به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر؛ حجت الاسلام مصطفی مرهونی، یکی از نویسندگان، عرصه علم و دانش در شهرستان دیر میباشد که با شروع جریانی بر حرکت فکری قلم خود، آغازی جدید را برای نوشتن معنا کرده است.
نویسندگی، هنری است که آغشته بر قلم علم شده و روح نویسنده را بر کلمات جاری میسازد و واژهها کالبدی میشوند برای جان نویسنده؛ شاید نویسندگی را صرف افرادی ببینیم که در مراحل بالای دانشگاهی و علمی قرار گرفته باشند اما حقیقت امر، ذوق قلمی است که هر فرد میتواند به کار ببندد و حال اگرچه یک دانش آموز باشد و یا یک استاد دانشگاه! آنچه که یک نویسنده را نویسنده میکند، روحی است که با کلمات ارتباط میگیرد و دانش را به تکاپو میکشد.
در این بخش به معرفی فردی می پردازیم که اثباتی بر ذوق قلم یک نویسنده برای نوشتن است.

حجت الاسلام مصطفی مرهونی متولد سال ۱۳۵۹ شمسی در شهر آبدان، استان بوشهر، وی در اوائل دوران جوانی به آموختن علوم و معارف اسلامی در محضر اساتید مدارس علمیه شیراز و قم پرداخت و از همان زمان مقالاتی در نشریات محلی استان بوشهر منتشر ساخت.
به گفته وی، شوق نویسندگی در دوران تحصیلات کلاسیک در وجود او بوده و در مسابقات مقاله نویسی، انشاء نویسی وسایر مسابقات فرهنگی در دوران نوجوانی در مدرسه امتیازاتی در سطح استان کسب نمود.
حجت الاسلام مرهونی، در خصوص اولین مقاله خود، گفت: «اولین باری که مقاله خود در یکی از نشریات محلی استان بوشهر درباره سیره حضرت فاطمه زهرا(س) منتشر کردم در آن زمان 17 سال داشتم، یک نسخه آن را خدمت مرحوم حجت الاسلام حاج سید محمدحسن نبوی که آن روز مدیریت بنیاد بوشهرشناسی بر عهده داشت تقدیم داشتم؛ ایشان نگاهی به آن انداختند و گفتند خوب است و مبلغی را به عنوان هدیه به من دادند.»
به گفته وی، تشویقهای بسیار اساتید و بزرگان عرصه نگارش و پژوهش، عزم او را برای ورود به عرصه نویسندگی جدی کرد.
مرهونی درباره اصلیترین مشوق خود اظهار داشت: در سال ۱۳۸۲ شمسی همزمان با برگزاری کنگره آیت الله بلادی در بوشهر، آن زمان من در قم زندگی میکردم به همراه چند تن از روحانیون سرشناس بوشهر در حوزه علمیه قم به این کنگره دعوت شدم. در این میان با شخصیت بزرگ پژوهش و نگارش علامه علی دوانی آشنا شدم. وی از مشوقین جدی من در عرصه پژوهش بود و معتقد بود: «خط و منش پژوهش در معرفی بزرگان استان باشد.»
از دیگر فعالیتهای علمی و پژوهشی حجت الاسلام مرهونی، شرکت در همایشها و کنگرههای علمی و پژوهشی همراه با ارائه مقالات و ایراد سخنرانی میباشد که از جمله آنها؛ شرکت در کنگره آیت الله سید عبدالله بلادی با ارائه مقاله با عنوان سیری در آراء و اندیشههای آیت الله بلادی همراه با تقدیر هیات علمی و اهدای لوح تقدیر در بوشهر، کنگره بین المللی سیراف با ارائه کتاب قاضی ابوسعید سیرافی با تقدیر هیات علمی، نخستين همايش تبيين آراء و بزرگداشت حاجآقا نورالله نجفي اصفهانی در اصفهان همراه با ارائه مقاله، کنگره آیت الله حاج میرزا احمد دشتی نجفی همراه با ارائه کتاب مرزبان فقاهت در بوشهر، همایش تجلیل از مفاخر روحانیت استان بوشهر و ارائه کتاب بر فراز فقاهت و پارسائی در بوشهر، اولین کنگره آیت الله علم الهدی اهرمی رهبر نهضت مشروطه، همراه با ایراد سخنرانی و همراه تجلیل و تقدیر، نشست تخصصی علمی و پژوهشی روحانیت اهل سنت و شیعه به مناسبت هفته وحدت در شهر کنگان همراه با ایراد سخنرانی و همراه با تجلیل و تقدیر- کنگره علمی رییس علی دلواری در بوشهر با ارائه مقاله و همراه تجلیل و تقدیر، همایش روز اصناف و بازار و تجلیل از شخصیت آیت الله العظمی سید محمدتقی حجت و ایراد سخنرانی، چاپ کتاب حدیث پایداری و چاپ کتاب نسیم معرفت می باشد.
کتاب نسیم معرفت نیز یکی از کتب به چاپ رسیده حجت الاسلام مصطفی مرهونی میباشد که است که در سال ۱۳۹۹ منتشر شد، این کتاب در شرح سفارش حضرت امام علی(ع) به کمیل بن زیاد درباره علم و علم آموزی و جایگاه دانشمندان در جامعه و نقش عموم در فراگیری علم در محضر دانشمندان میباشد که بخشی از مفسرات این کتاب چنین است:
«امروزه اهمیت علم و دانش بر بشریت مخفی نیست، همه مکاتب بشری و ادیان آسمانی بر کسب علم و دانش تأکید دارند و پیشرفت و ترقی در مسیر علم را افتخار آمیز می شمرند.
لکن بدون تردید دین مبین اسلام بیش از هر دین و آیین دیگری به علم بها داده و انسان ها را به تعلیم و تعلّم فراخوانده است.
از نگاه حضرت امیرالمؤمنین امام علی علم و دانش در زندگی انسان دارای جایگاه ویژهای است.
نقش علم در زندگی انسان این است که راه سعادت، تکامل و راه ساختن را به انسان میآموزد.
علم، انسان را توانا میکند که آینده را همان گونه که میخواهد بسازد؛ علم مانند ابزاری در اختیار خواست انسان قرار میگیرد و طبیعت را آن چنان که انسان بخواهد و فرمان دهد میسازد.»
حجت الاسلام مرهونی در خصوص شرایط کتاب و کتابخوانی در سطح جامعه بیان داشت: «در شرایط به وجود آمده و ارتباط فراوان عموم با فضای مجازی، اقبال جامعه نسبت به کتاب کمرنگ شده و عموم در یک شرایط خاص و محدودی آن هم بخاطر نیازش به کتاب، به کتابخوانی رجوع می کند و این آسیب بزرگ اجتماعی است که جامعه با خطر بزرگ مواجه کرده است. باید فضایی به وجود آورد که جامعه نسبت به کتاب نگرشی جدید پیدا کنند.»
مصاحبه کننده: فاطمه مظفری پور
انتهای پیام/
زمان انتشار: جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۳:۱۴
شناسه خبر: 93332