به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از مازندران، قطع همزمان درختان محوطه دانشگاه پیامبر اعظم واکنشهای را در بین اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به همراه داشته است.
در یک اقدامی عجیب مدیران مجتمع پیامبر اعظم اقدام به قطع همه درختان محوطه کرده و همین موضوع زمینه انتقاد شدید اعضای هیئت علمی را به همراه داشته است.
مسئولان امر در دانشگاه علوم پزشکی اعلام کردند که درختان قطع شده از نوع صنوبر بوده است اما پس از بررسیها و انتشار عکسهای از قطع درختان مشخص شده که غیر از صنوبر درخت نخل هم در محوطه مشاهده شده است.
حساسیتها درباره قطع درخت در دانشگاه علوم پزشکی به دفتر نهاد رهبری در دانشگاه رسیده است و حجتالاسلام حسینی کارنامی هم در اظهار نظری اعلام کرده کاشتن درخت، بویژه درخت میوه و به خصوص درخت خرما مستحب، و در روایات بر آن تأکید شده است.
وی با اعلام اینکه قطع کردن درختان میوه، به ویژه خرما مکروه است، افزود:قطع کردن و سوزاندن درختان دشمن، حتی در جنگ، از جمله مکروهات در جهاد است.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با تقدیر از اقدامات دلسوزانه اساتید دانشگاه، اظهار کرد:بنده با دو تن از معاونین محترم دانشگاه گفتگو کردم و موضوع را پیگیر شدم، مقرر شد خود ایشان به صورت کارشناسی شده موضوع را برای اساتید محترم دانشگاه توضیح دهند.
وی با اعلام اینکه به نظر می رسد تعمد و یا تقصیری در کار نبوده و به انگیزه انتفاعی این اقدام صورت نگرفته، افزود:به زعم ما قصور صورت گرفته؛ زیرا گر چه آفت درخت و یا استیصال و برداشت درختان سرو پس از حدود 10 سال، امری مرسوم است ولی قطع و استیصال باید با برنامه و به صورت محدود و بخش و بخش انجام می گرفت و پس از کاشت درختان جایگزین در سنوات آینده، بخش دیگری قطع می شد.
وی اضافه کرد: قطع صدها اسلحه درخت و نهال در این سطح نادرست بود،از این رو لازم است متولیان امر از جریحه دار شدن احساسات اساتید و نگرانی های آنان اعتذار بطلبند ، قصور کنندگان را نیز متذکر شوند و هر چه سریع تر فضا سبز مجتمع را ترمیم کنند.
عذر بدتر از گناه معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
حق شناسی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این ارتباط اظهار کرد: درختانی که قطع شده آفت زده بودهاند.
وی خاطر نشان کرد: اقدامات کارشناسی درباره قطع درختان انجام شده است.
حق شناس با اعلام اینکه درختان صنوبر موجود در محوطه به دلیل سایهای که ایجاد کردند مانع رشد درختان چنار بودند، گفت: قطع درختان با نظرات کارشناسی بوده است.
وی اضافه کرد: بهتر بود قطع درختان با آگاه سازی و اطلاع رسانی انجام میشد تا زمینه حساسیتها را فراهم نکند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری علاوه بر قطع درختان صنوبر درختان سرو و خرما موجود در محوطه هم قطع شده است.
اساتید دانشگاهی نسبت به اظهارات حق شناس قانع نشده و خواستار پاسخگویی به این سئوالات شدند.
۱. آیا برای کارشناسی آفت یک درخت از کارشناس رسمی کشاورزی و دفع آفات کمک گرفته شد ؟
۲. آیا برای قطع یک درخت عام المنفعه مجوز قطع درخت از مراجع ذیصلاح اخذ شد؟
3. آیا لازم نبود برای پیشگیری از جریحه دارشدن روح و روان این مجموعه ارزشمند اساتید و همکاران و دانشجویان و ... که بزرگترین آفت محسوب می شود نیز در همین سایت گفتمان اطلاع رسانی قبلی می شد و راه حل های ممکن بشما ارائه می شد؟
4- همگان می دانند راه حل دفع آفات از درختان در دنیای مدرن امروز کاملا شناخته شده هست راهش قتل عام درختان و جریحه دارکردن روح و روان مجموعه نیست؟! بلکه سمپاشی و آفت زدائی است.
۵. آیا از درایت و دانش و آگاهی عوامل اجرایی خبردهنده و مجری این فاجعه و صداقت کاری شان اطمینان دارید؟
۶. آیا زمان آن نرسیده است که در بکارگیری یک تیم کارشناسی قوی مرکب از کارشناس کشاورزی آگاه و دفع آفات و باتجربه و کارشناس بهداشت و کارشناس .... و مشاورین دلسوز در مجتمع بهره گیرید و از عوامل معلوم الحال که با عملکرد نامطلوب سبب نارضایتی همکاران شده اند و هر روز فاجعه ای می آفرینند و حداقل های لازم را برای حضور در یک جمع علمی ندارند بپرهیزید و به توصیه های مشفقانه ترتیب اثر دهید.
انتظار است که متولیان امر در دانشگاه علوم پزشکی نسبت برای این پرسشها پاسخ قانع کنندهای داشته باشند.
انتهای پیام/
زمان انتشار: دوشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۵:۰۹
شناسه خبر: 90767