به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان چهارمحال و بختیاری ؛ کلسترول یک ماده مومی شکل است که در خون یافت می شود ؛ بدن شما به کلسترول نیاز دارد، تا سلول های سالمی بسازد اما سطح بالایی کلسترول، ممکن است ریسک بیماری قلبی را افزایش دهد.
کلسترول بالا، رسوبات چرب را در رگ های خونی شما گسترش می دهد.
در نهایت، این رسوبات رشد می کنند و برای جریان خون مناسب از طریق شریان ها مشکل هستند.
گاهی اوقات این رسوبات می توانند به طور ناگهانی تجزیه شوند و یک لخته را شکل دهند که باعث حمله یا سکته قلبی می شود.
کلسترول بالا را می توان به ارث برد، اما اغلب نتیجه انتخاب های سبک زندگی ناسالم است که آن را قابل پیش گیری و قابل درمان می سازد و یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و گاهی اوقات دارو ممکن است که منجر به کاهش کلسترول بالا شود.
زمانی که میزان زیادی کلسترول در خون شما موجود باشد، ممکن است این کلسترول ها رسوب کرده باعث تنگ شدن رگ های شما و در نتیجه کاهش خونرسانی به قلب میشود. در گذر زمان این باریک شدن رگ ها باعث تصلب شریان و درنتیجه ابتلا به بیماری های قلبی میشود.زمانی که خون حاوی اکسیژن کافی به قلب نرسد، فرد دچار درد قفسه سینه و در نتیجه آنژیو میشود.
اگر خون رسانی به بخشی از قلب کاملا قطع شود، فرد دچار بیماری عروق کرونر و در نتیجه سکته قلبی میشود.

از غذاهای پرچرب از جمله روغن های جامد پرهیز شود
دکتر سیمین منصوری پزشک عمومی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: جهت کنترل و تشخیص چربی خون ،اندازه گیری دو نوع چربی خون یعنی کلسترول وتری گلیسیرید انجام می شود.، دراین میان معمولا افزایش کلسترول به عنوان عامل بیماری زای جدیدتری مطرح میشود.
وی تصریح کرد: برخی بیماری ها مثل دیابت، کم کاری تیروئید، بیماری های کلیوی و کبدی باعث اختلال چربی خون می شود؛ لذا در این بیماران کنترل دقیق چربی خون توسط پزشک الزامی می باشد.
دکتر منصوری ادامه داد: پرهیز از رژیم غذایی پرچرب مانند چربیهای اشباع در روغن جامد، گوشتها به ویژه گوشت قرمز، لبنیات (خامه ، کره) و انواع شیرینیها و غذای سرخ شده در این افراد ضروری بوده و توصیه میشود غذاهای غنی از کربوهیدراتها را بیشتر مصرف کنند.
وی عنوان کرد: مصرف سبزیجات، میوهها، نان و غلات سبوس دار، استفاده از انواع لبنیات کم چرب، استفاده از گوشت کم چرب و غذاهای غنی از فیبرهای محلول شامل انواع حبوبات و بقولات مانند لوبیا و عدس، سبزیجات و بعضی از میوهها باید بیشتر در دستور غذایی این بیماران قرار گیرد.
منصوری با اشاره به اینکه چیزی که شما می خورید اثر مستقیم بر سطح کلسترول خون شما دارد عنوان کرد: در حقیقت در برخی افراد یک رژیم غذایی غنی ازفیبر ودیگر غذاهای کاهنده کلسترول به همان میزان داروهای کاهش دهنده کلسترول به کاهش کلسترول کمک می کند.
.jpg)
گردو و بادام منبع سالم چربی هستند
وی تشریح کرد: چربی های سالم تر را انتخاب کنید . مصرف چربی های اشباع وچربی های ترانس، کلسترول تام وLDL را افزایش می دهد. کمتر از 10 درصداز کالری روزانه خود را از چربی های اشباع استفاده کنید. چربی غیر اشباع تک زنجیرهای که درروغن زیتون،بادام زمینی وروغن کانولا یافت می شود بهترین انتخاب چربی است. گردو وبادام از دیگر منابع سالم چربی هستند.
منصوری خاطر نشان کرد: چربیهای ترانس را حذف کنید .چربی های ترانس که درمارگارین، شیرینی ها، کیک های قنادی و کراکرها یافت می شونداثر منفی بر سطوح کلسترول خون دارند. نه تنها باعث افزایشLDL می شوند بلکه میزانHDL رانیز کاهش می دهند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری؛ در حال حاضربعضی از غذاها برای تبلیغ بیشتر دارای برچسب "بدون اسید چرب ترانس" هستند. به این برچسب ها اعتماد نکنید. چنانچه یک ماده غذایی حاوی کمتر از 0.5 گرم چربی ترانس درهر میزان وعده مخصوص یک نفر باشد، می تواند با عنوان "بدون چربی ترانس " برچسب گذاری شود. این مقدار چربی خیلی به نظر نمی رسد ولیکن چنانچه مقدار زیادی از غذای با این مقدار ناچیز چربی ترانس بخورید، این میزان به سرعت زیاد خواهد شد. به خاطرداشته باشید که لیست ترکیبات غذایی روی بسته بندی ها را بخوانید. در صورتی که غذایی حاوی چربی هیدروژنه باشد در واقع حاوی چربی ترانس است و باید به دنبال یک غذای جایگزین باشید.
انتهای پیام/1020
زمان انتشار: شنبه ۳ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۵:۰۰
شناسه خبر: 91532