مهندس محمد جعفر اثنی عشری تولیدکننده دستگاه هوشمند ضدعفونی کننده دست شرکت کاسپین مکاترونیک در گفت و گو با خبرگزاری علم و فناوری بیان کرد: با آغاز شیوع کرونا و در جهت حفظ سلامت هموطنان با همکاری تیم مهندسین خود موفق به طراحی و تولید دستگاه ضدعفونی کننده دست شدیم.
وی یادآور شد: این دستگاه مجهز به چشمیIR است که با مشاهده دست اقدام به اسپری کردن مواد ضد عفونی کننده بر روی دست فرد میکند. با این شیوه هیچگونه تماس یا انتقال ویروس و آلودگی بین دست و محلول ضد عفونی کننده وجود ندارد.
اثنی عشری ضمن اشاره به ویژگیهای این دستگاه ضدعفونی کننده دست ایرانی افزود: این دستگاه دارای ویژگیهایی مانند: سیستم اتوماتیک پاشش، سنسور تشخیص دست، طراحی منحصر بفرد ، قابلیت قرار گرفتن دستگاه روی میز، قابلیت نصب به دیوار، کوچک و قابل حمل بودن، پوشش سطح آن با رنگ الکترو الکترواستاتیکی (کوره ای) است.
وی در ادامه افزود: این دستگاه مهجز به بازر، مخزن ۱.۶ لیتری، قابلیت پاشش ،حداقل ۱۵۰۰ بار، گارانتی یکساله بی قید و شرط و خدمات پس از فروش، برق ورودی ۱۲ ولت ایمن، تنوع رنگ که با کیفیت بالا و قیمت مناسب به هموطنان عزیز عرضه میشود.
تولید کننده دستگاه ضدعفونی کننده دست گفت: اکنون این دستگاه با قیمتی نازل و کمتر از هزینه تمام شده مدل مشابه آن روانه بازار شده تا بتواند در ریشهکنی بیماری کرونا سهیم باشد.
اثنی عشری اذعان کرد: پارک علم و فناوری استان قزوین در جهت حمایت از تولیدکنندگان حوزه کرونا، بودجه ای را تحت عنوان وام سرمایه در گردش با مبلغ ۵۰ میلیون تومان و بازپرداخت ۶ ماهه ختصاص داده که ما هم به عنوان عضوی از این مجموعه توانستیم با این سرمایه اولیه تولید خود را آغاز کنیم.
به گفتهی وی، عمدهی مشکلات تولیدکنندگان کسب مجوزهای لازم است که آثار آن را در اخذ مجوز تولیدات جدید بخصوص در بحث جلوگیری از انتقال ویروس کرونا میتوان مشاهده کرد.
این فعال اقتصادی اذعان کرد: تولیدکنندگان نیاز به حمایت مسئولین دارند. متاسفانه بعد از ورود این دستگاه به بازار فروش، با ممانعت مسئولین مربوطه (وزارت بهداشت،علوم پزشکی) و بیان نواقصی همچون عدم استاندارد و کارایی لازم مواجه شدیم.
اثنیعشری نتیجهی این ممانعتها را از دست دادن مشتریان خود دانست و تاکید کرد: با وجود این ممانعتها ارگانهای نام برده به تولید این دستگاه اقدام کرده و مشتری دستگاههای تولیدی خود بودند. خدشهدار کردن اعتبار تولیدی که به تازگی وارد بازار میشود به مراتب راحت تر از حمایت آن است. مسئولینی هستند که از این سنگاندازیها سود میبرند.
وی در ادامه افزود: آنها حتی زحمت این را هم به خود ندادند تا بعد از مطالعه و بررسی طرح ها، آنها را رد کنند. بدون اینکه آگاهی لازم را نسبت به طرح داشته باشند آن را زیر سوال بردند و نه تنها حمایت نکردند بلکه مانع از فروش این تولیدات شدند که سبب از بین رفتن بخش زیادی از بازار فروش ما شد.
به واردات کالا ارز دولتی و دلار نیمایی تعلق میگیرد.
تولیدکننده دستگاه ضدعفونی کننده دست اظهار داشت: متاسفانه به واردات کالا ارز دولتی و دلار نیمایی تعلق میگیرد ولی اگر تولیدکنندهای قصد تولید محصولی را داشته باشد حتی یک وام هم به تولید کننده از سوی ارگانهای دولتی اختصاص پیدا نمیکند یا با وجود پیچیدگی در روند دریافت وام از خاصه خود صرف نظر میکنند.
مهندس اثنی عشری بیان کرد: مگر یک استارتاپ چه مقدار هزینه برای شروع کار لازم دارد که بانک ها از واگذاری آن امتناع میکنند یا اینکه به سختی اقدام به واگذاری آن میکنند. هزینه های مصرف شده در این کار جز ۵۰ میلیون تومان ذکر شده تماما آورده شخصی و جذب سرمایهگذار بوده است. البته این وام هم در مقابل هزینههای تولید این دستگاه عدد قابل ملاحظهای نیست.
وی یادآورشد: با توجه به درخواست مکرر ما جهت همکاری ارگانها برای فروش محصول در بازار و با توجه به اینکه ما اولین دستگاه ضد عفونی کننده دست را با سرمایه و توان مهندسین خود تولید کردیم ولی هیچ ارگانی حاظر به همکاری با ما نشدند و در مقابل دستگاهی با این ویژگی را ازتولیدکنندگان شهرهایی دیگر خریداری کردند.
این تولید کننده عنوان کرد: یک شرکت استارتاپی بدون ارائه خدمات به شرکتهای دیگر و تامین هزینهی خود از طریق آن نمیتواند در بازار کار دوام بیاورد. ما مجبوریم با انجام اقدامات ذکر شده از تعطیلی کارگاه جلوگیری کنیم.
اثنیعشری اظهار داشت: دفتر فنی و کارگاه این استارتاپ در پارک علم و فناوری قزوین واقع است که مکان کارگاه این استارتاپ به مساحت ۵۰ متر به صورت اجاره ای میباشد. هزینه ی اجاره مکان برای تاسیس کارگاه متری حدودا ۱۵ هزار تومان برآورد شده است.
تامین اعتبارات، مهمترین دغدغه تولیدکنندگان است.
وی تاکید کرد: تامین اعتبارات و آگاهی از بازار فروش و همچنین بازاریابی برای محصولات جدید تولیدی مهمترین دغدغه تولیدکنندگان است. گاهی مشاهده میشود که متقاضیان دستگاهای اجرایی دولتی از طریق شهرهای دیگر اقدام به تهیه این محصولات میکنند، بدون اینکه از محصولات تولیدکنندگان شرکتهای داخل استان حمایت کنند.
تولیدکننده عرصه مواد ضدعفونی کننده اذعان کرد: ما برای شناسایی و فروش محصولات خود مجبور به ارسال آن به شهرهای دیگر هستیم که علت را میتوان در بیاهمیتی مسئولان استان به حمایت از تولید کنندگان بومی دانست.
مهندس اثنی عشری خاطر نشان کرد: استان قزوین به دلیل وجود شهرکهای صنعتی دارای قابلیت تولید وارتقاء آن دراین عرصه است.با توجه به طی کردن فرآیند مذاکره و بازدیدهای مکرر از کارگاه و تایید نهایی محصول توسط ارگان دولتی مربوطه و معرفی طرح و دستگاه تولیدی خود، متوجه ساخت دستگاهی همانند دستگاه تولیدی خود توسط این نهاد دولتی شدیم. ما تا این حد تحت فشار بودیم.
وی با اشاره به اذعان کرد: این ارگان با هدف رسیدن به سود میلیونی و صرفهجویی در قیمت تمام شده محصول و با به کارگیری مهندسان خود اقدام به ساخت گیت ضد عفونی کننده با همان ویژگی تولیدات ما کرده بود.
مهندس اثتی عشری در پایان یادآور شد: قصد تولید دستگاهای دیگر را هم داریم که فعلا در مرحله طراحی هست و قابل انتشار نیست. همچنین شرکت ما در زمینه طراحی و ساخت بردهای الکترونیکی با شرکتهای صنعتی به صورت خدماتی همکاری و مشارکت میکنیم.
زمان انتشار: یکشنبه ۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۷:۳۲
شناسه خبر: 93180