به گزارش خبرگزاری علم و فناوری امروزه تامین انرژی و توسعه این شریان حیاتی از ضروریات و نیازهای اجتنابناپذیر هر جامعه است که نخبگانی را از سراسر دنیا به تکاپو واداشته که در کنار اهتمام به دانش افزایی خود در مقوله انرژی به فکر اجرای طرحهای باقابلیت بالا نیز باشند.
دستیابی به منابع پاک و با قابلیت تجدیدپذیری بالا در زمره منابع قابل اتکایی هستند که میتوان از آنها در مسیر توسعه انرژی ها بهره گرفت.
مها میارنعیمی دانش آموز نخبهی کلاس هفتم از دانشآموزان مستعدی است که تا کنون ایدههای مختلفی را تبدیل به پدیده کرده است.
درس سیزدهم مطالعات سال گذشته این دانشآموز نخبه که درباره انرژی بود جرقهای در ذهن وی ایجاد کرد تا به فکر طراحی یک کفپوش تولید کننده برق بیفتد .
وی در این باره به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری گفت: سال گذشته در خصوص مبحث انرژی و منابع تجدید پذیر و تجدید ناپذیر مواردی در کلاس درس ارائه شد که یک جمله توجهم را جلب کرد و آن جمله این بود که هر نیروی دارای انرژی است و آن لحظه با خودم فکر کردم اگر قرار است هر نیرویی دارای انرژی باشد پس با این اوصاف تمام کارهایی که انسان در طول روز انجام می دهد از انرژی برخوردار است و راه رفتن در طول شبانه روز و استفاده از نیروی تحرک برای تبدیل کردن به انرژی الکتریکی برق نیز نظرم را جلب کرد تا به فکر تولید این ایده باشم .
این نخبه مازندرانی بیان کرد: از آنجایی که رابطه انسان با زمین، سطح زمین است و این سطح نیز پوشیده از کف پوش ها، سنگ فرش ها و ... است به فکر طراحی و اجرای کفپوش تولید برق افتادم که به صورت مکانیکی کار کند یعنی از مکانیزم ترازو ، تسمه، پولی و همچنین دیناموز و بر ای استارت تولید برق نیز از یک صفحهای که متشکل از یک ترانزیستور دو خازن و یک لامپ ال ای دی بود استفاده کردم تا هنگام راه رفتن لامپ ال ای دی روشن شود و نشان دهد که برق تولید شود .
میارنعیمی به قابلیت کاربری این ابزار در فروشگاهها و برای عابران اشاره کرد و اظهار داشت: از مزایای این طرح این است که دچار لغزش نمیشود و تعادل آنهایی که مشکل راه رفتن دارند را نیز به هم نمیزند و هرچه راه رفتن بیشتر باشد انرژی بیشتری تولید می شود.
این دانشآموز در خصوص نمونه خارجی این طرح گفت: نمونه مشابه این طرح در سال ۹۶ توسط انگلستان تولید شد که در تاریخ پانزدهم دیماه خبر ساخت این کفپوش اعلام شد با این نشانه که در حال بهرهبرداری در برخی جاهای واشنگتن هستند اما بعد از سال ۹۶ دیگر اگر خبری از این دیده نشد .
وی تصریح کرد: در حال حاضر نوع دیگراین طرح در ژاپن در حال بهره برداری است که هزینه ورودش به ازای هر متر مربع معادل 21 میلیون و 67 هزار و 200 تومان برآورد میشود که اصلا به صرفه نیست.
این دانش آموز افزود: کفپوش طراحی شده وی باصرفه تر و با تجهیزات بیشتر است که با قیمت یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان عرضه شود .
میارنعیمی با بیان اینکه نمونه خارجی این کفپوش تعادل افرادی که مشکل راه رفتن دارند را به هم میزند، افزود: سیستمی که آنها تعبیه کردند الکترونیکی است و ممکن است با آب ضربه بیند اما طرح وی حالت مکانیکی دارد و امکان خراب شدن آن کمتر است.
وی در خصوص هزینه کرد نمونه اولیه طرح خود گفت: در سال گذشته و در نخستین روزها هزینهای معادل ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان صرف نمونه اولیه شد .
انتهای پیام/
این دانشآموز نخبه در خصوص چگونگی کارایی این طرح در ساختمانها گفت: جانمایی این کفپوش در ساختمانها معمولاً به این شکل است که یک بافت اصلی زیر کفپوش قرار می گیرد و زمانی که راه می رویم به یک سیستم مرکزی بیرون از خانه متصل میشود و هنگام راه رفتن تولید انرژی میکند که البته بستگی به نیرویی که به سطح وارد میشود دارد .
میانعیمی افزود: از مزایای دیگر این طرح این است که اگر48 ساعت برق روشن بماند بصورت خودکار روشن است و بعد از 48 ساعت بسته به انرژی صرف شده و مقدار برق تولید شده خاموش شده و دوباره روشن میشود چون دارای انرژی ذخیره شده است و هر کدام سه ولت برق تولید میکنند .
وی با اشاره به کاربرد فراوان این طرح گفت: بسیار خوشبینم که طرحم به مرحله اجرا برسد که البته نیاز به حمایت و البته سرمایهگذاری است.
این دانشآموزان بیان کرد : اجرای این طرح در یک اتاق 100 متری نیازمند 10 میلیون تومان هزینه است .
وی با استمداد از حمایت نهادهای حامی برای به ثمر نشستن طرحش گفت: در حال حاضر بنده اقدام به ساخت یک نمونه اولیه کردهام و این امکان و قابلیت وجود دارد که به صورت پیشرفته تر این طرح به بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۹:۲۹
شناسه خبر: 93740