به گزارش خبرنگار علم و فناوری از کرمان؛ صبح امروز در جلسه تقدیر از پژوهشگران برتر استان کرمان در دانشگاه آزاد اسلامی دکتر حسام رهبری مقام به عنوان پژوهشگر برتر در گروه فنی مهندسی انتخاب شد.
وی که در آبان ماه سال جاری موفق به چاپ اولین کتاب در حوزه ترانسفورماتورهای هوشمند در ایران شده بود، پس از انتخاب به عنوان پژوهشگر برتر استان، این جایزه را تقدیم به دانشجویان خود کرد.
حسام رهبری مقام در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری از کرمان در خصوص چگونگی کسب مقام برتر در این عرصه گفت: برای انتخاب پژوهشگر برتر استانی بازه زمانی سه ساله را در نظر می گیرند و امتیازات پژوهشی اعضای هیات علمی را محاسبه می کنند.
وی به زحمات دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود اشاره کرد و گفت: تلاش و ابتکار آنها را در صنایع مس سر چشمه و حوزه های ترانسفورماتورهای هوشمند، ردیاب های خورشیدی و میکرو گریدهای سیستم قدرت، عامل اصلی کسب این موفقیت بدست امده است.
حسام رهبری مقام ادامه داد: بنده دکتری مهندسی برق- قدرت، استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی برق هستم که در کارنامه علمی و پژوهشی خود بیش از 60 مقاله ژورنالی، کنفرانسی و کتاب را به ثبت رسانده ام.
وی افزود:از بارزترین مقالات بنده چند ژورنال IEEE هستند که در کشور آمریکا چاپ شده اند و توسط کتابخانه سازمان ناسا و دانشگاه هاروارد نیز این مقالات برگزیده و منتشر شده اند لذا دلیل توجه سازمانها و دانشگاه های مطرح دنیا به این مقالات استفاده از فناوری هایتک و ارائه روشهایی جدید در حوزه ترانسفورماتورهای قدرت است.
رهبری مقام اذعان کرد: در دوران دانشجویی موفق به کسب جایزه دانش آموخته نمونه و همچنین پایان نامه برتر دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران شدم که قطب علمی سیستمهای قدرت در کشور محسوب می شودواینک در کرسی استادی، کسب عنوان پژوهشگر برتر استانی در میان اساتید باتجربه و فرهیخته استان را در سن سی سالگی به فال نیک گرفته و این تلاش و حرکت رو به جلو برای ارتقا سطح علمی و پژوهشی کشور را ادامه خواهم داد.
این پژوهشگر تاکید کرد: هیچ گاه تمرکز صد در صدی روی مقاله نویسی و صرفا کمیت نداشته ام و همواره جهت حرکت پژوهشی خود و دانشجویانام رادر راستای حل مشکلات صنعت تعیین کرده ام.
حسام رهبری مقام همچنین به مشکلات پیش روی پژوهشگران نیز اشاره کرد و در پاسخ به این سوال که چرا اکثر پژوهش های مهم خود را در مجلات خارجی چاپ می کند، گفت: معمولا روند داوری مجلات داخلی بسیار بدون برنامه ریزی و بلند مدت است، گاهی اوقات شما پس از گذشت ماه ها جوابی از مجلات دریافت می کنید که اصلا منطقی نیست و دلیل اصلی که پژوهشگران مطرح، زیاد تمایلی به چاپ مقالات داخلی ندارند، عدم زمان بندی مناسب در این مجلات است.
وی که خود از جمله داوران مطرح در ژورنال های IEEE هستند، اشاره کرد: این مجلات بالاترین رتبه مجلات مهندسی برق در دنیا هستند و زمانی که ادیتور یک مقاله را به منظور داوری به من ارسال می کند یک بازه زمانی کوتاه مثلا سی روز و گاهی کمتر فرصت می دهد که نظرات خود را به نویسندگان ارسال کنم، در نتیجه این زمان بندی و نظم مشخص در روند داوری باعث می شود، نویسندگان خیلی زود از نظرات داوران آگاه شوند و تصمیم به اصلاح مقاله خود بگیرند.
حسام رهبری مقام بحث نظم و زمان بندی دقیق در داوری ها را تعمیم و به داوری کتاب ها اشاره کرده و گفت: گاهی یک تا دو سال این داوری ها در دانشگاه ها طول می کشد،لذا نتیجه این روند داوری موجبات عدم تمایل نویسندگان به چاپ کتاب در نشریات دانشگاهی و روی آوردن آن ها به نشریات دیگر ذکر کرد.
وی از برخی مشکلات و بروکراسیهای اداری جهت انجام کارهای تحقیقاتی ابراز نارضایتی کرد و گفت: گاهی اوقات روند کارهای اداری برای انجام یک طرح تحقیقاتی آنقدر فرسایشی و طولانی می شود که پژوهشگر از انجام آن طرح کاملا دلسرد می شودلذا برای رفع این مشکلات، نیازمندیم که تظم در پروسه تمام داوری ها در هر زمینه ای ، با زمان بندی مشخص و با هماهنگی بیشتر با داوران صورت گیرد.
حسام رهبری مقام در پایان خاطر نشان کرد: از حمایتهای شرکت مس سرچشمه و مدیران این شرکت تشکر و قدر دانی کرده و امیدواریم در سال آینده چند کار پژوهشی-صنعتی مشترک بسیار خوب را با این واحد معدنی و همچنین شرکت برق منطقه ای کرمان انجام دهیم.
انتهای پیام /طهماسبی
زمان انتشار: سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۰:۵۲
شناسه خبر: 93699