به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان چهارمحال و بختیاری؛ اسيد فوليك يكي از انواع ويتامين B است كه به نام فولات نيز شهرت دارد. فولات به طور طبيعي در خوراكيها وجود دارد اما اسيد فوليك، شكل مصنوعي اين ويتامين است. بدن ما قادر به ساختن اسيد فوليك نيست و براي همين بايد از طريق غذا يا مكملها دريافتش كنيم.
ورزشکاران و افراد بزرگسال فعال، فشار بیشتری به بدنشان وارد میکنند. هرچند تمرینات منظم و سخت برای سلامتی و تناسب اندام مفید است اما ممکن است ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را هم بالا ببرد.
مطالعات زیادی نشان دادهاند تمرینات شدید میتواند به بدن فشار و استرس وارد کند، همچنین ثابت شده که فعالیت بدنی سخت و نیروگیر، میتواند میزان اسید فولیک خون را کاهش داده و به مرور زمان بر سلامت قلب اثر منفی بگذارد. چک کردن وضعیت اسید فولیک میتواند ریسک مشکلات قلبی را در افراد فعال کاهش دهد.
اسيدفوليك و نقش مؤثر آن در خونسازي و بارداری ایمن
يكي از نيازهاي ضروري براي حفظ سلامتي بشر،غذای سالم و مغذی است. يك رژيم غذائي مناسب و متعادل كه در آن اصل «تنوع و اعتدال» در مصرف مواد غذائي حفظ شده باشد و انرژي مورد نياز بدن را تأمين نمايد؛ همچنين شامل تمام گروههاي مواد غذائي (شير و لبنيات، نان و غلات، ميوهجات و سبزيجات، و چربي های مفید) باشد تا بدين وسيله مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز بدن را تأمين نمايد و مانع ظهور و گسترش بيماريها شود. يكي از اين ويتامينها كه در ساخت و حفظ سلامت سلولهاي خوني مؤثر ميباشد «اسيدفوليك» يا «فولات» نام دارد.اسيد فوليك (فولات) جزء ويتامينهاي گروه B بوده و محلول در آب ميباشد و يكي از ويتامينهائي است كه در شكلگيري سلولهاي خوني مؤثر بوده و در فرایند خونسازي در بدن نقش دارد. كمبود اسید فولیک در ميان دختران و زنان (بخصوص برای تغذیه مناسب در دوران بارداری) بسیار شايع ميباشد.
کمبود ویتامین B12 نمایان نمیشود
مصرف زیاد اسید فولیک ممکن است باعث نمایان نشدن علائم کمبود ویتامین B12 شود؛ بدن از ویتامین B12 برای ساخت گلبولهای قرمز و حفظ عملکرد قلب، مغز و سیستم عصبی استفاده میکند.
کمبود ویتامین B12 میتواند عملکرد مغز را تحت تأثیر قرار دهد و در صورت کمبود شدید، باعث آسیب به اعصاب شود؛ از آنجا که این آسیب، برگشتناپذیر است، تشخیص بهموقع کمبود ویتامین B12 اهمیت ویژهای دارد.
علائم کمبود ویتامین B12 مشابه علائم کمبود فولات است؛ مطالعات نشان دادهاند که مصرف مکملهای اسیدفولیک و غذاهای غنیشده با آن علائم ناشی از آنمی مگالوبلاستیک که در اثر کمبود ویتامین B12 رخ میدهد را پنهان میکند؛ بنابراین مصرف بیش از حد اسیدفولیک ممکن است باعث پنهان ماندن علائم کمبود B12 و در نتیجه، آسیب به سیستم عصبی شود!
علائم کمبود ویتامین B12 شامل ضعف، خستگی، مشکل در تمرکز و تنگی نفس است.
همه زنان جوان باید اسید فولیک استفاده کنند
به اعتقاد کارشناسان سلامت بیشتر مکملها و ویتامینهای موجود نه تنها بیاستفاده هستند بلکه میتوانند برای سلامتی هم خطرناک باشند.
اما در این میان یک استثنای مهم وجود دارد و آن توصیه به مصرف اسید فولیک برای زنانی است که قصد بارداری دارند.
به گفته کارشناسان سلامت، تمام زنانی که در سن بارداری هستند حتی اگر قصد بارداری در آینده نزدیک ندارند باید به طور روزانه از مکمل فولیک اسید مصرف کنند.
در این بررسی تاکید شده است بیشتر زنان میزان روزانه فولات توصیه شده را از رژیم غذاییشان دریافت نمیکنند و به همین دلیل لازم است که مکمل اسید فولیک مصرف شود.
به گفته کارشناسان، مصرف فولات میتواند از بروز متداولترین نارساییهای مادرزادی همچون نقص لوله عصبی که بر رشد مغز، جمجمه و ستون فقرات تاثیر گذاشته و به معلولیت و حتی مرگ منجر میشود جلوگیری کند.
انتهای پیام/1020
زمان انتشار: دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۵:۰۰
شناسه خبر: 90706