به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران، زباله یکی از معضلات جدی در استان مازندران محسوب میشود.
تولید روزانه سه هزار تن زباله در روزهای عادی و افزایش این حجم از زباله در روزهای تعطیل سال چالشی جدی برای محیط زیست و منابع طبیعی مازندران ایجاد کرده است.
بیشتر زبالههای تولیدی استان مازندران تَر و در امکان منابع طبیعی به شکل نامناسب دپو میشود.
در حالی که بر اساس قانون زبالههای تولیدی باید دفن بهداشتی شود که مدیرکل محیط زیست مازندران بارها و بارها از عدم دفن بهداشتی زبالههای تولیدی مازندران خبر داده بود و نسبت به این موضوع شکایت کرده است.
شیرابه تولید شده از زباله چالش بزرگتر از زباله است که برای ساماندهی زباله قطع به یقین باید برای این موضوع هم فکری اساسی شود.
یکی از کارکردهای سازمان بسیج علمی در کشور رفع مشکلات موجود در استانها با استفاده از ظرفیت نخبگان علمی است.
سازمان بسیج علمی و پژوهشی مازندران با ورود در بحث ساماندهی پسماند از ظرفیتی یکی از نخبگان برای رفع این معضل در استان استفاده کرده است.
دستگاه ساخته شده پسماند را طی فرایندی به مواد قابل استفاده تبدیل میکند.
اقدامی که سازمان بسیج علمی و پژوهشی در اجرای این طرح در دستور کار قرار داده است،کمک به ساخت دستگاه، رایزنی با مسئولان استانی برای عملیاتی کردن این پروژه و کمک به کاهش بروکراسی اداری برای اجرای این طرح است.
رایزنی با مسئولان استانداری مازندران
چند ماه اخیر پروژه ساماندهی زباله این نخبه مازندرانی درگیر بروکراسی سنگین اداری شده بود، سازمان بسیج علمی و پژوهشی مازندران با رایزنی با مسئولان استانی موافقت اجرای این پروژه را در یکی از شهرهای کوچک مازندران اخذ کرده است.
محمد هادی موذن در جلسه کارگروه پسماند که با حضور رئیس سازمان پسماند مازندران برگزار شده است، اظهار کرد:یکی از ماموریتهای سازمان بسیج علمی و پژوهشی در کشور شناسایی و برنامهریزی برای رفع مشکلات است.
وی با اشاره به ظرفیت بسیار مناسب نخبگانی سازمان بسیج علمی و پژوهشی مازندران، خاطر نشان کرد: علاوه بر نخبگان استانی بیش از 120 نفر از اساتید دانشگاهی با سازمان بسیج علمی در حوزههای مختلف همکاری میکنند.
مسؤول سازمان بسیج علمی و پژوهشی مازندران خاطر نشان کرد: این سازمان در بخشهای مختلف از ظرفیت نخبگان استان مازندران استفاده کرده و طرحهای متعدد عملیاتی شده این سازمان در جهت رفع مشکلات کشور و استان بکارگیری شده است.
وی اضافه کرد: این سازمان در حوزه پزشکی و تولیدات صنایع ورود بسیار مناسبی داشته و زمینه راه اندازی و حمایت از چندین شرکت دانش بنیان را فراهم کرده است.
موذن با اشاره به اینکه پسماند یکی از معضلات جدی استان مازندران است، گفت: در این زمینه طرحهای متعددی را مورد بررسی قرار دادیم که در نهایت طرح ساماندهی پسماند آقای دماوندی مورد تایید داوران علمی این سازمان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در ادامه با توجه به تلاشهای انجام شده انتظار داریم که مدیران استانی به ویژه سازمان پسماند زمینه به ثمر رسیدن این پروژه را در استان مازندران فراهم کنند تا این پروژه به ثمر برسد.
زرودی رئیس سازمان پسماند مازندران ضمن اعلام حمایت از پروژه معرفی شده سازمان بسیج علمی و پژوهشی، گفت: حل معضل زباله استان مازندران نیاز به عزم همگانی دارد.
وی خاطر نشان کرد: باید از ظرفیتهای موجود در استان برای رفع پسماند استفاده مناسب شود.
رئیس سازمان پسماند با توجه به حمایتهای دولت برای ساماندهی پسماند، گفت: پروژههای پسماند که به لحاظ علمی پاسخگو باشد مورد حمایت قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران پروژه مورد حمایت سازمان بسیج علمی و پژوهشی مازندران قرار است در گام نخست در یکی از شهرهای کوچک استان عملیاتی شود و پس از آن در صورت دریافت پاسخ مناسب اقدامات بعدی برای توسعه در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام/
زمان انتشار: پنج شنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۵:۰۰
شناسه خبر: 94036