به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از زنجان، معاون پژوهش و فناوری سازمان بسیج دانشجویی کشور در دیدار با رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان با بیان اینکه حرکت علمی و پژوهشی بسیج کشور کمتر شناخته شده است اظهار داشت: جریان علمی بسیج به ویژه بسیج دانشجویی دارای عقبه است و این روز ها در دوران شکوفایی خود سیر می کند.
رویکرد مسئله محوری
دکتر اقبالی با اشاره به اینکه رویکرد بسیج دانشجویی در سال های اخیر رویکرد مسئله محوری بوده است ابراز کرد: رویکرد مسئله محوری در جهت حل مسائل، مشکلات و چالش های مختلف کشور است و فرقی ندارد که مسائل مسائل مدیریتی باشند یا مسائل تکنیکال و فنی، در هر صورت به دنبال پاسخ آن به صورت علمی هستیم.
عملکرد علمی دانشجویان بسیجی
اقبالی تجربه مراکز تحقیاتی را جهت بستر سازی کار های علمی در بسیج دانشجویی را بسیار مهم قلمداد کرده و گفت: دانشجویان از بدنه دانشگاه جمع شده و با رویکرد مسئله محوری کار های مهمی از جمله باک ضد انفجار، سامانه مدیریت شهری، سامانه سوت زنی، تولید موتور سیکلت برقی و ... را با هدف حل مشکلات انجام داده اند.
وی ادامه داد: برنامه میدون که از رسانه ملی پخش می شود نیز از دستاورد های بسیج دانشجویی است که توسط دانشجویان بسیجی دانشگاه امام صادق طرح ریزی شده و تاکنون 60 مجموعه تحقیقاتی در بسیج دانشجویی سراسر کشور شکل گرفته که فقط 30 مجموعه در سال جاری راه اندازی شده است.
معاون پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی کشور به طرح مهاجرت معکوس در استان ها اشاره و اظهار کرد: طرح شبکه مسائل استان ها یا همان طرح شمسا از طریق سایت کندو انجام می شود و این شبکه مسائل در ارائه راهکار و حل مسائل بسیار گره گشا می تواند باشد.
دکتر اقبالی با اشاره به اینکه باید برای دانشجویان سیر رشد تخصصی و کاملی را در نظر بگیریم ابراز کرد: در این سیر ابتدا دانشجو باید توانمند شود و سپس با ارتباط گیری با مراکز مختلف به حل مسائل و چالش های مهم کشور کمک کند.
مرکز رشد شهید شهریاری
وی حوزه علوم پایه در کشور را حوزه بکر قلمداد کرده و گفت: در زمینه علوم پایه اقدامات خاصی صورت نگرفته است و مد نظر داریم تا مرکز رشد شهید شهریاری زنجان را قطب علوم پایه در کشور کنیم و در این مسیر نیاز به کمک دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان نیاز داریم.
اقبالی با بیان اینکه علوم پایه برای ما بسیار مهم است عنوان کرد: در علوم پایه یک راهبرد و سیاست گذاری نیاز است تا ابتدا آسیب شناسی خوب اتفاق بیوفتد که البته مراد از نو اختراع کردن چرخ نیست و علمدار این جریان نیز باید مرکز رشد شهید شهریاری زنجان باشد.
معاون پژوهش و فناوری سازمان بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه یک دانشجو در شروع تحصیل خود در دانشگاه باید برخی از مسائل کلان مرتبط با رشته خود در کشور را بشناسد گفت: این شناخت انگیزه لازم برای دانشجو در طول تحصیل را تا حدودی فراهم می کند و به نوعی روحیه مسئله محوری در فرد شکل می گیرد.
دکتر اقبالی اولین قدم در سیر رشد تخصصی را شناسایی فرد مطلوب عنوان کرده و اظهار داشت: پس از شناسایی باید این فرد تربیت شود تا قبل از مواجهه با مسائل توانمند شده باشد، به عنوان مثال تیم توانمند ما به شرکت بهنوش معرفی شد و پس از عارضه یابی امروز این تیم در مرحله عقد قرارداد با شرکت قرار دارد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۹:۰۹
شناسه خبر: 92717