به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از یزد؛ رضا پورحکاک جوان 26 ساله یزدی است که از کودکی با یک اتفاق ساده به الکترونیک علاقه مند می شود. در دوازده سالگی با شرکت در یک دوره رباتیک در پارک علم و فناوری یزد با این رشته آشنا می شود. و رباتش در همان سال مقام دوم استان یزد را از آن خود می کند.
هنوز دانشجو نبود که با تیم رباتیک دانشجویان دانشگاه آزاد یزد همکاری می کرد و در بخش برق، الکترونیک و بخش کوچکی از مکانیک فعالیت داشت.
وی مدرک برق خود در مقطع کارشناسی را از دانشگاه علم و هنر یزد دریافت کرد و اکنون در حوزه الکترونیک فعالیت می کند. ساخت موتور برقی یا لباس هوشمند تفاوتی ندارد، علاقه او به این حوزه او را به سمت توسعه هر وسیله الکترونیکی سوق می دهد.
پورحکاک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از یزد با اشاره به طراحی و ساخت موتورسیکلت برقی اظهار کرد: موتور های برقی یا به بیان درست تر دوچرخه های برقی در سطح بازار تماماً مونتاژی است. یعنی طراحی هر چند کوچکی بر روی برد، درایور ها، کنترل کننده، خود موتور و گیربکس انجام نشده تمام قطعات وارداتی هستند و فقط در کشور مونتاژ میشود.
وی ادامه داد: بنده سعی کردم قطعات دوچرخه برقی را خودم تولید کنم. خوشبختانه اکنون طراحی و ساخت برد و درایورها بیشتر کار خودم است. در موتور و گیربکس نیز تغییراتی انجام داده ام.
وی افزود: باتری هایی که هم اکنون در دوچرخه های برقی استفاده می شود باتریهای اسیدی است و کیفیت چندانی ندارد و بین ۶ ماه تا یک سال قابلیت استفاده دارد و بعد باید دور انداخته شود. یعنی مالک موتور سالیانه باید ۶ میلیون تومان برای موتور خود هزینه کند. اما بنده باتری های با کیفیتی وارد کرده ام و البته تغییراتی روی برد کنترل باتری و محافظ داده ام. قیمت این باتری ها در حدود دو برابر باتری ها معمول است اما عمری بین ۳ تا ۷ سال را خواهد داشت.
.jpg)
جوان مبتکر یزدی در مورد انگیزه اش از فعالیت در این حوزه گفت: استفاده از دوچرخه های برقی در کشور ما به صرفه نیست زیرا خرابی قطعات آن زیاد است و در بازار نیز موجود نیست. همچنین تعمیراتی در این زمینه وجود ندارد. از سوی دیگر موتورهای معمول آلایندگی زیاد و مصرف بنزین بالا دارند.
پورحکاک بیان داشت: هم اکنون با صرف هزینه ای در حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان امکان تبدیل موتور بنزینی به موتور برقی برای ما وجود دارد.
وی گفت: موتورهای برقی که قبلاً در یزد تولید شده یک سری مشکلاتی داشت و حمایت چندانی از سوی مسئولین نشد به خاطر همین آنها نتوانستند ادامه بدهند. لذا من هم خیلی پیگیر تولید انبوه دوچرخه برقی خود نشدم اما اگر پیشنهادی برای انبوه سازی آن از سوی بسیج یا ارگان های دولتی باشد همکاری خواهم کرد. تا کنون نیز همکاری بسیج علمی خیلی خوب بوده و هر چه در توانشان بوده انجام داده اند.
طراحی و ساخت لباس هوشمند
وی اظهار کرد: هم اکنون در بسیج علمی روی طراحی لباس هوشمند گرمایشی کار می کنم که می تواند به زودی جایگزین لباس های گرم شود.
.jpg)
پورحکاک افزود: کل تجهیزات روی لباس ۶۰۰ تا ۷۰۰ گرم وزن دارد لذا خیلی سنگین نیست. در انتخاب تجهیزات سعی شده از متداول ترین تجهیزات موجود در بازار استفاده شود.
وی گفت: این لباس علاوه بر راحتی و نازک بودن دمای مطلوبی در ناحیه ستون فقرات، پهلوها و قلب ایجاد کرده و این کار را بین ۳ تا ۱۰ ساعت بدون نیاز به شارژ می تواند انجام دهد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: پنج شنبه ۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۴:۵۹
شناسه خبر: 93095