در دانشگاه محقق اردبیلی مبتنی بر نیازهای استان بوده و در کنار آن مجموعهای از رشتههای مستعد را نیز میتوان به پردیس تبدیل کرد و بدین ترتیب به نیازهای استان اردبیل پاسخ داده میشود.
رحیمی بیان کرد: دانشکده فناوریهای نوین نمین یکی از پتانسیلهای بسیار خوب برای توسعه استان بوده و طبق برنامهریزیهای انجام یافته، یک دانشکده وابسته به دانشگاه محقق را در این شهرستان خواهیم داشت و در حد مقدورات نیز نسبت به توسعه کمی آن اقدام نموده و بدین ترتیب مرکزی از کارشناسی تا مقطع دکتری در این دانشکده فعال میشود.
ایجاد دانشگاه صنعتی در اردبیل توجیهی ندارد!
وی تصریح کرد: موافقت اصولی دانشگاه صنعتی اردبیل که ۱۵ سال پیش صادر شده بود، منجر به احداث ساختمان و سایر زیرساختهای لازم برای این دانشگاه نشده و حتی در سال ۹۵ این موافقت اصولی لغو شده و در داخل استان نیز هیچ نماد و مظهر فیزیکی از این دانشگاه وجود ندارد.
وی تاکید کرد: ایجاد دانشگاه صنعتی از نظر منایع انسانی و تعداد داوطبیان و اقتصادی اصلا توجیهی ندارد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: اگر نیازی در داخل استان احساس شود با اعمال روشهای مختلف میتوان به نیازهای روز استان پاسخ داد و صرف ساخت دانشگاه جدید نیاز استان را بر طرف نمیکند.
اردبیل نیازمند احداث دانشگاه صنعتی است

آیتالله سید حسن عاملی اظهار کرد: ایجاد دانشگاه صنعتی اردبیل خواسته به حق مردم منطقه است و جایگزین کردن دانشکدهها و پردیس فنی و مهندسی با این دانشگاه به هیچ وجه مورد قبول نیست.
وی افزود: بیش از ۳۷ هکتار زمین در اختیار وزارت علوم جهت احداث دانشگاه صنعتی اردبیل قرار گرفته اما با کمکاری مسؤولان سابق، هنوز دانشگاه صنعتی در اردبیل ایجاد نشده است.
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل تاکید کرد: عدم ایجاد دانشگاه صنعتی اردبیل، غرور ملی مردم منطقه را تحتالشعاع قرار داده است و نیاز است در اسرع وقت اقدامات برای احداث این دانشگاه آغاز شود.
عاملی به ظرفیتهای موجود در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هیچ مشکلی در خصوص زمین پروژه و نیروی انسانی و هیأت علمی وجود ندارد و با توجه به مرزی بودن منطقه، درباره تعداد متقاضیان تحصیل در رشتههای صنعتی نیز مشکلی نخواهیم داشت.
مهدی کشمیری، مدیرکل دفتر برنامهریزی و امور فناوری وزارت علوم نیز در این جلسه اظهار کرد: علیرغم اینکه استان اردبیل با تاخیر به حوزه پارک علم و فناوری وارد شده اما اکنون وضعیت مطلوبی را در بین استانهای کشور دارد و اقدامات بسیار خوبی نیز در این استان انجام شده است.
وی افزود: ظرفیت و شتاب به وجود آمده در حوزه پارک علم و فناوری استان با امکانات موجود در این استان همخوانی ندارد و ممکن است در آینده معضلاتی برای این حوزه ایجاد شود.
اردبیل نیازمند نیروهای متخصص فنی و مهندسی در حوزههای مختلف صنعتی است
اکبر بهنامجو اظهار کرد: استان اردبیل در حال حاضر رو به توسعه و صنعتی شدن پیش میرود و بر این اساس این استان نیازمند نیروهای متخصص فنی و مهندسی در حوزههای مختلف صنعتی است.
وی افزود: ضروری است تا چندین رشته فنی در دانشکدههای دانشگاه محقق ایجاد شود تا پاسخگوی نیازهای استان باشد.
استاندار اردبیل ظرفیت صنعتی استان را مطلوب ارزیابی کرد و بیان داشت: وجود کارخانههایی مانند کارخانه کامیونسازی مشگین شهر گواهی بر توسعه صنعتی استان است که در حال حاضر ۶۰ درصد قطعات استفاده شده در این کارخانه تولید داخل است.
وی به اقدامات خوب انجام شده در پارک علم و فناوری استان اردبیل اشاره کرد و ادامه داد: اقدامات بسیار خوبی در حوزه پارک علم و فناوری استان انجام شده و شتاب خوبی در این حوزه ایجاد شده اما به جهت عقبه ضعیف، هنوز با شرایط ایدهآل فاصله وجود دارد.
بهنامجو گفت: پیگیر توسعه و گسترش زمین مناسب و بزرگتر برای احداث ساختمانهای جدید برای پارک علم و فناوری هستیم که در این باره توصیه شد تا پارک علم و فناوری از زمینهای دانشگاه محقق به لحاظ همجوار بودن استفاده کند.
زمان انتشار: جمعه ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۱:۵۹
شناسه خبر: 90674