به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از فارس، چهارمین استان پهناور ایران، فارس با مساحتی در حدود ۱۲۲٬۶۰۸ کیلومتر مربع و با جمعیتی معادل ۴٬۸۵۱٬۲۷۴ تن، به ۳۶ شهرستان، ۹۴ بخش و ۱۱۳ شهر تقسیم شدهاست.
زمین شناسان این استان را به علت معادن بسیاری که در دل خود جای داده است، به عنوان مینیاتوری از ایران یاد می کنند.

۳۷ نوع ماده معدنی مختلف در این استان شناسایی شده که از این میان، ۲۰ ماده ازجمله سنگ آهک، مارن، سنگ گچ، مرمریت، سنگ چینی، خاک نسوز، خاک صنعتی، نمک آبی و سنگی، سیلیس، کوارتزیت، منگنز، سرب، روی، کرومیت، باریت، سنگآهن، مس، گرانیت، نیکل و سنگ تراورتن در حال بهره برداری است.
این استان رتبه دوم سنگ تزئینی ایران را نیز در اختیار دارد و به طور کلی ۲۰ درصد از سنگ های تزئینی ایران در استان فارس تولید می شود.
بزرگترین معدن خاک نسوز منطقه در آباده واقع شده است که این معدن یکی از غنی ترین معدنهای نه تنها استان فارس بلکه در سطح کشور و حتی خاورمیانه است. استخراج در این معدن بهصورت روباز است. تنها در معدن استقلال شهرستان آباده سالانه ۲/۵میلیون تن خاک نسوز تولید میشود.
بهره برداری از معادن می تواند بسیار اشتغال زا باشد و جلوگیری از خام فروشی چرخ صنعت را به حرکت در آورده و ثروت برای استان به همراه خواهد داشت.

در همین راستا نشست تخصصی طرح معدن یار سازمان بسیج مهندسین صنعتی فارس با حضور حسین پناهی مسؤل سازمان بسبج مهندسین صنعتی استان فارس، دکتر احمدی مسؤل کارگروه معدن بسیح مهندسین صنعتی، مهندس نیری مدیر کانون مهندسین صنعتی شیراز، مهندس شرافت رئیس سازمان نظام مهندسی معدن فارس و مهندس حسینی معاون معدن و مهندس ساداتی معاون برنامه ریزی و سرمایه گذرای سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس به منظور هم افزایی و رفع حل مشکلات واحدهای معدنی طرح معدن یار در محل سازمان صنعت معدن و تجارت فارس برگزار گردید.
در این نشست ابتدا مهندس ساداتی ضمن خوش آمد گویی به مهمانان جلسه به تشریح برنامه های مشترک طرح معدن یار پرداخت و سپس مهندس حسینی به ارائه گزارش و توضیحات تفصیلی در خصوص اقدامات انجام شده معادن پرداخت.
سپس مهندس شرافت گزارش تحلیلی از معادن استان را ایراد نمود و اعلام نمود که نظام مهندسی آمادگی همکاری در فراخوان اعضاء جهت شرکت در طرح معدن یار را دارد.
مهندس پناهی نحوه اجرای طرح معدن یار را تشریح و افزود: این طرح با کمک سازمان های نظام مهندسی و اداره کل صمت می تواند چالش ها و موانع پیش روی طرح را برداشته و با برنامه ، کار تخصصی و کارشناسی بتوانیم گوشه ای از مشکلات واحدهای معدنی راکد و نیمه فعال در سطح استان را برطرف نماییم.
در پایان اعضاء به منظور همکاری، انعقاد تفاهم نامه سه جانبه را با مشخص نمودن تعهدات طرفین جهت پیشبرد اهداف و پیشبرد امور در اولویت اولیه قرار دادند.
خبرنگار: مهر آفرین وثوقی
انتهای خبر /
زمان انتشار: شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 93489