به گزارش خبر گزاری علم و فناوری از اصفهان، ابراهیم صادقی رئیس دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این که اولین شورای راهبردی تحقیقات و فناوری در خدمات توانبخشی متشکل از نمایندگان همه دانشکده های علوم پزشکی، دانشگاه اصفهان و سازمانهای مرتبط با این حوزه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تشکیل شد، گفت: درصد قابل توجهی و شاید حدود 30 درصد جمعیت جامعه نیازمند خدمات وسایل کمکی یا توانبخشی به صورت موقت یا مستمر هستند که این نیازها باید در سیستم سلامت دیده شود.

دبیر شورای راهبردی تحقیقات و فناوری در خدمات توانبخشی، اظهار کرد: آذرماه پژوهش 1398 از پژوهشگران دانشگاه برای انجام تحقیقات و فناوریهای کاربردی درعرصه خدمات توانبخشی دعوت و از یک آموزشگاه استثنایی بچه های معلول جسمی و یا ذهنی بازدید کردیم و به این نتیجه رسیدیم که نیازهای بدون پاسخ این حوزه را نمی توان به صورت جزیره ای رفع کنیم.اگر بخواهیم کاری انجام دهیم به نوعی همه باید درگیر شویم یعنی این طور نیست که فقط دانشکده علوم توانبخشی بتواند به تنهایی پاسخگوی تمام نیازهای این حوزه باشد.
وی گفت: پس از آذر ماه پژوهش 1398 با همفکری افراد دغدغه مند و حمایت مسوولان دانشگاه ایده تشکیل شورایی متشکل از همه دانشکده ها بعلاوه سازمانهای مسوول ارائه خدمات توانبخشی شکل گرفت و آئین نامه تشکیل این شورا تدوین شد.
صادقی تصریح کرد: شورای راهبردی تحقیقات و فناوری در خدمات توانبخشی را برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تشکیل دادیم که متشکل از معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، یک نماینده از هرکدام از دانشکده های مختلف که شامل 9 دانشکده می شود، 4 نفر از سازمان بهزیستی شامل معاون توانبخشی و کارشناسان، یک نماینده از آموزش استثنایی و یک نماینده از جمعیت هلال احمر و یک نماینده از دانشگاه اصفهان است.
وی با بیان این که جلسه اول این شورا را با حضور نمایندگان تشکیل دادیم، افزود: پس از بیان اهداف تشکیل شورا و بررسی آیین نامه شورا اعضا به بیان دغدغه های مهم در حوزه ارائه خدمات توانبخشی پرداخته و پیشنهادات خود را برای عملکرد موثر شورا به اشتراک گذاشتند. در این جلسه همچنین بر انجام فعالیتهای عملیاتی تاکید گردید و بر این اساس مقرر شد در اولین گام فعالیت شورا رویداد کارآفرینی و فناوری در حوزه فناوریهای مورد نیاز معلولان و افراد کم توان را آذرماه و مقارن با روز جهانی معلولان برگزار کنیم.
حدود ۳۰ درصد جمعیت بصورت موقت یا مستمر نیازمند این خدمات هستند
رئیس مرکز تحقیقات اختلالات اسکلتی و عضلانی علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: حوزه خدمات توانبخشی علاوه بر معلولان، افراد کم توان و با نیازهای ویژه را هم شامل می شود. مثل زنان باردار یا کسی که دچار شکستگی پا شده واگر جمعیت سالمندان را هم در نظر بگیریم درصد قابل توجهی از جمعیت ما و شاید حدود 30 درصد جمعیت جامعه نیازمند خدمات وسایل کمکی یا توانبخشی به صورت موقت یا مستمر هستند که این نیازها باید در سیستم سلامت دیده شود.
وی با اشاره به اینکه نیازهای عرصه توانبخشی در قالب تحقیق و فناوری مورد توجه دانشگاهیان و پژوهشگران قرار خواهد گرفت، گفت: بر اساس موضوع جلسات، از حضور و نظرات نمایندگان جمعیتهای معلولان نیز بهره مند خواهیم شد.
چه زیرساختهایی برای پژوهشگران و فناوران این حوزه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فراهم کرده اید؟
صادقی گفت: زیرساختهای لازم برای توسعه فناوریهای مرتبط از مرحله ارائه ایده تا راه اندازی یک کسب و کار داش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی فرهم است. رویدادهای مختلفی برای ارائه ایده وجود دارد و ایده های منتخب می توانند با استقرار در دفاتر مرکز رشد فناوریهای سلامت، مراحل توانمدسازی خود را طی کنند، از امکانات، دستگاهها و تجهیزات کارگاه اختصاصی ساخت نمونه اولیه برخوردار شوند و پس از اخذ مجوزها به عنوان یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری دانشگاه مستقر شده و از تسهیلات مربوط به این شرکتها برخوردار باشند.
انتهای پیام/
معصومه صادقی
زمان انتشار: پنج شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۹:۳۷
شناسه خبر: 92024