به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از اصفهان کلیم الله بابایی رئیس اداره پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، گفت:دانش آموزان استان اصفهان رتبه برتر 22 امین جشنواره جوان خوارزمی با 5 طرح برگزیده شدند،خیلی از طرحها باید مورد تشویق قرار گیرد و زمینه انبوه سازی آنها فراهم شود.
کلیم الله بابایی رئیس اداره پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری، اظهار کرد: یکی از فعالیتهایی که در حیطه فعالیت ما هست و در چند سال گذشته هم مورد توجه خاصی قرار داده ایم شناسایی دانش آموزان مستعد و خلاق در زمینه جشنواره جوان خوارزمی بوده است.
وی افزود: جشنواره جوان خوارزمی یکی از جشنواره های بسیار مهمی است که وزارت آموزش و پرورش در کنار وزارت علوم و تحقیقات و فناوری قرار گرفته و همه ساله طی یک فرآیند تقریبا یک ساله از آغاز سال تحصیلی که شروع می شود دانش آموزان و دانشجویانی که خلاق هستند و طرحی در زمینه های مختلف دارند، دانشجویان ظرحهای خود را به وزارت علوم و دانش آموزان به وزارت آموزش و پرورش ارائه می کنند.
دانش آموزان استان اصفهان 175 طرح مختلف در سامانه آموزش و پرورش بارگذاری کردند
بابایی با تصریح این که محور کار ما برای انجام این کار پژوهش سراهای دانش آموزی هستند و با همکاری با این پژوهش سراها فعالیتها را رصد می کنیم، گفت: امسال هم فراخوان جشنواره که صورت گرفت از دانش آموزان خواستیم که طرحهای خود را بارگذاری کنند که معمولا سامانه برای بارگذاری طرحها در وزارت آموزش و پرورش از اوایل اردیبهشت ماه باز می شود و تا پایان خردادماه ادامه داد که دانش آموزان ما در استان اصفهان در طی این مدت 175 طرح مختلف در سامانه بارگذاری کردند.
امسال، فقط وزارت آموزش و پرورش طرحها را مورد داوری قرار داد
دبیر بیست و دومین جشنواره جوان خوارزمی استان با بیان این که امسال طرح ها فقط توسط وزارت آموزش و پرورش مورد بررسی و داوری قرار گرفتند، بیان کرد: سالهای گذشته این کار طی دو مرحله انجام می گرفت، ابتدا در استان داوری و یک تعداد طرح پذیرش و گزینش و بعد به وزارت آموزش و پرورش معرفی می شد، اما امسال فرآیند کار به لحاظ شیوع بیمار کرونا به این شکل بود که طرح ها در سامانه وزارتخانه بارگذاری می شد و وزارت آموزش و پرورش طرحها را مورد داوری قرار داد.
17 طرح توسط آموزش و پرورش انتخاب و برای دفاع به استان معرفی شد
رئیس اداره پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان تصریح کرد: از بین 175 طرحی که توسط دانش آموزان استان بارگذاری شده بود، 17 طرح مورد توجه قرار گرفته بود که این طرحها را به آموزش و پرورش استان معرفی کردند که از دانش آموزانی طراح دعوت کنیم از طرح خودشان دفاع کنند.
وی افزود: یک ترکیب داوری هم مشخص کردند که شامل دو نفر استاد دانشگاه در آن رشته مربوطه و رئیس اداره استعدادهای درخشان بود همچین رئیس بنیاد نخبگان بعنوان ناظر ویژه بودند. دانش آموزان را در یک روز دعوت و دفاع کردند که با امتیاز دهی نتایج به وزارتخانه ارسال شد.
هر سال تعداد 58 طرح از وزارت آموزش و پرورش به وزارت علوم می رود/ 25 طرح برگزیده نهایی است
بابایی تصریح کرد: در پایان کار هرساله به این شکل است که تعداد 58 طرح از وزارت آموزش و پرورش به وزارت علوم می رود و در وزارت علوم مورد داوری موشکافانه استادان قرار می گیرد که از بین آنها 25 طرح انتخاب می شود، امسال از کل این ۲۵ طرح تعداد 9 طرح از استان اصفهان توسط وزارت آموزش و پرورش انتخاب و برای داوری نهایی به وزارت علوم ارسال شده بود.
وی اظهار کرد: خوشبختانه امسال برای اولین سالی است که از بین طرحهایی که توسط وزارت آموزش و پرورش به وزارت علوم ارسال و توسط داوران وزارت علوم امتیاز دهی شده تعداد 5 طرح از استان اصفهان بعنوان برگزیده انتخاب شدند.
بابایی گفت: استان اصفهان با 5 طرح برگزیده، رتبه برتر 22 امین جشنواره جوان خوارزمی را کسب کرد که موفقیت ارزشمندی است و امیدواریم دانش آموزان در ادامه راه خود و کارشان مورد تقدیر قرار گیرند. استان خراسان رضوی و استان کرمان هر کدام با 4 طرح برگزیده و استان تهران با 2 طرح در جایگاههای بعدی هستند و برخی استانها هم طرح برگزیده نداشتند.
رئیس اداره پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، تاکید کرد: خواسته دانش آموزان است که ایده پردازی کردیم و انتظار این است که مورد توجه مسئولان کشور قرار گیرد و فقط در حد تقدیر بسنده نشود.
بابایی تصریح کرد: انصافا خیلی از طرحها باید مورد تشویق قرار گیرد و زمینه انبوه سازی آنها فراهم شود که زمینه توجه ویژه مسئولان برنامه ریز کشور را می خواهد، امیدواریم این اتفاق میمون بیفتد.
اسامی دانش آموزان افتخار آفرین
دبیر بیست و دومین جشنواره جوان خوارزمی استان اصفهان، گفت: این دانش آموزان افتخار آفرین، سید حسین چاوشی نبی رتبه اول کشوری هنر از هنرستان محمدیان کاشان، فاطمه رستمی مبارکه رتبه دوم کشوری هنر از هنرستان شهید صالحی مبارکه، مهدی شفیعی و عرفان جعفری رتبه دوم کشوری عمران و معماری از هنرستان امیر کبیر ناحیه ۱، صبا حسن زاده رتبه سوم کشوری در رشته زبان و ادبیات فارسی از دبیرستان استعدادهای درخشان ناحیه ۲ و مبینا انوریان فرد رتبه سوم کشوری زبان و ادبیات فارسی از دبیرستان فرهنگ ناحیه ۳ هستند.


وی توضیح داد: نحوه امتیاز دهی 25 طرحی که انتخاب می شود این گونه نیست که حتما رتبه اول، دوم و سوم داشته باشد، مثلا طرح عمران و معماری رتبه دوم را کسب کرده اما دراین لیست 25 نفر رتبه اول و سوم نداریم دلیل این است که بر اساس امتیاز دهی که داوران وزارت علوم در نظر می گیرند در یک دامنه مشخص است مثلا از مجموعه 200 امتیاز اگر دانش آموزی 190 امتیاز را کسب کند رتبه اول است ولی ممکن است هیچ دانش آموز دیگری کف امتیاز مثلا 150را کسب نکند.
بابایی با بیان این که سالهای گذشته طرحهایی داشتیم نهایت یک نفر پذیرفته داشت، گفت: امسال اولین سالی است که استان اصفهان 5 طرح برتر داشته، امیدوارم با توجه به زمینه سازی هایی که صورت گرفته و بسترسازیهای خوبی که فراهم شده این کار بصورت مقطعی نباشد سالهای آینده هم همین شرایط را داشته باشیم.
وی در خصوص این سوال که به نظر شما دلیل موفقیت بی نظیر امسال را چه می دانید، گفت: همکاران ما در پژوهشسراهای دانش آموزی همراه ما و دانش آموزان بودند، همچنین سالهای گذشته که طرح در دو مرحله داوری می شد، استان در هر زمینه داوران را دعوت و طرحها را داوری می کردند، امسال همان داوران را دعوت کردیم در کنار دانش آموزان مشاور و راهنما باشند، بنابراین در کنار همه تلاشها این موفقیت مدیون راهنماییهای خوب اساتیدی است که در کنار دانش آموزان قرار گرفتند و مشاوره و راهنمایی کردند.



انتهای پیام/
معصومه صادقی
زمان انتشار: پنج شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۵:۱۸
شناسه خبر: 93541