حرکت به سمت فناوریهای سوخت جایگزین میتواند تا حد زیادی به مبارزه با آلودگی ایجاد شده در بخش هوایی یاری رساند. اکنون نیز طراحی جدید دانشمندان «ام-آی-تی» راهحل بالقوه جذابی را ارائه کردهاند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری و به نقل از نیواتلس،تیم مهندسی پشت این ایده ادعا دارد که با تصفیه آلودگی موجود در محموله سوخت خود هواپیما تا 95 درصد از انتشار اکسید نیتروژن را کاهش دهد.
هواپیما هیبردی «ام-آی-تی» میتواند آلایندههای مضر خود را جذب کند
هواپیماها عامل انتشار حدود دو تا سه درصد دی اکسید کربن در جهان هستند، اما علاوه بر انتشار دی اکسید کربن موتورهای جت هواپیما اکسید نیتروژن که خود یک آلاینده مضر دیگر است نیز تولید میکنند. این آلاینده دقیقا همان گاز سمی است که توسط وسایل نقلیه دیزلی نیز ایجاد میشود. همچنین این آلایندگی بود که مرکز رسوایی شرکت فولکس واگن قرار داشت. تحقیقات علمی نشان دادهاند، آلودگی ایجاد شده از انتشار اکسید نیتروژن هر ساله باعث ایجاد مشکلات تنفسی و قلبی جان باعث مرگ زودرس در بسیاری از افراد میشود.
در واقع رسوایی فولکس واگن در دروغ آنها مبنی بر ایجاد سیستم تصفیه بود که باعث الهام در مهندسان «ام-آی-تی» شد. آنها پس از این واقعه به این فکر افتادند که آیا میتوان از انواع سیستمهای کنترل انتشار گازهای گلخانهای که در کامیونهای دیزلی و سایر وسایل نقلیه زمینی استفاده میشود را در سیستمهای پیشران هوایی بکار برد.
«بارت» که یکی از مهندسان طراح این هواپیما است دراینباره گفت: « این سیستم کنترل بسیار عملیتر از هواپیماهای تمام الکتریکی است که هم هزینههایش بالاست و هم باتریهای متعدد وزن هواپیما را افزایش میدهد، باشد»
آلاینده مادهای در هوا است که میتواند بر روی انسان و اکوسیستم اثرات منفی بگذارد. این ماده میتواند ذرات جامد، قطرههای مایع، یا گاز باشد. آلاینده میتواند منبع طبیعی داشته یا ساخته دست انسان باشد. آلایندهها به دستههای اولیه و ثانویه تقسیم میشوند. آلایندههای اولیه معمولاً توسط فرایندها ساخته میشوند، مانند خاکستر تولید شده توسط آتشفشان. گاز کربن مونواکسید (CO) خارج شده از اگزوز موتورهای وسایل نقلیه یا گوگرد دیاکسید (SO2) خارج شده از دودکش کارخانهها، مثالهایی دیگر از آلایندههای اولیه هستند.

انتهای پیام/

خبرنگار: تیمور خسروی
زمان انتشار: دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۰:۰۰
شناسه خبر: 94086