به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان تهران؛ دکتر فاطمه زهرا علینژاد دانشجوی دکتری روابط بین الملل نویسنده دو کتاب نبرد در سوریه و معامله قرن است که به خاطر دغدغه های فکری خود در خصوص مسائل بین المللی و منطقه و همچنین به خاطر ارادت خاصی که به حضرت علی (ع) داشت و بیانات ایشان را سرلوحه زندگی خود قرار میداد به نگارش این کتاب ها پرداخته است.
این بانوی نویسنده اشاره به روایت امیرالمؤمنین(ع) در خصوص دختر یهودی میکند که «وقتی خلخال از پای دختر یهودی در آوردند، امیرالمؤمنین(ع) فرمودند که اگر مردی در اینجا آرزوی مرگ کند، حقّ دارد.» و می گوید:
حضرت علی (ع) فقط ناراحت ستمی که بر این دختر شده نیست بلکه هدف این است که چرا در مقابل ظلم آنها مقاومت نمیکنید نه تنها مقاومت نمیکنید بلکه با ظلم آنها کنار میآیید؛ این شد که در طی این سال ها با خون دلی که از ستم هایی که در جای جای این دنیا بر مردمان مظلوم فلسطین، سوریه، یمن و ... میشد ناراحت و نگرانم میکرد ولی از آنجایی که به شخص کار زیادی برای این مردم از دستم برنمیآمد تصمیم گرفتم این کتاب ها را نگارش کنم.
کتاب نبرد قدرت در سوریه که در سال ۱۳۹۸ در انتشارات خرسندی به چاپ رسیده است به ابعاد ژئوپولتیک بحران خاورمیانه پرداخته که شامل چهار فصل اصلی میباشد و در نهایت نتیجه گیری نهایی در آن قید شده است.
فصل اول: بررسی ابعاد ژئوپولتیک بحران سوریه
فصل دوم: بررسی و مداقه ریشه های بحران امنیتی خاورمیانه و منازعه در سوریه به صورت تاریخی
فصل سوم: ارزیابی سطوح رقابت ساختاری و منطقه ای در سوریه
فصل چهارم: مدیریت بحران و باز تولید جناح سوریه به طوری که به نقش منافع سه بازیگر مهم منطقه ای که در تقابل با ایران در سوریه به فعالیت پرداختند به عنوان مثال عربستان، ترکیه و رژیم غاصب صهیونیستی
کتاب دوم این نویسنده که در سال جاری (۱۳۹۹) در انتشارات اندیشکده روابط بینالملل به چاپ رسیده است در رابطه با معامله قرن میباشد و به مبانی نظری و زمینه های تاریخی معامله قرن در چهار فصل پرداخته است.
فصل اول: مبانی نظری زمینه های تاریخی معامله قرن
فصل دوم: بازیگران و کنش گران معامله قرن
فصل سوم: بررسی اهداف و موانع پیشرو در تحقق معامله قرن
فصل چهارم: برآیند شکست معامله قرن و کنش گران منطقه ای و بین المللی
انتهای پیام/
زمان انتشار: پنج شنبه ۶ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۱:۲۷
شناسه خبر: 93100