مهندس حسن طاهری مخترع و تولید کننده ماسک ۳ لایه در استلن قزوین در گفت و گو با خبرگزاری علم و فناوری در قزوین اظهار کرد: به علت شیوع بیماری کرونا و درگیر شدن کشور عزیزمان ایران جهت ریشهکنی این بیماری و همچنین به علت نیاز هموطنان گرامی به ماسک تصمیم بر آن ش۸۹د تا با تولید ماسک ۳ لایه و توزیع آن با نازلترین قیمت به همشهریان عزیز بتوانیم نیاز استان را در تامین ماسک برطرف کنیم.
وی افزود: خودم اقدام به طراحی و تولید دستگاه تولید ماسک با ۴/۱هزینه تهیه آن در بازار کردم. در این امر خیرخواهانه ۸۰ الی ۹۰ درصد تولیدات ماسک به مساجد، بیمارستانها، هیئتهایی مذهبی، مراکز درمانی، خیریههای سطح استان توزیع شد و حتی در این زمینه صادرات هم داشتیم.
این تولیدکننده با اشاره به توزیع و اهداء بیشتر تولیدات با سود ناچیز و قیمت تمام شده بیان کرد: چون خودم طراح و سازنده ماشینآلات دراین زمینه بودم به الطبع سرمایه ناچیزی را صرف تولید دستگاه تولید ماسک کردیم.
طاهری عنوان کرد: با توجه به شرایط موجود و رونق بازار تولید ماسک خیلی از صاحبان صنایع، تولید ماسک را منبع درآمدی برای خود می دانند و به تولید این محصول در سطحی وسیع مبادرت میورزند که این امر عامل افزایش قیمت تمام شده ماشینآلات می باشد.
به گفتهی وی، در اوایل سال و همزمان با اوج بحران کرونا هزینه خرید و فروش دستگاههای تولید ماسک به دلیل تقاضای مصرف کنندگان تا ۱ میلیارد تومان هم رسید. ابتدای کار، با کمبود و موانع در راه تهیه پارچه مواجه بودیم و بخشی از موانع به دلیل فعالیت ما در پوشش جهادی بود و این امر تهیه پارچه را با مشکل مواجه کرده بود.
این فعال اقتصادی عنوان کرد: دراین بین دلالانی بودند که با تهیه پارچه با نازلترین قیمت در بازار آزاد آن را به صورت قاچاق با بالاترین نرخ ،خرید و مبادله میکردند.
طاهری خاطرنشان کرد: همین امر سبب افزایش قیمت پارچه به خصوص ملت بلون و رسیدن نرخ هر کیلو آن به کانال ۱ میلیون تومان شد.که این امر سبب افزایش قیمت تمام شده ماسک شد.
وی اظهار کرد: در بحث صدور مجوزها مشکلاتی پیش و روی تولیدکنندگان است. به طور مثال؛ شرکتهای معرفی شده جهت تست نهایی سلامت ماسک و حتی صدور پروانه تولید دراستان تهران و البرز واقع است.
طاهری گفت: استان قزوین قابلیت صدور مجوز و پروانهی تولید در بخشهای صنعتی دارد و نیازی به مراجعه صاحبان صنایع به تهران نیست. همچنین از مسئولین امر خواستاریم اقدامات لازم جهت آسان سازی روند اخذ مجوز را انجام داده تا در رسیدن به نتیجه مطلوب تسریع شود.
به گفتهی این کارآفرین؛ با توجه به شیوع کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی و همچنین بعد مسافت، تولید کننده مجبور به طی مسافتی جهت ارسال ماسک تولیدی خود برای تست سلامت ماسک و دیگر آزمایشات لازم به تهران است که خود روندی طولانی را در پیش دارد.
طاهری در ادامه یادآور شد: تولید کنندگان بعد از آماده سازی و تجهیز سازههای لازم برای تولید ماسک به مشکل اخذ مجوز و بوروکراسی اداری مواجه میشوند.
این تولید کننده اذعان کرد: از مسئولین تقاضا داریم با استانی کردن سهمیه ی تهیه پارچه های مخصوص تولید ماسک، تولیدکنندگان را در تهیه این ماده اولیه از استان خود یاری کنند و با تسهیل در روند صدور پروانه ها با تولیدکنندگان همکاری کرده تا از متضرر شدن تولیدکنندگان جلوگیری شود.
وی عنوان کرد: با ورود ماسک های چینی بی کیفیت ضربه ی جبران ناپذیری به تولید کنندگانی که با نگاه اقتصادی به تولید ماسک مینگرند وارد شده است.
طاهری بیان کرد: این اقدام پیکرهی تولید ماسک در کشور را به دلیل عدم کیفیت و با پایان رسیدن زمان مصرف و واردات این محصول از کشورهای شرق آسیا به مخاطره میاندازد. باید جلوی واردات ماسک گرفته شود تا تولید کنندگان بتوانند به صادرات آن مبادرت بورزند.
وی اظهار کرد: ورود بسیج به عرصه ی علم و پژوهش و ایجاد برقراری ارتباط بین نخبه ها و پژوهشگران و مخترعین حرکت مثبتی است که نخبگان می توانند از طریق رتباط با دیگر پژوهشگران و استفاده از تجربیات آنها طرح های خود را به صنعتگران و تولیدکنندگان جهت عملیاتی شدن ارائه دهند.
طاهری در پایان خاطر نشان کرد: بسیج و سپاه پاسداران با ورود به این عرصه جهت رفع مشکلات صنعتی، فنی و دانشی و کمک به تولیدکنندگان جهت تسریع در اخذ مجوز ها و پروانه ها و با شناسایی مناطق مورد نیاز و اخذ ماسک و توزیع بین جامعه هدف از آنها حمایت میکند.
زمان انتشار: سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۰:۵۰
شناسه خبر: 93016