به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر؛ پروین یزدان پرست، کارشناس امور کودکان بهزیستی شهرستان بوشهر در گفت و گویی با خبرنگار علم و فناوری، با بیان اینکه «تربیت صحیح میتواند تسهیلکننده فرآیند ارتباط باشد اظهار داشت: در خصوص اثر تربیت هر فرد بر امورات اجتماعی افراد، تربیت صحیح و به کارگیری مهارتهای ارتباطی مؤثر و یادگیری آن میتواند موجب رضایت و شعف درونی افراد جامعه و ایجاد امنیت بیشتر و اعتمادسازی شود و متقابلا اگر فردی از تربیت صحیح محروم مانده باشد و خودش نیز تلاش خاصی جهت تغییر و اصلاح رفتار خویش ننماید، یا به خودآگاهی خوبی نرسیده باشد و از بهرههوشی خود استفاده خوبی نکند، ارتباطی که در اجتماع برقرار میکند، آسیب رسان خواهد بود؛ که این آسیب نه تنها خود فرد بلکه به دیگر افراد جامعه نیز نفوذ میکند.

یزدان پرست با توجه به بازتاب اعمال و رفتار افراد جامعه، گفت: به قول مولانا: این جهان کوه است و فعل ما ندا/ سوی ما آید نداها را صدا، جهان همچون کوه و آینه است و افراد چه بخواهند و چه نخواهند، چه بدانند و چه ندانند، انعکاس همان رفتاری را که بروز دادهاند، خواهند دید؛ همچنین از این تعبیر در بعضی جاها از قانون کارما یاد شده است.کارما یعنی هرچه کنی به خود کنی، گر همه خوب و بد کنی! و این همان مفهوم و نتیجه عملکرد فرد در زندگی است.
فرد اجتماعی به چه کسی میگویند؟
کارشناس امور کودکان با اشاره به بعد اجتماعی افراد گفت: باید توجه داشت که انسان موجودی اجتماعی و چند بعدی است و درواقع انسان رشد نمیکند مگر در تعامل سازنده و سالم با دیگران. در اهمیت این موضوع نیز باید دانست که به فردی اجتماعی میگویند که توانایی برقراری ارتباطات درست و متناسب با فرهنگ جامعه را داشته باشد، فردی که نسبت به کارهایش بینش داشته باشد و در مدیریت خویشتن خویش کوشا باشد و در این راستا نسبت به علوم روز جامعه درگیر درجاماندگی نشود و همچنان پویا و فعال رو به جلو حرکت نماید.
وی تصریح کرد: کسب دانش در این عرصه زمانی، تبدیل به یکی از مسائل روز شده است که باعث اختلالات اجتماعی شده و خانوادهها نیز از آن بی خبراند؛ ارتباط و تعادل در فضای مجازی نیز، رؤیای هر خانواده و جامعهای ست. امام علی(ع) نیز در این خصوص فرمودهاند: «خیرالامور اوسطها»بنابر این اگر انسان بتواند در تمام زمینههای زندگی، میانهرو باشد و تعادل را حفظ کند، بسیاری مشکلات حل خواهند شد.
بیشترین آسیب از فضای مجازی، متوجه کودکان و نوجوانان است!
یزدان پرست با اشاره به راههای پیشنهادی برای رسیدن به این هدف، مدیریت و نظارت به هنگام والدین و مراقبین دانش آموزان در استفاده بهینه از گوشی همراه و نحوه صحیح استفاده از فضای مجازی گفت: در مجموع، فرهنگ صحیح استفاده از گوشی و دیگر خدمات آن بسیار مهم و حائز اهمیت است و اگر از مدیریت فضای مجازی برای فرزندان چشم پوشی کنیم با خطرات فضای مجازی روبه رو خواهیم شده که از جمله آنها؛ اعتیاد به گوشی، انزوا و تنهایی فرد، جذب گروههای مخرب و ناسالم شدن، شکلگیری رابطههای پنهانی و دوستیهای کاذب و آسیب زننده، رد و بدل کردن عکس، فیلم، تهدید و باج گیری توسط یکی از طرفین، قربانی شدن افراد ناآگاه و کم تجربه، ایجاد تنش و مشکلات شدید در بین اعضای خانواده و فروپاشی نظام خانواده، یادگیری آسیبها و رفتارهایی که افراد تاکنون متوجه آنها نبودهاند و این در حالی است که در بیشتر اوقات کودک و نوجوان بیشترین آسیب را میبیند.
کارشناس امور کودکان مدیریت بهزیستی شهرستان بوشهر در این گفت و گو با بیان اینکه برای هر سازماندهی، نیاز به برنامهریزی، اقدام، عمل و به کارگیری تیم تخصصی آموزش و ارتقاء سطح دانش گروه مخاطب یا جامعه هدف میباشد گفت: در نقش بهزیستی و فعالیتهای آن در اجتماع به جرأت میتوان گفت که امروز کمتر کسی است که با بهزیستی و حتی بخشی از رسالتهای این سازمان آشنایی نداشته باشد چرا که نقش بهزیستی در اجتماع، همچو نقش خورشید در آسمان هستی ست.
پروین یزدان پرست در خصوص سازماندهی اجتماعی افراد در بهزیستی بیان داشت: بهزیستی، افراد تحت پوشش خود را از طریق خدمات مددکاری، تماسهای تلفنی با اورژانس اجتماعی ۱۲۳، خط صدای مشاور ۱۴۸۰ و مراجعهی حضوری سازماندهی مینماید.
گفتنی است: سازمان بهزیستی، برای هر قشری از افراد جامعه، از قبل از تولد تا سالمندی، برنامه ریزی و طبقهبندی دارد؛ از جمله این برنامه، مشاوره در زمینههای ژنتیک، امور کودکان و شبه خانواده، مهد کودکها، مشاوره قبل از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج، پوشش توان معلولین و توانخواهان، سالمندان، زنان سرپرست خانوار و افراد بدسرپرست یا بیسرپرست است، که ارائه خدمت به هر قشر، دستورالعمل خاص خود را دارا میباشد و متناسب با رسالت سازمان، برنامه ریزی و سازماندهی انجام میپذیرد.
مصاحبه کننده: فاطمه مظفری پور
انتهای پیام/
زمان انتشار: یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۵:۰۰
شناسه خبر: 93334