به گزارش خبرگزاری علم و فناوری فارس، مردم این شهر و دیار، همیشه نشان دادند که مصداق بارز این شعر زیبای سعدی هستند که می گوید:
بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار
تو کز محنت دیگران بی غمی
نشاید که نامت نهند آدمی
با توجه به شعر فوق ، برای نخستین بار در جنوب کشور و به همت یکی از خیرین عرصه سلامت، دستگاه تعویض پلاسمای خون(پلاسما فرز) در آی سی یوی فوق تخصصی اورژانس مرکز آموزشی درمانی نمازی راه اندازی گردید و برای اولین بیمار در این بخش از طریق عروق محیطی انجام شد.
دکتر «منصور مسجدی» دانشیار گروه بیهوشی و فلوشیپ مراقبتهای ویژه مرکز درمانی نمازی با اعلام این خبر افزود: در روش رایج، برای بیماران نیازمند به پلاسما فرز می بایست پس از کارگزاری کاتتر در سیاهرگ های مرکزی ناحیه گردن یا کشاله ران، پلاسما فرز انجام شود که عوارض شناخته شده ای از جمله خونریزی، عفونت، پارگی عروق و آسیب به ریه و اعصاب و ایجاد لخته را در بر دارد؛ همچنین روش مرسوم برای بیمار بسیار استرس زا و ناخوشایند بوده و محدودیت های حرکتی، استرس های روحی و درد ناحیه کاتتر، در طی چند روز درمان ایجاد می کند.
به همت خیر عرصه سلامت، دکتر «مریم پورصادق» متخصص نورورلوژِی و فلوشیپ ام اس و بنیاد خیریه نمازی، با اهدا دستگاه جدید که قبلا در جنوب کشور موجود نبود، پلاسمافرزیس با سهولت بیشتر و عوارض کمتر برای بیماران نیازمند، انجام می شود.
همچنین دکتر «عباس رحیمی جابری» مدیر گروه نورولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اختصاص فضایی برای استقرار این دستگاه در بخش نورولوژی ادامه داد: امیدواریم با نیت خیر نیک اندیشان سلامت و راه اندازی این دستگاه شاهد کاهش زمان بستری و ایمنی در بیماران باشیم.
در این سالها تحریمها و کمبودها علی رغم تصور بانیان تحریمهای ظالمانه، از جوانان این مرز بوم توانست اشخاصی متعهد، پر امید و خودباوری بسازد که از سهمگین ترین طوفانها عبور کرده و آتش نمرودان زمان را برای مردمشان، تبدیل به گلستان نمایند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری فارس، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز توضیح داد: با تلاش جهادی کارکنان مدیریت منابع فیزیکی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بیمارستان شهید دکتر فقیهی، در مدت زمان دو هفته ساختمان دومین اکسیژن ساز این بیمارستان احداث و دستگاه اکسیژن ساز آن با ظرفیت ۶۰۰ لیتر در دقیقه با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به بهره برداری رسید.
دکتر شریفی افزود: همچنین در راستای تامین مطلوب تهویه مطبوع و آسایش بیماران مبتلا به کووید۱۹ که در بخش مراقبت های ویژه(Mega I.C.U) بیمارستان مستقل شهید دکتر فقیهی بستری هستند، یک دستگاه هواساز با ظرفیت ۱۲ هزار cfm و نیز ۲۷ دستگاه سرمایشی فن کوئل نصب شد.
همچنین به همت مهندسان بخش تجهیزات پزشکی مرکز آموزشی درمانی نمازی، قطعه مگنترون دستگاه شتاب دهنده کامپکت بخش رادیوتراپی این مرکز که از سوی کمپانی سازنده دستگاه غیر قابل تعمیر اعلام شده بود، برای نخستین بار در کشور، با همکاری صنایع الکترونیک شیراز، تعمیر و به چرخه خدمت رسانی به بیماران بازگردانده شد.
مسوول واحد تجهیزات پزشکی بیمارستان نمازی و مبتکر این روش با اعلام این خبر افزود: قطعه مگنترون دستگاه شتاب دهنده کامپکت یکی از اصلی ترین قطعات مربوط به تولید اشعه در این دستگاه است.
مهندس «امیر اردوان دوانی» افزود: به دلیل اهمیت دستگاه در خدمات رسانی به بیماران، با هماهنگی اداره تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص ساخت قطعه و اورهال آن با صنایع الکترونیک شیراز وارد مذاکره شدیم.
وی گفت: در همین راستا سه عدد لامپ مگنترون به شرکت صنایع الکترونیک شیراز برای بررسی ارسال شد که پس از هماهنگی های لازم با این واحد و مشخص شدن عیب این قطعات برای نخستین بار در ایران دو عدد از لامپ ها به طور کامل اورهال و تعمیر شد.
مهندس دوانی اضافه کرد: یکی از لامپ ها با حضور نمایندگان صنایع الکترونیک و کارشناسان واحد تجهیزات پزشکی مرکز بر روی شتاب دهنده شماره یک این مرکز نصب شد و حدود یک ماه بدون مشکل در حال کار است.
مسوول واحد تجهیزات پزشکی بیمارستان نمازی یادآور شد: هزینه خرید این لامپ در حدود ۲۵۰ میلیون تومان بوده است که با این فرایند علاوه بر تولید داخل هزینه کمتری برای تعمیر این دستگاه صرف شده است.
گزارش از مهر آفرین وثوقی
انتهای خبر/
زمان انتشار: یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 90883