عضو هیئت علمی دانشگاه یزد تصریح کرد

اهمیت " تغذیه ورزشی" در موفقیت ورزشکاران را دست کم نگیرید/ باورهای غلط در مورد تغذیه

صادقیان گفت: علاوه بر تکنیک ها، تاکتیک ها، مهارت و نقشه‌های تیمی در حین مسابقات تغذیه مناسبِ رشته ورزشی در حین مسابقه و اجرای مناسب بسیار تاثیر گذار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از یزد؛ محمدرضا صادقیان شاهی عضو هیئت علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه یزد در وبینار تخصصی تغذیه ورزشی اظهار کرد: در تغذیه باید سه اصل تناسب، تعادل و تنوع رعایت شود.

وی ادامه داد: تناسب یعنی کربوهیدرات ۵۵ درصد، پروتئین 20 درصد و چربی ها 25 درصد از خوراکی های مورد استفاده ما را تشکیل دهند. تعادل نیز به این معناست که باید بین غذایی که می خوریم و انرژی مصرفی ما تعادل وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: در مقوله تنوع نیز باید در نظر داشت که  ۵۰ ماده مغذی شناخته شده که 40 مورد از این ها در بدن انسان یافت می شوند و باید در رژیم غذایی ما مورد استفاده قرار گیرند.

صادقیان اظهار کرد: کنترل وزن تلفیقی بین رژیم غذایی و فعالیت های ورزشی است و هیچ کدام به تنهایی موثر واقع نمی‌شود.

وی در تشریح " تغذیه ورزشی" عنوان کرد: ورزشکاران باید بدانند که به چه نحوی تغذیه کنند تا بتوانند از حداکثر توانایی جسمانی خود استفاده کنند. در واقع استفاده از روش‌های غذا خوردن به منظور بهبود و راحتی انطباق با تمرین، بازگشت به حالت اولیه بلافاصله بعد از تمرین و اجرای مطلوب در هنگام مسابقه را تغذیه ورزشی می‌گویند.

عضو هیئت علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه یزد افزود: تغذیه ورزشی باید سلامت ورزشکار را تضمین کنند تا مشکلات کمبود در جذب و هضم وجود نداشته باشد.

وی بیان داشت: بدن ما وابسته به نوع تمرین مواد غذایی ویژه‌ای طلب می‌کند. به عنوان مثال در تمرین های استقامتی حجم خون بیشتری استفاده می‌شود فلذا باید هموگلوبین بیشتری به بافت‌های فعال مانند عضله های اسکلتی برسد در نتیجه بدن به آهن نیاز دارد و باید این ماده در رژیم غذایی وجود داشته باشد تا بدن بتواند خود را با تمرینات همراه کند.

 وی افزود: علاوه بر تکنیک ها، تاکتیک ها، مهارت و نقشه‌های تیمی در حین مسابقات تغذیه مناسبِ رشته ورزشی در حین مسابقه و اجرای مناسب بسیار تاثیر گذار است.

صادقیان تاکید کرد: باید دانست سوء تغذیه هم به تغذیه کم و هم به تغذیه زیاد اطلاق می‌شود و به جرات می‌توان گفت که اکثر جوامع نیمه صنعتی و صنعتی جهان از تغذیه بیش از حد رنج می‌برند. به عنوان مثال بیش از ۵۰ درصد دانش‌آموزان ما اضافه وزن دارند و با شروع کرونا و تعطیلی مدارس این وضعیت تشدید نیز شده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از باورهای مربیان و ورزشکاران با حقایق علمی همخوانی ندارد اظهار کرد:  نکته مهم این است که معده قبل از شروع مسابقه باید خالی باشد. چرا که همواره بین دستگاه گوارش، عضلات تنفسی و عضلات اسکلتی برای دریافت و جذب خون رقابت وجود دارد. با خالی بودن معده یکی از رقبا در این وضعیت حذف شده و در نتیجه عضله های تنفسی و اسکلتی بهتر می‌توانند کار خود را انجام دهد. همچنین باید فشار بر روی دستگاه هاضمه به حداقل برسد و در عین سوخت کافی و انرژی برای بدن فراهم شود.

عضو هیئت علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه یزد گفت: برخلاف تصور مرسوم غذایی که شکر زیادی داشته باشد موجب گرفتگی در ناحیه شکم شده و باعث حالت تهوع و کاهش قند خون می شود. از سوی دیگر از مصرف غذاهای حجیم و تند که می‌تواند موجب نفخ شکم شود باید اجتناب کرد.

انتهای پیام/

زمان انتشار: چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۴:۰۶

شناسه خبر: 91528

مطالب مرتبط :
فقیه

برای اولین بار درکشور صورت گرفت

ساخت آب شیرین کن خورشیدی در دانشگاه یزد/ افزایش نرخ تولید آب

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد از ساخت دستگاه آب شیرین کن خورشیدی با افزایش نرخ تولید آب شیرین خبر داد.

سوء تغذیه

هشدار محققان امپریال کالج نسبت به افزایش سوءتغذیه دانش آموزان+عکس

نتایج مطالعات جدیدی که توسط محققان در کالج سلطنتی لندن منتشر شده نشان می دهد تغذیه ناکافی در دوران مدرسه باعث یک اختلاف قد ۲۰ سانتی‌متری در بین کشورهای مختلف شده است. این تحقیقات به مثابه هشداری است برای افزایش توجه ها به تغذیه در میان دانش ‌آموزان.

میوه

خوراکی هایی که در جنگ با کرونا به کمک شما می آیند

یک کارشناس تغذیه اعلام کرد: اهمیت مصرف میوه و سبزی و تامین ویتامین های A، C و E در پیشگیری و درمان کرونا بسیار زیاد است.

۱

آخرین وضعیت کرونا در یزد؛

آغاز پیک سوم کرونا در یزد همزمان با بازگشایی مدارس/ سلب اعتماد عمومی با اظهارات ضد و نقیض مسئولین

شاید یکی از بزرگترین آسیب هایی که موجب عادی انگاری، توهم کنترل بیماری و تجهیز در مقابل کرونا برای مردم شد، اظهارات غیرمنطقی، غیر علمی و غیر عملی برخی سیاسیون بود.

۱

جانشین ستاد مقابله با کرونای استان یزد خبر داد

کاهش ۳۰ درصدی رعایت پروتکل های بهداشتی در یزد/ ابتلای ۷۰۰ نفر از کادر درمان/ پلمپ روزانه ۴۰ صنف پرخطر

ترحمی گفت: روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ مورد از اصنافی که تخلف بهداشتی دارند در استان یزد پلمپ می شوند.

۱

یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد

شیوه صحیح کشف و برخورد با مسائل مورد استفاده قرار گیرد

فردحسینی گفت: برای حل مشکلات علاوه بر وجود افراد و عناصر متعهد و خستگی ناپذیری که خود را وقف به حل مشکلات می کنند باید شیوه صحیح کشف مسئله و نوع مواجهه با آن نیز به درستی انتخاب شود.

۱

در صورت ابتلا به کرونا چه باید کرد؟

یک کارشناس اظهار کرد: در صورت ابتلای افراد به کرونا استراحت مطلق، خوردن سوپ و نوشیدن زیاد مایعات نظیر آبمیوه طبیعی، چای کمرنگ و دوغ خانگی توصیه می‌شود. همچنین باید از استفاده زیاد از شیرینی جات پرهیز کرد چرا که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند.

رژیم غذایی نامناسب نقش مهمی در مرگ و میر  ناشی از بیماری های قلبی در سطح جهانی دارد

بر طبق یک مطالعه از ۱۹۵ کشور؛

رژیم غذایی نامناسب نقش مهمی در مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی در سطح جهانی دارد

بیش از دو سوم مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی در سراسر جهان با رژیم های غذایی سالم می تواند پیشگیری شود. این یافته یک مطالعه است که در ژورنال کیفیت مراقبت و نتایج بالینی انجمن قلب و عروق اروپا با داده از ۱۹۵ کشور منتشر شده است.

ی

بایدها ونبایدهای تغذیه در تابستان

مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: در فصل تابستان با توجه به گرمای هوا اصلی ترین نکته ای که باید در بحث تغذیه به آن توجه شود دریافت آب و مایعات کافی است.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب