به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از قزوین، محققان پارک علم و فناوری استان قزوین و دانشگاه علوم پزشکی قزوین موفق به دستیابی به دانش فنی تولید داروی «ایورمکتین» در داخل کشور شدند و پس از طی مراحل علمی و کسب مجوزهای لازم، با همکاری شرکت داروسازی البرزدارو اقدام به تولید اولیه این دارو کردند.
دکتر نعمتالله غیبی در این خصوص در گفتوگو با خبرنگار علم و فناوری اظهار کرد: این دارو به طور متوسط جذب مناسبی دارد و جذب آن با غذای چرب افزایش مییابد؛ اثر گذاری و تجویز آن به دلیل اثرات ضد انگلی بیشتر شناخته شده است.
وی دربارۀ محدودۀ دانش داروی «ایورمکتین» افزود: ایورمکتین در سالهای اخیر بر روی ویروسهای متعدد از جمله ویروس زیکا دنگی تب زرد و غیره کار شده و اثرات ضد ویروسی آن در دوزهای حدود 200 و 400 میکروگرم بر کیلو گرم و تک دوز در مطالعات کار آزمایی بالینی متعدد بیان شده است.
سرپرست تیم تحقیقاتی عنوان کرد: در خصوص ترند شدن ایورمکتین در موضوع پاندمی کرونا، بررسی برای اولین بار توسط محققین استرالیایی به سرپرستی خانم Caly در حدود اوایل 2020 انجام شد که در همان مراحل اولیه پاندمی بر روی سلول آلوده به ویروس کرونا نشان دادند که ایورمکتین در 48 ساعت لود ویروس را 5 تا 7 هزار برابر کم میکند و بر مکانیسم مهاری فوق، تأکید مجدد شد.
دکتر غیبی ادامه داد: ویرایش جدید گاید لاین EVMS ، در 29 اکتبر سال 2020 منتشر شد که حاوی نکات متفاوت و بسیار جالبی نسبت به ورژن قبلی بوده که در زیر به اختصار به آنها اشاره میکنم.
وی اضافه کرد: تأکید بر داروی ایورمکتین و نقش پررنگ این دارو هم برای پروفیلاکسی و هم درمان در هر ۳ فاز بیماری (اگر چه در انتهای گاید لاین اشاره شده که اگر چه ایورمکتین میتواند یک تحول در درمان کووید باشد اما نیازمند انجام مطالعات اورژانسی است)؛ تأکید بسیار به شروع زودرس و اگرسیو درمان پیش از فاز التهابی شده است.
سرپرست تیم تحقیقاتی یادآور شد: خوشبختانه تجربه و شناخت ما با وجود تلاش همکاران متخصص عفونی و داخلی در استان قزوین و خوزستان به حدود بیش از 9 ماه رسیده و در این مسیر اثربخشی دارو انگیزۀ ما را به کارهای متعدد دیگری در شناخت و کار بیشتر روی این مولکول ترغیب کرده است.
دکتر غیبی مطرح کرد: هم اکنون بررسیهای پاراکلینیکی در سه فاز بیماری و اثر دارو و نیز کمی سازی لود ویروس در تریتمنت دارو در پروژههای متفاوت توسط همکاران تیم تحقیقاتی با عنوان یک تجربه خوب در کار تیمی در حال انجام است.
وی عنوان کرد: این دارو تا به امروز در کشور تولید نشده است اما طی تجربۀ گروه پژوهشی ما و فرمولاسیون دارو و انجام تمام آزمایشات دارو در شرکت البرز دارو، امیدواریم تولید انبوه آن به زودی در شرکت البرز دارو صورت بگیرد و در اختیار هموطنان قرار بگیرد.
سرپرست تیم تحقیقاتی گفت: مهمترین نکته بیماری کوید 19 موضوع پیشگیری و به کارگیری روشهای بهداشتی برای بیمار نشدن وعدم انتقال آن به همنوعان است؛ استفاده از هر دارویی باید با مشاورۀ پزشکی و بهداشتی صورت گیرد و این دارو نیز مانند هر داروی دیگر اثرات جانبی خود را دارد.
زمان انتشار: یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۹:۵۱
شناسه خبر: 93165