به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان، علی صالحی فعال دانشجویی و رسانه ای و مدیر خبرگزاری فارس در استان اصفهان در نشستی که به مناسبت روز دانشجو توسط بسیج اساتید استان اصفهان برگزار شد، با بیان این که 16 آذر و روز دانشجو به خاطر یادآوری این است که دانشجو جایگاه و موقعیت خود را بعنوان موذن جامعه، بعنوان کسی مطالبه گر اصیل و جریان با اصالت عدالتخواهی و مطالبه گری در طول تاریخ قبل و بعد از انقلاب اسلامی است؛ را درک کند،گفت: فرصتهایی در استان داریم که مغفول مانده اند، بنابراین جنبش دانشجویی باید تغییر رویکرد بدهد و چیزی که نیاز داریم جنبش دانشجویی پیگیری کند در همه مسائل مثبت و منفی بحث مطالبه گری و موضوع مهم مطالبه جوان گرایی است.
جایگاه دانشجویی و هنر دانشجویی کسب علم و آگاهی نسبت به واقعیتهای جامعه است
مدیر خبرگزاری فارس در استان اصفهان ادامه داد: دانشجویان نباید خود را تنها محدود به مباحث درسی و زندگی روزمره کنند، جایگاه دانشجویی و هنر دانشجویی این است که افراد بتوانند چندمهارتی باشند توانایی های مختلف را در دوران دانشجویی برای خودشان ایجاد کنند آنها باید در مسیر کسب علم و آگاهی نسبت به واقعیتهای جامعه قدم بردارند.
این فعال عرصه دانشجویی و رسانه ای به مشکل اشتغال فارغ التحصیلان هم اشاره کرد و اظهار داشت: مهارت آموزی مهمترین مولفه است و حضور در گروهها و تشکلهای دانشجویی کمک می کند در این مجموعه محدود تعامل کردن و مطالبه کردن و واکنش نشان دادن و موضع داشتن را یادبگیریم، این همان چیزی است که در شرایط فعلی کشور بشدت نیاز داریم.
وی با اشاره به این که ما امروز درگیر یک جنگ شناختی و روایاتها در کشور هستیم، اظهار کرد: در این خصوص باید بعنوان فعال دانشگاهی موضع و شناخت داشته باشیم و بدانیم در چالش تصویر و جنگ روایتها هستیم یک جنگ شناختی تمام عیار که روی ابعاد مختلف زندگی ما اثر می گذارد، و مقابله با آن هم کار پیچیده و دشواری است.
مدیر خبرگزاری فارس مشکلات مختلف اقتصادی، کاهش ارزش پول ملی و دیگر مشکلات کشور را بعنوان مسائلی که دانشجویان باید مطالبه درست داشته باشند عنوان کرد و افزود: در کنار مشکلات ارزی، بی تدبیری هایی هم وجود دارد، نمونه آن واردات 700 میلیون دلار کالایی مثل غذای حیوانات خانگی، یا واردات و انبار دسته بیل، تعطیلی کارخانه پلی اکریل و واردات محصولات آن با کیفیت کمتر و قیمت بالاتر است.
وی بیان کرد: بحران بعدی که دانشجویان باید موضع داشته باشند تدبیر مدیریتی است همین کارخانه پلی اکریل اصفهان که می تواند هرسال 1000 تا 1500 میلیارد تومان سود داشته باشیم بخاطر مسئله تدبیر مدیریتی بخش اعظم آن تعطیل شده است، به شدت در حوزه های مدیریتی دچار مسئولیت گریزی هستیم، و دلیل آن هم سن بالای مدیران است و دود آن به چشم جوان و دانشجو می رود.
فرصتهایی در استان داریم که مغفول مانده اند
این فعال دانشجویی و رسانه ای تصریح کرد: متقابلا فرصتهایی در استان داریم که مغفول مانده اند، جوانانی داریم که باید میدان بیایند و بها داده شوند اما کسانی مسئولیتها را در دست گرفته اند که پاسخگوی تلفن اصحاب رسانه هم نیستند.
صالحی بیان کرد: در یک اقدام سال گذشته با همه مشکلاتی که وجود داشت با سقوط پهپاد امریکایی و توقیف کشتی انگلیسی به دست جوانان کشور 30 تا 35 درصد ارزش پول ملی در آن برهه از زمان در سال 98 ارتقا پیدا کرد؛ پس با تدبیر با جسارت با خلاقیت می توانیم وضعیت کشور را با نیروی جوانی با مطالبه گری گروههای جوان و دانشجو پیش ببریم.
جنبش دانشجویی باید تغییر رویکرد بدهد
وی ادامه داد: در این ایام باید جنبش دانشجویی تغییر رویکرد بدهد همه ما اعتقاد داریم که کشور باید به جایگاهی از پیشرفت برسد، کما این که همین الان هم به قله های بلند نزدیک شده ایم، اما نباید بی تفاوت باشیم یا موضع احساسی نمایشی غیر موثر داشته باشیم.
مدیر خبرگزاری فارس در استان اصفهان بیان کرد: در استان اصفهان کشت کم آب و یا طرح مقابله با ریزگردها نمونه دستاوردهای دانشجویی است که مورد حمایت و استفاده قرار نمی گیرد، اینها را جریان دانشجویی و جریان اصیل عدالتخواهی باید مطالبه کند.
وی افزود: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد با پیش بینی مناسبی که به سمت آموزشهای مجازی رفته بود با شیوع کرونا آمادگی فراهم بود که 18 واحد دانشگاهی روی بستر فناوری اطلاعات این دانشگاه کلاسهای آنلاین و امتحانات مجازی را برگزار کنند.
صالحی افزود: در دانشگاه آزاد واحد دهاقان بذر هیبریدی داریم که مقابله مستقیم برای تحریمها است تلاش مستقیم برای ارز آوری و رفع نیاز کشور است اما توجه به این نیروهای جوانی و نخبه کم است، همچنین در اصفهان طرح مطالعات هسته ای داریم که سازمان تحقیقات هسته ای اروپا (CERN) آن را تایید کرده است.
این فعال عرصه دانشجویی بیان کرد: ما در کشور گروههایی داریم که خوارک دامی را به دست آوده اند که قیمت گوشت را تا یک دهم هم تقلیل می دهد و در همین فضای پژوهش و دانشگاهی بچه های جوان با روحیه انقلابی این کار را انجام داده اند و اما اجازه استفاده داده نشده اند.
چیزی که نیاز داریم جنبش دانشجویی پیگیری کند در همه مسائل مثبت و منفی بحث مطالبه گری است
صالحی با بیان این که موضوع این است که راه برون رفت از شرایط فعلی کشور تحریم و مشکلات بجای خودش؛ اما چیزی که نیاز داریم جنبش دانشجویی پیگیری کند در همه این مسائل مثبت و منفی بحث مطالبه گری است. اول مطالبه گری برای افقهای بلند؛ دوم مطالبه گری مسئله محور داشته باشیم یک معضل و مشکل را بصورت مستمر و فرآیند مدار با برنامه از مسئولان پیگیری کنیم تا به نتیجه برسد با شعار و کامنت در فضای مجازی هیچ مشکلی از کشور حل نمی شود، مطالبه کنیم. پژوهشها را کاربردی کنیم دانشجویان تحصیلات تکمیلی یا حتی لیسانس باید بدانند که کار علمی آنها باید یک مشکلی را حل کند؛ تا تحول را از دوره جوانی خودمان شروع نکنیم مطمئن باشیم مشکلات ادامه خواهد داشت.
بعنوان جریان دانشجویی حافظه تاریخی مردم را باید تقویت کنیم
مدیر خبرگزاری فارس بیان کرد: موضوع چهارم که موضوع مهمی است ما باید مطالبه جوان گرایی داشته باشیم ما در جنگ تمام عیار نظامی 8 سال دفاع مقدس با زیر 25 ساله ها توانستیم پیروز شویم نمی توانیم در جنگ اقتصادی با مدیران جوانتر 30 تا 40 سال پیروز شویم؛ حتما می توانیم. همچنین باید درکنار این که در گامهای بعدی صدای مردیم را بعنوان جریان دانشجویی می شنویم مطالبات مردم را باید هدایت کنیم و بعنوان جریان دانشجویی حافظه تاریخی مردم را باید حتما تقویت کنیم.
برای رسیدن به یک دولت جوان حزب الهی اولین مسئله بحث تحول ساختاری است
صالحی در ادامه بیان کرد: موضوعی که باید مهمترین اولویت جامعه امروز باشد، نیاز داریم که تحرک و تحول در حوزه های اجرایی و مدیریتی کشور اتفاق بیفتد و به دولت جوان حزب الهی برسیم. چند اتفاق اساسی برای حل مشکلات مختلف وجود دارد و اولین مسئله بحث تحول ساختاری است هرگز از یک مدیر با بالای 30 سال سابقه نباید انتظار داشته باشیم؛ اما چرا ما دائما با تورم مزمن روبرو هستیم و مشکل اشتغال نیروهای تحصیل کرده داریم برای این که بخشی از مشکلات ما ساختاری است.
باید از چرخه های ناکارآمد تصمیم گیری عبور کنیم که با بروز شدن تفکر و جوان شدن تفکر اتفاق می افتد
این فعال دانشجویی و رسانه ای در ادامه با بیان این که بودجه کشور که موتور محرک اقتصاد کشوراست و رشد اقتصادی، ارزش ریال، اشتغال و سفره مردم و غیره را تحت تاثیر قرار می دهد، دیگر نباید مبتنی بر نفت باشد؛ گفت: وقتی سه سال کشور با کمترین درآمد نفت اداره شده راهش جسارت جوانی، نیروی نخبگی جوانی و ورود جوانان شجاع به عرصه تصمیم گیری است. ما باید از چرخه های ناکارآمد تصمیم گیری عبور کنیم که با بروز شدن تفکر و جوان شدن تفکر اتفاق می افتد.
انتهای پیام/
معصومه صادقی
زمان انتشار: پنج شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۵:۲۸
شناسه خبر: 93531