به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از همدان - هرچه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فاصله گرفته شود، اهمیت پرداختن به موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت تبیین دستاوردها و پیشرفتهای جمهوری اسلامی بیشتر میشود.
انقلاب اسلامی را باید سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه، جهان اسلام و جهان غیراسلام دانست. رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) از انقلاب اسلامی با عناوینی چون «معجزه قرن» و «انفجار نور» یاد کرده و همین کلمات برای توصیف عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی کفایت میکند. دهه فجر و فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت مغتنمی برای بازخوانی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزههای گوناگون میباشد. در این گزارش قصد داریم در سلسله گزارش های خبرگزاری علم و فناوری در زمینه دستاوردهای علمی انقلاب اسلامی، با سرهنگ ولی ابراهیمی ، مسئول سازمان علمی پژوهشی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان مصاحبه ای به عمل آوزیم تا ضمن آشنایی با فعالیت های این سازمان ، شما را با دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه علمی در ایران و این استان آشنا نماییم. با ما همراه باشید.
** خودتان را معرفی کنید و بگویید چند سال است که با بسیج علمی همکاری دارید ؟
بنده بسیجی ، ولی ابراهیمی دارای مدرک فوق لیسانس علوم تربیتی و ۴۳ سال سن دارم . اینجانب از زمانی که وارد سپاه پاسداران شده ام در ناحیه بسیج دانشجویی در بخش مدیریت علمی پژوهشی مشغول به کار بوده ام؛ در آن زمان هنوز سازمان بسیج علمی شکل نگرفته بود که ما در بسیج دانشجویی فعالیت های متنوعی علمی همچون برگزاری جشنواره ممتازین و مبتکرین، ایجاد هسته های علمی، تقویت بنیه علمی و ... را انجام می دادیم به این دلیل که از ابتدا ورودم به سپاه در بخش علمی فعالیت داشتم علاقمند شدم که این عرصه را در سازمان بسیج علمی و پژوهشی سپاه پاسداران انصارالحسین (ع) ادامه بدهم و از سال ۱۳۹۲ با سازمان علمی و پژوهشی همکاری خود را آغاز نمودم .
** آیا بسیج علمی با سایر شاخه های بسیج تفاوت دارد؟
بله تفاوت دارد اکثرا مردم فکر می کنند که بسیج در فعالیتهای نظامی، فرهنگی و بعضاً سیاسی خلاصه میشود اما در فعالیتهای علمی نیز کارهای فاخری انجام شده است؛ سازمان بسیج علمی پژوهشی و فناوری در 10 شهریور سال 1387 و در راستای پاسخ به مطالعات بر حق رهبر فرزانه انقلاب تاسیس شد. مقام معظم رهبری، دهه چهارم انقلاب را دهه عدالت و پیشرفت معرفی کردند و در سخنرانی های متعدد خود تاکید ویژه بر فعالیتهای علمی و حرکتهای دانش بنیان دارند و به نوعی یکی از دغدغه های اصلی ایشان در دیدار با دولت مردان، اقشار نخبه جامعه و اساتید دانشگاه فراهم کردن زمینه های مساعد برای رشد جوانان ممتاز وبرتر جامعه بوده است. مفهوم سخنان مقام معظم رهبری «مدظله العالی» این است که ما در راستای جهاد علمی باید تدابیر جدیدی اتخاذ کنیم و فرصتهای بیشتر و بهتری را در اختیار جوانانمان قرار دهیم. به عبارت دیگر هزاره سومی که ما در هشتمین سال آن قرار داریم عرصه تقابل و تعارض و همین طور مواجهه فناوری ها است. هر کشوری از دانش و فناوری بالاتری برخوردار باشد می تواند به موفقیت بیشتری دست یابد. از طرف دیگر ما کشور جوانی داریم و جوانان کشورمان از خلاقیت بسیار بالایی بر خوردارند به همین دلیل بسیج علمی می تواند با کمک تمام آحاد کشور به ویژه مخترعین بسیجی گام های اساسی را در این راستا بردارد.
** مهمترین اقدامات سازمان بسیج علمی استان همدان در چه حوزه هایی می باشد؟
مهمترین اقدامات این سازمان، حمایت از طرح ها و ایده های مخترعین است که میتوان گفت از مجموع حدود ۳۰۰ طرح رسیده به سازمان، ۵۰ طرح آن تبدیل به محصول اولیه شده و حدود ۱۰ طرح به نمونه صنعتی تبدیل شده اند. خانه نخبگان این سازمان نیز، بر روی موضوعات مختلف کار می کند که یکی از این موضوعات، مسئله بازیافت زباله می باشد که طی دو سال با کمک استاتید و مخترعین همدانی اقدامات و مطالعات اولیه مناسبی صورت گرفت که متاسفانه به دلیل عدم حمایت مسئولین جنبه عملیاتی به خود نگرفت.
از دیگر فعالیتهای این سازمان می توان به حمایت از چرخه الطاف فناوری خانه نخبگان، مراکز رشد ، پایگاه های علمی و تجلیل از جهادگران عرصه علم و فناوری نام برد .
** چند نفر از نخبگانی که مورد حمایت سازمان قرار گرفتند موفق شدند اختراع یا ابتکار خود را به محصول تجاری تبدیل کنند؟
در گذشته ما یک کار گروهی تحت عنوان تجاری سازی طرح ها داشتیم که این کارگروه وظیفه داشت از طرح های فناورانه حمایت داشته باشد تا به نمونه صنعتی تبدیل و روانه بازار گردند این کارگروه منابع مختلفی داشت که در راستای تجاری سازی طرح ها از آن استفاده می شد اما علارغم کمرنگ شدن فعالیت های این بخش به دلیل محدود شدن منابع مالی، در حدود ۱۰ اختراع محققین همدانی توانستند نمونه اولیه خود را به نمونه صنعتی تبدیل نمایند و علاوه بر خود، برای چندین نفر نیز اشتغالزایی نمایند .
** سازمان بسیج علمی استان همدان، برای دهه فجر امسال چه برنامه های دارد؟
در دهه فجر امسال برنامه های گوناگونی همچون سرکشی به بخش های علمی شهرستان ها و دیدار با مخترعین و دانش پژوهان نواحی و همچنین برگزاری جلسات با اساتید دانشگاهی برای بررسی چالش های پیشرو در استان و کشور را برنامه ریزی کرده ایم. همچنین روز گذشته نیز موفق به برگزاری جشنواره ای برای رونمایی از 4 طرح جدید از جمله جلیقه ضد گلوله ایرانی که برای اولین بار در کشور با ویژگی های منحصربه فرد ساخته شده بود رونمایی به عمل آورده ایم. علاوه بر آن قرار است سه طرح جدید این استان که برای برگزاری جشنواره کشوری مورد تأیید سازمان بسیج قرار گرفته است را برای شرکت در جشنواره به تهران منتقل نماییم.
** پیروزی انقلاب اسلامی چه تأثیری روی وضعیت علمی استان گذاشت؟
بزرگترین هدیه ای که یک رهبر میتواند به ملت خود بدهد روحیه خودباوری و امید به آینده است؛ مردم ایران و استان همدان نیز با این روحیه توانستند در حوزه های مختلف از جمله مباحث علمی پیشرفت های چشمگیری داشته باشند. با بررسی تاریخ بعد از انقلاب متوجه می شویم با حمایتی که از جوانان و نخبگان به عمل آمده پیشرفت های چشمگیری را شاهده بوده ایم به عنوان مثال وضعیت علمی و آموزشی استان پیش از انقلاب به این صورت بود که تقریبا نیمی از مردم از نعمت سواد بی بهره بودند و تعداد مراکز علمی و مدارس خیلی کم بود و در استان نیز فقط دانشگاهبوعلی سینا فعالیت داشت اما در حال حاضر بالغ بر ۶۰ مرکز آموزش عالی فعالیت می کنند .
در زمینه پزشکی و بهداشت نیز الحمدالله پیشرفت های خوبی را شاهد بوده ایم؛ در زمان شاهانشاهی متأسفانه اکثر نیرویهای پزشک متخصص و عمومی شاغل در این استان هندی بودند و البته تعداد آن ها نیز بسیار کم بود اما امروزه به برکت انقلاب اسلامی، همدان به یکی از قطب های پزشکی و درمان در کشور تبدیل شده است.
** دهه فجر برای شما یادآور چه خاطراتی است؟
دهه فجر برای ما یاد آور خاطرات دوران ابتدایی است که در مدرسه با ذوق و شوق در برپایی مراسم های جشن پیروزی انقلاب شرکت میکردیم در آن زمان دانش آموزان وظیفه داشتند که مدرسه را فضاسازی کنند، گروهسرود داشتیم و بعضاً تئاتر هم بازی میکردیم. در زمان پیروزی انقلاب اسلامی بنده سن و سال کمی داشتم اما از طریق مدرسه و مسجد با انقلاب آشنا شدیم. متأسفانه قبلاً فعالیت های مدارس در جهت آشنایی دانش آموزان با انقلاب خیلی بهتر از الان بود ولی امروزه مسئله فرهنگ سازی مدارس به شدت کاهش یافته است .
** کلام پایانی ...
انعکاس دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه های مختلف تکلیفی است که همه سازمانها و نهادها به عهده دارند تا پیشرفت های علمی و آموزشی کشور و حتی استان خود را با روش های نوین و بهره گیری از رسانه های موجود اطلاع رسانی کنند اگر ما در این زمینه کوتاهی کنیم متاسفانه دشمنان واقعیت ها را وارونه جلوه می دهند و ذهن و دل جوانان را مسموم می کنند که در این راستا باید برنامه ریزی های مناسبی به عمل آید .
انتهای پیام /

خبرنگار : سجاد عبدلی
زمان انتشار: چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 94276