به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان ایلام ، در طی یکسال اخیر با شیوع ویروس کرونا در اکثر کشورهای جهان ، علاوه بر تلاش متخصصان حوزه پزشکی برای کشف داروها و واکسن های مقابله با این بیماری ناشناخته ، نخبگان بسیاری نیز تمام تلاش خود را متمرکز ساخت دستگاههایی برای پیشگیری از این بیماری کرده اند .
احسان شاکری از نخبگان و مخترعان بسیجی استان ایلام است که در طی ماههای اخیر دستگاهی ساخته که علاوه بر ضدعفونی کردن فرد ، امکان تب سنجی ، میزان اکسیژن خون ، تعداد ضربان قلب و ضدعفونی کردن فرد و اجسام همراه را نیز دارا است.
خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری استان ایلام به بهانه تبریک این موفقیت به ایشان به گفتگو با ایشان پرداخته است .
وی در خصوص فعالیت های علمی و رشته تحصیلی خود بیان کرد : فارغ التحصیل رشته فناوری اطلاعات مقطع کارشناسی ارشد است و طی سالهای اخیر در حوزه هایی مانند سیستم های نرم افزاری ، دستگاه های سیستم هوشمند اینترنت اشیا ، گلخانه با روش کاشت نوین و طرح های دیگر فعالیت داشته است .
مسئولان حامی مخترعان باشند
احسان شاکری که در جشنواره جهادگران علم و فناوری استان ایلام نیز مورد تجلیل مسئولان قرار گرفت عنوان کرد : نخبگان نیازمندحمایت مسئولان هستندو نباید آنها را تنها گذاشت چرا که همواره چالشهایی در حوزه تجربه ، مشکلات مالی و همکاری سایر تخصصها در تکمیل فرایند اختراع با مخترعان همراه است که باید در این رابطه چندین نهاد مرتبط همراه و همیار نخبگان باشند .
نخبه جوان ایلامی با تقدیر از سازمان بسیج علمی ، پژوهشی و فناوری سپاه امیرالمومنین استان عنوان کرد : این نهاد علمی از مرحله پیش رشد تا ثبت اختراع همراه بنده در ساخت این دستگاه بوده و تمام تلاش خود برای ساخت این دستگاه متمرکز کرده است.
قابلیت های گیت ضدعفونی کننده اتوماتیک
وی از عملکرد و قابلیت های دستگاه تولیدی خود گفت و ابراز کرد : دستگاه ضدعفونی کننده و تست و تشخیص بیماری های واگیردار از جمله ویروس کرونا این قابلیت را دارد ، که تمام نقاط تماس فرد با دستگاه را بصورت اتوماتیک و بدون دخالت دست ، ضدعفونی کرده و همزمان میزان تب ، سطح اکسیژن خون و تعداد ضربان قلب فرد را نیز اطلاع رسانی کند .
شاکری با بیان اینکه قطعا نخبگان این سرزمین میتوانند نقش موثری در خودکفایی و افزایش توان داخلی داشته باشند اظهار کرد : با حمایت های مسئولین و دولت از نخبگان ، می توان بسیاری از ایده های نخبگان را به اختراع و تجاری سازی تبدیل کرد و نیاز کشور را تا میزان قابل توجهی به واردات کاهش داد.
مشکلات مالی و نبود سرمایه گذار اصلی ترین مشکلات مخترعان
وی ، وجود مشکلات مالی و نبود سرمایه گذار را از جمله مشکلات و عامل دلسردی نخبگان برشمرد و اذعان کرد : فرایند تبدیل ایده به طرح و شرکت دانش بنیان نیازمند سرمایه گذار مطمئن است . اما متاسفانه بسیاری از طرح های دانش بنیان که کاربردی و مورد نیاز کشور نیز هستد بدلیل نبود سرمایه گذار بدون استفاده باقی مانده و بی انگیزگی نخبگان از تولید محصولات و اختراعات بعدی را به دنبال دارد.
مخترع دستگاه گیت ضدعفونی کننده هوشمند در پایان اظهارات خود با بیان اینکه طرح ها و ایده های بسیاری را برای ثبت اختراع در برنامه دارد عنوان کرد : در صورت حمایت مسئولان می توانیم بر بسیاری از مشکلات و نیازها فائق آئیم و در سالی که با نام جهش تولید نامگذاری شده زمینه ارتقاء توان داخلی و بی نیاز کردن کشور از واردات را فراهم آوریم .
انتهای پیام /
خبرنگار : فرشته نیازی
زمان انتشار: پنج شنبه ۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۸:۳۹
شناسه خبر: 93091