معرفی علما و دانشمندان؛

شیخ حسن آل عصفور یک‌تنه در مقابل بریتانیای کبیر

یکی از علمایی که در جنوب کشور مقابل بریتانیا اعلام جهاد کرد شیخ حسن آل عصفور است که با شجاعت در مقابل دست‌اندازی بیگانگان ایستاد و خطر حضور آنان را در میهن گوشزد کرد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری استان بوشهر؛ استان بوشهر یکی از استان‌های جنوبی کشور ایران است که تاریخ آن ناگزیر با مقاومت گره‌خورده و شهرستان به شهرستان آن بوی مقاومت می‌دهد، دو قرن مقاومت در برابر استعمار به‌ویژه استعمار روباه پیر انگلیس ماحصل مردمانی فداکار و ازجان‌گذشته است.

یکی از طوایف مهاجر بحرینی به بوشهر خاندان آل عصفور است که به دلیل بدرفتاری‌های مذهبی از بحرین به بوشهر مهاجرت کردند و در بررسی متون تاریخی می‌بینیم که فتحعلی‌شاه قاجار با گرامیداشت حضور خاندان آل عصفور در بوشهر می‌گوید: «اما در مورد بحرین به حاکم فارس امر کردم تا آن را از دست متجاوزین بازستاند.» نگاهی به بوشهر؛ تألیف ایرج افشار سیستانی، جلد ۲ ص ۵۵۸

http://raisali.ir/wp-content/uploads/2020/09/sheykh-ale-osfoor-1.png

با بررسی بخشی از کتاب فارس نامه حسین فسایی به بزرگی شخصیت شیخ حسن آل عصفور و کار آن پی می‌بریم:

اشغال بوشهر توسط نیروی دریایی انگلیس موجی از تنفر و انزجار در توده مردم به وجود آورد ولی مردم به دلیل تفوق نیروهای اشغالگر و عدم حمایت دولت مرکزی کاری از دستشان برنمی‌آمد حاکم وقت بوشهر نیز تسلیم وضع موجود شده و کاری انجام نمی‌داد. در تهران هم دولت مرکزی چنان درگیر مسئله هرات و لشکرکشی به آنجا شده بود که نیروی دیگری نداشت و اساساً بوشهر را رها کرده بود.

مردم از همه‌جا قطع امید کردن و به‌ناچار به مجتهد و روحانی بزرگ شهر پناه بردند در آن هنگام مجتهد شهر بوشهر و مضافات شیخ حسن آل عصفور بود که از سال ۱۲۱۶ قمری از بحرین به بوشهر مهاجرت کرده و با ساختن بنایی به نام مجلسی رهبری و هدایت دینی و سیاسی مردم را عهده‌دار شده بود.

شیخ حسن آل عصفور به مجرد شنیدن خبر اشغال بوشهر و حضور نیروهای انگلیسی و هندی در این شهر علیه بریتانیا اعلام جهاد کرد؛ چون سربازان ایرانی را شکست‌خورده یافته بود به نیروی مردمی و عشایر اطراف بوشهر روی آورد و از باقرخان تنگستانی خان و حاکم این منطقه برای مبارزه با ارتش انگلستان درخواست نمود./ فارس نامه جلد ۱ ص۷۷۶

یکی از علمایی که در جنوب کشور مقابل بریتانیا اعلام جهاد کرد شیخ حسن آل عصفور است که با شجاعت در مقابل دست‌اندازی بیگانگان ایستاد و خطر حضور آنان را در میهن گوشزد کرد.

آثار علمی او که کتاب «اعیان الشیعه» از آنها نام‌برده عبارت است:

1-رساله عملیه مبسوط در طهارت وصلاه

2-مناسک حج

3-رساله‌ای در احکام روزه

4-شرح منظومه در اصول پنج‌گانه که پدرش شیخ حسین آن را به نظم درآورده

فارس نامه ناصری درباره مرگ او می‌نویسد: جناب مستطاب صفوه محدثین و قدوه مدرسین عارف دقایق صحیحه علامه شیخ حسن بوشهری آل عصفور مادام‌الحیات در بوشهر به نشر احادیث و احکام شرعی مشغول بود و در سال 1260 و اندی به رحمت ایزدی پیوست.

مقبره شیخ حسن آل عصفور در مسجد جمعه واقع در محله شنبدی بوشهر است که حتی از اهالی بحرین هم برای زیارت او به بوشهر می‌آیند و او یاد را گرامی می‌دارند.

خاندان آل عصفور زمانی که وارد بوشهر می‌شوند بافت مذهبی شهر به طبع از حکمران‌های آل مذکور سنی بود و این خاندان دارای مذهب شیعه بودند، بعد از گذشت چند نسل جمعیت شیعه به واسطه حضور این خاندان فاضله بیشتر و بوشهر شهر شیعه نشین می‌شود.

تا قبل از انقلاب اسلامی فرزندان آل‌عصفور نسل‌در‌نسل امام جمعه بوشهر می‌شدند اما بعد از انقلاب و انتخاب امام جمعه به واسطه ولی فقیه این روند تغییر کرد.

تهیه‌کننده: سینا ناجی

انتهای پیام/

 

زمان انتشار: شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۸:۴۳

شناسه خبر: 94120

مطالب مرتبط :
تغذیه سالم امروز، سلامتی نسل فردا را تضمین می‌کند

مدرس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان بوشهر؛

تغذیه سالم امروز، سلامتی نسل فردا را تضمین می‌کند

مدرس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: سلامت جامعه و توانایی جسمی و فکری نسل‌های آینده‌ای که متولد می‌شوند به طور مستقیم به خوراکی که می‌خورند بستگی دارد، چرا باید واردات سنجاق قفلی و خلال دندان و کالاهای غیرضروری اتفاق بی افتد ولی سرمایه‌گذاری در زمینه خوراک جامعه، تولیدات دامی و گیاهی و... بسیار ناچیز باشد به‌گونه‌ای که واردات، جامعه را به وابستگی کشانده است.

بیش از ۲۰ واحد فناور در مرکز رشد شهرستان کنگان مستقر است

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان کنگان؛

بیش از ۲۰ واحد فناور در مرکز رشد شهرستان کنگان مستقر است

مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان کنگان توانسته است ۲۰‌ واحد فناور جذب و مورد حمایت خود قرار دهد و شرایط اشتغال برای بیش از ۷۰ نفر فراهم سازد و برخی از شرکت‌های مستقر در این مرکز در بیش از ۵۰ نمایشگاه استانی و ملی شرکت کرده و مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب