گروه پزشکی خبرگزاری علم و فناوری – بیش از یک سال است که بیماری کرونا در جهان شیوع پیدا کرده و تاکنون میلیون ها نفر جان خود را به خاطر این بیماری مرموز از دست داده اند و دنیا در بهت و حیرت به سبب کشف نشدن دارو قطعی برای آن فرو رفته است . یکی از عوامل مهم در شیوع این بیماری ، انتقال از طریق هوا می باشد و اگر فرد آلوده به این ویروس در یک فضای سربسته حضور داشته باشد احتمال بیمار شدن سایر افراد نیز وجود دارد به همین دلیل محققین سازمان جهانی بهداشت توصیه می کنند برای افرادی که مجبور هستند در فضاهای بسته در کنار هم حضور داشته باشند علاوه بر رعایت کردن فاصله اجتماعی و وسایل حفاظتی همچون ماسک، از سیستم تهویه قدرتمند نیز استفاده نمایند. اما گاهی رعایت این نکات نیز کارساز نمی باشد چرا که ویروس ممکن است در هوا باقی بماند و باعث به خطر افتادن جان افراد شود. برای رفع این مشکل به تازگی مخترع بسیجی همدانی موفق به ساخت نوعی دستگاه اوزون ساز شده است که می تواند با تولید گاز اوزون هوای محیط را استریل و پس از کشتن و نابودی ویروس کرونا به اکسیژن تبدیل شود. در این گزارش علاوه بر معرفی گاز اوزون و ویژگی های آن ، سعی خواهیم کرد شما را با دستگاه اوزون ساز مخترع همدانی و طرز کار آن آشنا نماییم.
اوزون چیست ؟
اوزون به طور طبیعی در اتمسفر تولید شده و با نماد O3 و وزن مولکولی ۴۸ نمایش داده می شود. این ماده از اثر تابش نور ماورای بنفش (UV) یا بار الکتریکی فشار قوی بر اکسیژن (O2) به وجود میآید. این گاز بی رنگ، نخستین بار توسط اسکونبین (Schonbein) در سال ۱۸۴۰ کشف شد. اوزون در غلظتهای بالا دارای بوی تند و زننده ای است ولی در غلظتهای کمتر قابل حس نیست. این ماده میکروبها را از طریق اکسایش و نابودی دیوارهی سلولی آن ها نابود میکند. نابودی میکرو ارگانیسم های بیماریزا نظیر اسپور باکتریها ، کیستها و ویروسها بدون نیاز به زمان طولانی از امتیازهای اوزون است. مواد آلی مانند یک سپر اوزون را خنثی کرده و از باکتریها حفاظت میکند. از این رو برای نابودی میکروارگانیسمهای احاطه شده با مواد آلی، نیاز به غلظتهای بالاتری از اوزون است.

ساختار گاز اوزون
اوزون ۵۰ درصد قوی تر از کلر و نیز قویترین مادهی اکسیدکننده برای نابودی میکروبها است. بر خلاف سایر گندزداها اوزون در سطوح و غذاها پسماندی نداشته و به واسطهی ترکیب با مواد آلی و یا تجزیهی طبیعی به اکسیژن تبدیل میشود.
دستگاه اوزون ساز چیست و چه کاربردی دارند ؟
همانطور که از اسم این دستگاه مشخص است، وظیفه آن تولید اوزون است. برای تولید اوزون از روش های مختلفی می توان بهره برد، مانند روش های زیر:
- تابش اشعه فرا بنفش
- تخلیه الکتریکی کرونا
- الکترولیز آب با خلوص بالا
انواع مختلفی از دستگاه های اوزون ساز و یا اوزون ژنراتور وجود دارند که با توجه به دوز تزریق و ابعاد تقسیم بندی می شوند. این دستگاه ها کاربردهای گوناگونی دارد و معمولا در مصارف و صنایع زیادی نیز استفاده می شوند، به عنوان مثال در مرغداری ها، برای تصفیه و ضدعفونی کردن آب، ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات که به انواع میکروب ها آلوده اند، ضدعفونی کردن آب استخر ها، در بیمارستان ها برای ضدعفونی کردن تجهیزات، در صنایع غذایی، کشاورزی و پرورش آبزیان از دستگاه های اوزون ساز به میزان زیادی استفاده می شود.
ساخت دستگاه اوزون ساز برای نابودی کرونا توسط مخترع همدانی
علی حیدری مخترع بسیجی همدانی موفق به طراحی و ساخت دستگاه پلاسمای غیر حرارتی با ولتاژ بالا شده است که می تواند گاز ازون تولید میکند و با استفاده از این گاز هوای محیط را استریل و پس از کشتن و نابودی ویروس کرونا به اکسیژن تبدیل شود.

حیدری در مورد دستگاه های ساخته شده خود گفت : با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور و نداشتن هیچ گونه درمانی ، به فکر ساخت دستگاهی افتادیم که بتوانیم این ویروس را که بیشتر از طریق هوا باعث آلوده شدن مردم می شوند را طراحی و تولید نماییم . وی افزود: به همین دلیل بعد از 8 ماه تحقیقات دستگاه اوزون سازی را طراحی نمودیم که با تولید گاز اوزون باعث تخریب غشای ویروس کرونا و نابودی آن ها می شود.
مخترع بسیجی همدانی با اشاره به اینکه دستگاه اوزون ساز در ۴ مدل استریل دست، هوا و محیط، خانگی و ماسک ساخته شده است، اظهار داشت: دستگاه استریل دست در محیطهای عمومی تنها با استفاده از آب و برق کار میکند. اما مدل خانگی به سبب استفاده کمتر و محدود تر دارای اندازه کمتری است و متناسب با فضای منزل اوزون تولید می کند. وی افزود : از جمله قابلیت های مثبت و خوب دستگاه های اوزون ساز خانگی این است که علاوه بر ضدعفونی کردن و گندزدایی آب آشامیدنی و دیگر مصارف، تصفیه کننده هوای داخل منزل نیز می باشد. همچنین شما می توانید در شستشوی میوه ها و سبزیجاتی که تهیه کرده اید از این دستگاه استفاده کنید و با کمال اطمینان، پاکسازی و حذف تمامی انگل ها، ویروس ها و کرم ها را به آن بسپارید، البته برای از بین بردن بوهای مختلف، مانند بوی غذا، سیگار، قلیان و … نیز می توانید از آن استفاده نمایید.
حیدری در مورد مدل اوزون سازهوا و محیط نیز گفت : دستگاه استریل هوا نیز برای مکانهای عمومی و شلوغ کاربرد دارد که این دستگاه شبانه به صورت خودکار روشن شده و ویروس های موجود در محیط را از بین می برد البته برای پاکسازی یک فضای ۶۰ متری، دستگاه باید حدود یک ساعت کار کند و کسی هم نباید در محیط حضور داشته باشد.
وی در ادامه گفت: دستگاه استریل ماسک نیز در بیمارستانها کاربرد دارد تا پرستاران و پزشکان بتوانند مدت زمان بیشتر و ایمن تری از ماسک استفاده کنند.
حیدری در مورد ویژگی های دستگاه های ساخته شده خود نیز گفت: این دستگاه ها ۳ هزار برابر سریعتر و ۴۷ درصد قویتر از الکل و کلر قدرت ضدعفونی کنندگی دارد، قیمت نمونه خارجی این دستگاه ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان است اما ما موفق شدیم این دستگاه ها را با قیمت ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تولید نماییم.
حیدری در پایان گفت: با توجه به حمایت هایی که سازمان علمی و پژوهشی سپاه انصارالحسین (ع) از طرح ما به عمل آورده است موفق به تجاری سازی و تولید انبوه این دستگاه شده ایم که خوشبختانه با راه اندازی فاز دوم آن برای 10 نفر به صورت مستقیم و برای 40 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال زایی خواهیم کرد .
انتهای پیام /

خبرنگار : سجاد عبدلی
زمان انتشار: دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۰
شناسه خبر: 94330