علیرضا سبزه کار مخترع و مبتکربیرجندی در گفتگو با خبرگزاری علم و فن آوری از خراسان جنوبی با بیان اینکه دارای سه اختراع ثبتی، یک ابتکار، یک اختراع در دست انجام هستم، اظهارداشت: از دوازده سالگی با تصادف پدرم جرقه ساخت کلاه ایمنی هوشمند به ذهنم رسید و از همان سال ها به دنبال جواب سوالاتم بوده ام.
وی با اشاره به اینکه کار تخصصی در باره را از اول دبیرستان زمانی که اختراعم را به جشنواره خوارزمی فرستادم آغاز کرده ام، گفت: از معلم شیمی ام نیز کمک گرفتم و اختراعی که داشتم این بار مقامی کسب نکرد اما من مجددا روی دستگاه کار کرده و برای پارک علم و فناوری فرستادم در آنجا اختراعم پذیرش شد.
سبزه کار ادامه داد: با حمایت های منعوی پارکعلم وفن آوری و سازمان بسیج علمی استان آشنا شده و از امکانات این مرکز و حمایت های مالی و معنوی آنها استفاده کردم و بعد از آن با همکاری مرکز مالکیت های معنوی پارک؛ اختراعم به ثبت رسید و به جامعه مخترعین پیوستم.
این جوان نخبه علمی بیرجندی با اشاره به اینکه با همکاری دوستانم اقایان ارغشی و توکلی راد دستگاه میکسر بتن را ساختیم، افزود: این میکسر قابلیت میکس کردن به صورت فوم بتن و گاز بتن را دارد.
اختراع کمربند اعلام علایم حیاتی
وی یادآورشد: با همکاری مخترعین استان اقایان سید ابادی و نیک کار اختراع کمربند اعلام علایم حیاتی را ساخته و این اختراع در جشنواره جوان سرباز مقام آورد، گفت: کمک ضد تک چرخ را به تنهایی اختراع و آن ثبت کرده و در حال حاضر نیز بر روی ایده ی دیگری کار می کنم.
این جوان بیرجندی از پارک علم و فن آوری و سازمان علمی پژوهشی بسیج استان تقدیر کرد و گفت: این دو نقش حمایتی معنوی و مادی از من داشته اند.
وی باتاکید براینکه نخبگان علمی با ارائه ایده های نو به بازار زمینه جذب مردم برای خرید کالای ایرانی را داشته باشند،بیان داشت: آنها می توانند حتی برای صادرات محصولات به دیگر کشور های راهی باز کننداما این امر حمایت مسیولین را می طلبد.
سبزه کار یکی از مشکلات نخبگان را عدم سرمایه گذاری در اختراعات و ریسک نکردن مسئولین دانست و افزود: حمایت نکردن مسئولین از نخبگان علمی باعث از دست رفتن ذهن خلاق شده نخبگان و فرار مغز ها را به دنبال خواهد داشت.
عدم ریسک پذیری مسئولین و تجاری نشدن اختراعات
این نخبه علمی کشور عدم ریسک پذیری مسئولین و تجاری نشدن اختراعات توسط سازمانها را از دیگر مشکلات دانست و عنوان کرد: خراسان جنوبی، استانی کویری اما با پتانسیل هایی مانند گیاهان دارویی پسته، عناب،زرشک ، زعفران وغیره است ولی متاسفانه یکی از محرومترین استانهای کشور به حساب می آییم ما می توانیم ازظرفیت های کشاورزی، معدنی و نیروی انسانی بلقوه استفاده و پیشرفت های چشم گیری در سطح جامعه داشته باشیم.
وی با اشاره به نقش کشاورزان در توسعه اقتصادی استان اشاره و عنوان کرد: زمانی که کشاورز ما نخواهد به سمت منافع جامعه و کمتر استفاده شدن از منابع آبی حرکت کند کشاورزی استان با مشکل رو به رو خواهد بود.
مخترع و مبتکربیرجندی با تاکید براینکه اقتصاد ما باید متکی به ظرفیت های درونی باشد، ادامه داد: خراسان جنوبی دارای معادن بسیار زیاد از سنگ و غیره دارد و مسئولین تا زمانی که به فکر چاره برای تولید در استان و خام فروشی نباشند توسعه اقتصادی نخواهیم داشت لذا باید مسئولین کشوری، استانی و حتی شهرستانی چاره ایی بیندیشند وموجب پیشرفت استان را در همه زمینه ها فرآهم سازند.
انتهای پیام/
زمان انتشار: یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۵:۰۳
شناسه خبر: 93162