تجاري سازي كشت بافت آناناس در استان مركزي

روش کشت بافت در چند دهه اخیر به عنوان ابزاری کارآمد برای تکثیر، تولید و اصلاح گیاهان در شرایط کنترل شده در مراکز تحقیقاتی سراسر دنیا به کار گرفته شده و محققان اراكي براي نخستين بار در كشوربه توليد انبوه كشت بافت نهال آناناس پرداخته اند.

به گزارش خبرگزاري علم و فناوري از استان مركزي؛ صالحي ارجمند رئيس هيات مديره شركت دانش بنيان فرارويش دانشگاه اراك گفت: کشت بافت گیاهی ، اصولاً روشی برای تکثیر انبوه و سالم گیاهان است که عملاً روشی نوین و در واقع با تکنولوژی بالای تکثیر گیاهان است .

صالحي ارجمند افزود:با تحقیقاتی که انجام شد خوشبختانه توانستیم تولید نهال آناناس را به مرحله تجاری سازی برسانیم و اکنون اولین محموله آن آماده ارسال به گلخانه دراستان گلستان است .

وي  گفت : این کشت همچنان در این مرکز تحقیقاتی ادامه خواهد داشت که هم درآمدزایی خوبی برای گلخانه داران است و هم کاهش هزینه ها را به همراه دارد.

رئیس هیأت مدیره شرکت دانش بنیان فرارویش به چرايي انتخاب روش كشت براي تكثير اشاره و بيان كرد: نهالی که در مرحله کشت بافت رشد کرده از نهال مادری انتخاب شده و همین ویژگی سبب می‌شود که نهال ازهمه لحاظ  بهترین کیفیت را داشته باشد.

صالحی ارجمند درباره طرح تولید به روش کشت بافت تصريح كرد: همچنین نهالی که از طریق کشت بافت تکثیر می‌شود، چون در یک محیط عاری از هر گونه باکتری و ویروس پرورش داده می‌شود هیچ‌گونه بیماری و آفت همراه خود ندارد و به طور کامل سالم و بر پایه گیاه مادری که خصوصیات وراثتی خوبی دارد رشد می‌کند یعنی این اطمینان خاطر را به کشاورز می‌دهد که می‌توان از آن محصول بیشتر، بهتر و با کیفیت‌تری برداشت کرد.

وی اظهار داشت: رقم MD2 تنها رقمی است که در استان مرکزی کشت شده و کیفیت بالا و سرشار از ویتامین c و طعم و عطر مطلوب از جمله مزایای کشت این رقم است.

رئیس هیأت مدیره شرکت دانش بنیان با اشاره به اينكه بافت گياهي اصولاً روشي است براي تكثير گياهان سالم و انبوه بيان كرد: قطعه كوچكي از گياه را از يك جوانه يا قطعه اي بزرگ يا قسمتهاي مختلف گياه را در محيط آزمايشگاهي و در درون شيشه با شرايط كاملاً تخصصي وادار به توليد شاخه هاي زياد مي كنيم و در ادامه گفت: شاخه ها را مجبور به توليد ريشه و از قطعات و توليد انبوه گياهچه هاي كشت بافتي را توليد مي كنيم.

زاهدي معاون توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي استان مرکزی با بيان اينكه توليد و تكثير نهال آناناس از سه سال گذشته دراستان مركزي آغاز شده است سپس از طریق وزارت جهاد کشاورزی باهمکاری پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات بصورت سنتی تکثیرشد.

زاهدی کاهش هزینه و صرفه جویی در زمان و افزایش بهره وری و افزایش درآمدزایی را از جمله مزایای این کشت عنوان کرد و گفت: تولید این نهال دراستان می تواند 50 درصد ارزش افزوده یا سود برای تولید کننده در گلخانه داشته باشد .
وی افزود: خوشبختانه این شرکت دانش بنیان موفق شد کمتر از یک سال در سطح وسیع  نهال آناناس را بصورت کشت بافت به تولید انبوه برساند و تجاری سازی کند.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه کشت بافت مختص گیاه خاصی نیست و انجام آن بستگی به شرایط تولید و بازار دارد، خاطر نشان کرد: بسته به بازار می‌توان تولید هر گیاهی را به روش کشت بافت انجام داد، اگر گیاه میوه ده باشد کمیت، کیفیت و بازار پسندی و اگر گیاه دارویی باشد اسانس و ماده موثره آن مدنظر است.

وی ادامه داد:کشت بافت، کشت سلول‌ها، بافت‌ها یا اندام‌های گیاهی در مواد مغذی مخصوص فرموله شده است، در این روش و در شرایط مناسب، یک گیاه کامل می‌تواند از یک سلول واحد تولید شود.

زاهدی با اشاره به تاریخچه کشت بافت گیاهی تصریح کرد: بیش از ۳۰ سال به عنوان یک فناوری مهم برای کشورهای در حال توسعه برای تولید گیاهان فاقد هر گونه بیماری، با کیفیت بالا و تولید سریع بسیاری از گیاهان شناخته شده است.

در پایان معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: روش کشت بافت در چند دهه اخیر به عنوان ابزاری کارآمد برای  تکثیر، تولید و اصلاح گیاهان در شرایط کنترل‌شده درون شیشه‌ای در مراکز تحقیقاتی سراسر دنیا به کار گرفته شده است.

اتمام خبر/ج

 

زمان انتشار: پنج شنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۶:۴۵:۰۰

شناسه خبر: 90783

مطالب مرتبط :
طلاكوب

بي نيازي كشور از وادات فويل هاي طلاكوب به همت كارآفرينان استان مركزي

كارآفريني كه با تعصب در توليد و تعهد در كيفيت باعث بي نيازي كشور از واردات فويل هاي طلاكوب شد.

شیمی

درخشش استاد شیمی دانشگاه اراک در جمع برترین دانشمندان جهان

دکتر خلیل فقیهی، استاد تمام گروه شیمی دانشگاه اراک در فهرست ۲درصد شیمیدان های برجسته دنیا قرار گرفته است.

جنین

دستیابی محققان اراکی به روش نوین درمان ناباروری

محققان دانشگاه اراک با ارائه روش نوین درمان سندرم پلی کیستیک تخمدان گامی موثر در درمان ناباروری برداشتند.

لوفا

روایت کارآفرینی که از یک گیاه ناشناخته ، لیف تولید کرد

«عظيم رفيعي» کارآفرین فعالی است که تصمیم گرفت با شیوه نوین کشاورزی را انجام دهد و با تولید محصولات خاص برای همشهریانش اشتغالزایی کند.

اقتصاد مقاومتی

راه اندازی اولین مرکز تخصصی اقتصاد مقاومتی؛

بسیج سازندگی برای ورود به عرصه اشتغال تغییر شکل داد

بسیج سازندگی در راستای آموزش و اشتغال، ۶ دهکده اقتصاد مقاومتی در استان مرکزی ایجاد می کند.

دانشگاه اراک

دانشگاه اراک در جمع دانشگاه های برترجهان

دانشگاه اراک با کسب رتبه هزار و ۳۰ برای نخستین بار به فهرست دانشگاه برتر جهان راه یافت.نظام رتبه بندی تایمز دلیلی برای جذب دانشجویان خارجی است.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب