به گـــزارش خبرگزاری علم و فناوری - استان سمنان به نقل از معاونت علمی و فناوری؛منوچهر منطقی درباره تاکسیهای هوایی گفت: فعلاً قرار است از این نوع وسایل نقلیه در مناطق کم تردد استفاده شود. این کار اگر در استانها و شهرهای کمتر برخوردار هم قابلیت اجرایی داشته باشد قطعاً رونق اقتصادی را برای آنها به همراه خواهد داشت.
به گفته وی، طرح تاکسی هوایی با هواپیماهای ۴ تا ۱۹ نفره آغاز میشود. در این طرح همه فرودگاههای کم تردد کشور فعال میشوند و هواپیماهای موجود در این کلاس میتوانند خدماترسانی بیشتری داشته باشند.
منطقی گفت: این طرح پیش از انقلاب کلید خورده بود اما به دلائل متعددی اجرای آن به تعویق میافتاد اما ما در ستاد این طرح را به صورت جدی پیگیری کردیم و با توان دانشبنیانهایمان توانستیم آن را به مرحله اجرا برسانیم.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل هوشمند معاونت علمی و فناوری اضافه کرد: فاز ابتدایی آن مهرماه آغاز میشود و فاز بعدی آن هم در بهمنماه قابل اجرا است. اجرای این طرح با کمبودهایی روبرو است مثلاً در حال حاضر سوخت این هواپیماها از دیگر کشورها تامین میشود. در صورتی که توان تولید داخلی آن وجود دارد و با توسعه این طرح، تولید داخلی آن اقتصادی خواهد شد.
منطقی بیان کرد: اگر بتوانیم برای تامین داخلی سوخت این هواپیماها هم کاری کنیم میزان پیشرفت طرح بیشتر میشود و اقدامات سرعت میگیرد. البته افزایش دسترسیهای فرودگاهی در مسیرهای خاص و حذف تشریفات فرودگاهها هم سرعت کار را بالا میبرد.
تاکسی هوایی چیست؟
تاکسی هوایی یا همان ایر تاکسی، یک نوع اصطلاح کلی است که برای انواع هواپیماهای دربستی مورد استفاده قرار میگیرد. ایر تاکسی عبارت است از استفاده از هواپیما در مسیرهای مختلف پرواز بدون استفاده از برنامه ی پروازی که به خودی خود موجب صرفهجویی در زمان و هزینه خواهد شد. تاکسی هوایی یک هواپیمای سبک یا حتی فوق سبک است و میتواند با حداقل ظرفیت ممکن که چیزی در حدود ظرفیت یک تاکسی یا اتوبوس معمولی است، در مسیرهای کوتاه جابهجا شود.

در ادامه منطقی خاطرنشان کرد: « ساخت تاکسی هوایی چهارمین برنامه معاونت توسعه فناوریهای ریاست جمهوری برای بومیسازی هواپیما است. ما میخواهیم همه تواناییها را برای ساخت ایرتاکسی تجمیع کنیم. ایرتاکسیها برای سفرهای کوچک استفاده میشود. برای مثال اگر برای توسعه یا بازدید سواحل مکران بخواهیم سفر جاده ای انجام دهیم زمان و هزینه زیادی میبرد اما برای جابهجایی متخصصان در این منطقه میتوانیم از تاکسی هوایی استفاده کنیم. یکی از طرحهایی که در حال حاضربرنامهریزی برای آن انجام شده و دنبال سرمایهگذاران برای شروع ساخت آن هستیم تولید ایرتاکسی است. در نظر داریم بزودی یکی از ایر تاکسیها را در سواحل مکران راه بیندازیم. برای ایر تاکسی 3 برنامه داریم که تا قبل از پایان امسال حتماً راهاندازی شود. ایرتاکسی ظرفیت زیادی دارد که میتواند بهعنوان ذیل برنامه بومیسازی ساخت هواپیما از آن نام برده شود.»
منطقی گفت: «چون ایجاد بخش هوایی جدید پیچیدگیهای زیادی دارد و مجوزهایی از سازمان هواپیمایی نیاز دارد ساخت ایرتاکسیها را در شرکتهای کوچک هوایی دنبال میکنیم. این شرکتهای کوچک ذیل شرکت فرودگاهها فعالیت میکنند. بنابراین شرکتهای کوچک با چند هواپیما میتوانند فعالیتهای ایرتاکسی را نیز شروع کنند. در این راستا یک شرکت ایرتاکسی در بخش بالگردی برای حمل و نقلهای دریایی، بالگردهای مدرن را وارد مدار کرده است.»
انتهای متن/ص
زمان انتشار: پنج شنبه ۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۳:۳۰
شناسه خبر: 90997