به گزارش خبرگزاي علم و فناوري از استان مركزي، ابراهیم ولدخاني مديرعامل شركت پتروشيمي شازند در حاشيه گشايش نمايشگاه تجهيزات بومي سازي شده در اين شركت گفت: بيش از2600هزار قطعه بسيار حساس و تخصصی در مجتمع پتروشیمی شازند با همراهی شرکت های دانش بنیان و صنایع دیگر توليد شده است.
ولدخانی بیان کرد: قطعاتی مانند توربين ها ، كمپرسورها ، پمپ ها ، اكسرودرها و.... که تولید انحصاری آنها تا پیش از این در اختیار چند کشور انگشت شمار بود و هم اکنون توسط همکاران ما طراحی شده و به وسیله شرکتهای داخلی ساخته می شود.
وی با اشاره به قطعاتی که در بخش هایی از صنعت پتروشیمی پرکاربرد هستند افزود: اين قطعات مثل بخش (اي –او) پركاربرد است مواد اوليه تجهيزات پزشكي را توليد مي كند و مستقيماً هدف تحريم ها قرار گرفته كه با تكيه بر توان داخلي متخصصان و استفاده از تجهيزات داخلي توليد محصولات شيميايي و پليمري مجتمع بومي سازي شده است .
مديرعامل شركت پتروشيمي شازند بیان کرد:با ساخت این قطعات ضمن لغو حدود ۷۵ تقاضای واردات تجهیزات از خارج از کشور حدود ۱۰ میلیون یورو صرفه جویی ارزی شده است.
ولدخانی با اشاره به اینکه صرفه جویی ارزی با ساخت داخل قطعات تا پایان سال به 12میلیون یورو خواهد رسید گفت:تامین اين قطعات ضمن تاثيرات مستقيم در تداوم توليد محصولات جديد پليمري و شيميايي در شرکت پتروشیمی شازند هم نقش آفرين بوده است .
وی بیان کرد:به منظور تامین نیاز کشور و با تلاش متخصصان کشور گرید "پلیمر پروپیلن اسپان باند" در این شرکت تولید شد که ماده اولیه پارچه، ماسک و گان پزشکی بوده است که قبل از این از کشورهای کره و ژاپن وارد کشور می شد.
ولدخانی با اشاره به اینکه مصرف كشور سالانه 10هزارتن از اين محصول است بیان کرد: ما 10برابر اين را مي توانيم ساليانه درشرکت پتروشیمی شازند توليد كنيم و مازاد تولید را براي صادرات اختصاص دهیم .
وی در پایان گفت :براي سال 99 ما تارگت 12ميليون يورو ساخت داخل در نظر گرفته ايم كه تا آذرماه 10ميليون يورو آن تحقق پيدا كرده است و تا پايان سال بيش از اين مبلغ را صرفه جويي ارزي خواهیم داشت.
شرکت پتروشیمی شازند اراک، یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات پلیمری و مواد شیمیایی و همچنین از مهم ترین طرح های زیربنایی کشور ایران است که در سال 1363 به تصویب رسید.
شرکت پتروشیمی شازند در راستای سیاست کلی صنعت پتروشیمی در زمینه ایجاد و توسعه صنایع مادر، توسعه و رونق صنایع پایین دستی و هماهنگ با اهداف اقتصادی، اجتماعی برنامه پنج ساله اول نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گام های نهایی تکمیلی را پشت سر گذاشته و به بهره برداری رسیده است.
پتروشیمی شازند به علت سیاست های فنی و اقتصادی در طول اجرا مراحل و مقاطع مختلفی را پشت سر گذاشت و نهایتاً در دو فاز متمایز و مشخص اجرا و به بهره برداری نهایی رسید.
فاز اول بهره برداری از واحدهای سرویس های جانبی و تاسیسات عمومی و مشترک از سال 1371 آغاز شد و واحدهای فرایندی شامل واحدهای الفین و واحدهای تولیدی پایین دستی در سال 1372 و در سال های بعد مجموعه واحدهای فرایندی در مدار تولید قرار گرفتند و در فاز دوم و سوم تولیدات پلیمری و شیمیایی تکمیل نمودند.
پایان خبر/ج
زمان انتشار: پنج شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۱:۱۴
شناسه خبر: 93548