به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از یزد؛ دکتر سید جلیل میرمحمدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در دومین نشست علمی مجازی مدیریت و کنترل کووید ۱۹ اظهار داشت: متاسفانه در کشور در ابتدای شیوع کرونا چه در بحث زیرساخت و چه در بُعد نیروی انسانی و تجهیزات مرتبط آمادگی لازم برای مقابله با این بیماری را نداشتیم و حتی در تولید ماسک و گان دچار مشکل بودیم.
وی افزود: تعداد تخت های ویژه و حتی تخت های بیمارستانهای ما کافی نبود و ناچار شدیم امکانات سایر بخشها را برای درمان بیماران کرونایی به کار بگیریم. همچنین تعداد پرستاران و پزشکان ما برای مقابله با این بحران در این ابعاد کافی نبود.
نماینده تفت و میبد گفت: خوشبختانه با این وجود توانستیم با حمایت و همکاری بین بخشی، همراهی بسیج و ورود آنها به میدان و حرکت خالصانه از سوی همه کادر درمان، مسئولین و بسیجیان در زمان کوتاهی علاوه بر تولید تجهیزات برای استان یزد به عنوان یک صادر کننده عمل کنیم.
وی گفت: امروز نیز باید با همان نگاه برای تامین نیازها و زیرساختها در تمام ابعاد اقدام کنیم تا بتوانیم به خوبی با همه بحرانهای آتی مقابله کنیم.
میرمحمدی اظهار داشت: خوشبختانه طی وقایع اخیر نگاه خیران به سمت و سویی سوق داده شد که بهداشت و درمان در اولویت قرار گرفت. به عنوان مثال در تامین اکسیژن ساز بسیاری از خیرین به میدان آمدند و تقریباً اکنون در اکثر شهرستان های استان با همت مسئولین و همراهی خیران بیمارستانها به اکسیژن ساز مجهز شدهاند و اگر موج چهارمی در پیش باشد از این لحاظ نگرانی نداریم.
وی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی باید نسبت به جلب و جذب همکاری خیرین و مسئولین برنامهریزی داشته باشد تا بتوانیم برای موارد این چنینی که ضرورت تعامل، همراهی، همکاری و همافزایی نیاز است به خوبی عمل کنیم.
این نماینده مجلس در پایان با تقدیر از کادر درمان و پرسنل دانشگاه های علوم پزشکی اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی در این راستا همه تلاش خود را مصروف داشته و آمادگی هرگونه همکاری با دانشگاه های علوم پزشکی را دارد.
همراهی نهادها و ارگان ها با کادر درمان ستودنی است
وفائی نسب معاون توسعه و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: هیچ ارگان و وزارتخانه ای نبوده که در این دوران از بار مسئولیت شانه خالی کند و یا کار را به گردن وزارت بهداشت و دولت بیندازد.
دکتر محمدرضا وفائی نسب معاون توسعه و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی یزد در دومین نشست علمی مجازی مدیریت و کنترل کووید ۱۹ گفت: یکی از پیچیدهترین بحرانهایی که بشر گرفتار آن شد، شیوع ویروس کرونا بود. این ویروس بحرانی بزرگ در سلامت، اقتصاد و روابط اجتماعی بشر ایجاد کرد و اگر مردم به میدان نیامده بودند و مشارکت بین بخشی صورت نمیگرفت، مشخص نبود که چه اتفاقی میافتاد.
وی ادامه داد: هر بحران علاوه بر سختی و مشقتی که تحمیل میکند باعث به وجود آمدن فرآیندهایی برای تسهیل ارائه خدمات به مردم میشود. به گونهای که ما در همین دوران شروع کرونا ظرف چند ماه توانستیم تمام افراد و ظرفیتها را به میدان بیاوریم.
وفائی نسب اظهار داشت: اگر به گذشته نگاه کنیم خواهیم دید هیچ ارگان و وزارتخانه ای نبوده که در این دوران از بار مسئولیت شانه خالی کند و یا کار را به گردن وزارت بهداشت و دولت بیندازد.
معاون توسعه و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی افزود: بسیج یک نهاد برخاسته از دل مردم است. وقتی پای این عزیزان به میدان باز می شود امیدواریم که بتوانیم دشمن را چه بیماری باشد و چه دشمن خارجی شکست دهیم.
وی با اشاره به ضرورت آموزش پرسنل درگیر بیماری ادامه داد: خوشبختانه همه ارگانها کمک کردند تا بحث آموزش خوب پیش برود به گونه ای که تمام پرسنل بیمارستان به صورت گسترده آموزش دیدند.
این مقام مسئول تاکید کرد: همکاری اصناف در تعطیلی بازار و واحدهای تولیدی برای تولید ملزومات بهداشتی مبارزه با کرونا قابل ستایش است.
وفائی نسب با تقدیر از نگاه ویژه رهبر انقلاب به کادر درمان و بحث مبارزه با کرونا گفت: رهبر انقلاب در بیاناتی فرمودند ملاک تصمیمگیریها سلامت مردم است، این رویکرد کمک بسیار مهمی برای مقابله با کرونا بود.
معاون توسعه و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی یزد ابراز داشت: موافقت با برداشت بودجه از صندوق ذخیره ذخیره ارزی اقدام بسیار خوبی بود که توسط رهبر انقلاب صورت گرفت و در چندین مرحله کمک هایی به دانشگاه های پزشکی شد.
وی تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که این همبستگی و همدلی را حفظ کرده و در صورت لزوم در سایر مشکلات نیز آن را به کار گیریم.
انتهای پیام/
زمان انتشار: دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۶:۰۶
شناسه خبر: 93647