به گزارش خبرگزاری علم و فناوری - استان سمنان؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان در نشست خبری که بدلیل رعایت پروتکل های بهداشتی بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار گردید به تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته در قبال کرونا در ۱۰ماهه شیوع این ویروس در کشور پرداخت.
دانایی طی ارائه آماری در ۱۰ماهه شیوع کرونا در استان ابراز داشت:در بازه مذکور ۱۴ هزار بیمار کرونایی بهصورت سرپایی و بستری درمجموع تست مثبت کرونا داشتند.
وی همچنین بیان داشت: در این فاصله زمانی ۱۰ ماهه سه هزار و ۳۲۰ نفر از بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه مرخص شدند که این میزان ۸۳.۴ درصد را شامل میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان از تعداد ۵۸۵نفر از مبتلایان منجر به فوت در شهرهای زیر مجموعه این دانشگاه بیان کرد و گفت: طی ۱۰ ماهه شروع این بیماری ۴.۱ درصد افرادی که ازنظر داشتن کرونا مورد شناسایی قرار گرفتند فوت شدند.
وی متوسط سن فوتشدگان را ۷۲ سال اعلام و تصریح کرد: بر مبنای تحقیقات صورت گرفته ۵۲ درصد این افراد، مرد و مابقی زن بودند و همچنین ۶۵ درصد فوتشدگان افراد مسن بودند که حداقل یک بیماری زمینهای داشتند که همین امر خطر مرگ را افزایش میدهد.
«سنوسال» و «ژنتیک»؛ عوامل تأثیرگذار بر مرگومیرهای کرونایی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان سمنان بیانات خودرا تکمیل کرد:امروز در مقالات متعدد علمی در دنیا، تأثیر نوع ژنتیک افراد بر شدت علائم و میزان مرگومیز ناشی از بیماری کرونا به اثبات رسیده است؛ به طور مثال حتی با توجه به وضعیت نامناسب بهداشتی و درمانی در آفریقا، تعداد مرگومیر ناشی از ابتلا به کرونا در این قاره به نسبت دیگر کشورها چندان بالا نیست.
دانایی افزود: افزود: طی پیک سوم کرونا عملاً از ۱۵ روز پیش به اوج ابتلا این بیماری رسیدیم که ۳۰۲ بیمار بستری ثبت شد و هماکنون در شش شهرستان این استان ۱۲۰ بیمار مشکوک وجود دارد که از این تعداد تست ۶۶ بیمار مثبت بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان با تاکید این مطلب که به لحاظ تعداد آزمایشهای صورت گرفته برای کرونا سمنان رتبه سوم کشوری را دارد، خاطرنشان ساخت: در مجموعه تحت مدیریت این دانشگاه ۷۰۰ تخت وجود دارد که با ظرفیت تأمین اجتماعی به ۹۰۰ تخت میرسد حداکثر تعداد بیمار بستریشده ۳۰۲ بیمار بود یعنی اگر نگاه کنیم به حد ۵۰ درصد اشغال تختها نرسیدیم.
دانایی از افزایش تخت آی سی یو از میزان ۳۸ تخت تحت مدیریت دانشگاه به ۱۰۰ درصدخبر داد و تصریح کرد: طی ده ماهه اخیر ظرفیت تختها در شرایطی دو برابر شد که ساخت و تجهیز هر تخت ۸۰۰ تا یک میلیارد تومان هزینه دارد.
وی تاثیر اطلاعرسانی ها در ماه اخیر را مطلوب قلمداد کرد و بیان داشت: اگرچه آمار کاهش یافت اما نگرانی بزرگ وجود دارد تاریخ نشان داده که با عدم رعایت پروتکلها مجدد شاهد اوجگیری آن خواهیم بود سادهانگاری و راحت دیدن داستان اشتباه جبرانناپذیر خواهد بود.
دکتر دانایی بابیان اینکه بیمارستان ۸۵ تخت خوابی مهدیشهر دیماه تکمیل و قابل بهره برداری خواهد بود، گفت: پردیس بینالملل با ۳۰ درصد افزایش یافت و سه مجموعه وی آی پی نیز در حال ساخت است ساماندهی بدهیهای دانشگاه از ۱۸۰ میلیارد تومان به ۵۰ میلیارد تومان رسید.
انتـــهای متن/ص
.png)
زمان انتشار: چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۹:۵۳
شناسه خبر: 93527