به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از همدان - هرچه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فاصله گرفته شود، اهمیت پرداختن به موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی و اهمیت تبیین دستاوردها و پیشرفتهای جمهوری اسلامی بیشتر میشود.
انقلاب اسلامی را باید سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه، جهان اسلام و جهان غیراسلام دانست. رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) از انقلاب اسلامی با عناوینی چون «معجزه قرن» و «انفجار نور» یاد کرده و همین کلمات برای توصیف عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی کفایت میکند. دهه فجر و فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت مغتنمی برای بازخوانی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزههای گوناگون میباشد. در این گزارش قصد داریم در سلسله گزارش های خبرگزاری علم و فناوری در زمینه دستاوردهای علمی انقلاب اسلامی، با سرهنگ یوسف تیموری ، مدیر مرکز حمایت از طرح ها و اختراعات سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان مصاحبه ای به عمل آوریم تا ضمن آشنایی با فعالیت های این سازمان ، شما را با دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه علمی در ایران و این استان آشنا نماییم، با ما همراه باشید.
** خودتان را معرفی کنید و بفرمائید چند وقت است که با سازمان بسیج علمی و پژوهشی استان همدان همکاری می کنید؟
بنده یوسف تیموری، دارای مدرک کارشناس علوم اجتماعی و 43 سال سن دارم و از سال 93 با سازمان بسیج علمی پژوهشی سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان همکاری دارم و در حال حاضر به عنوان مدیر مرکز حمایت از طرح ها و اختراعات این سازمان مشغول به فعالیت می باشم.
** سازمان بسیج علمی استان از چه سالی شروع به فعالیت کرده است؟
سازمان بسیج علمی استان از سال 87 شروع به فعالیت نموده و در راستای تقویت بنیه علمی بسیجیان و نخبگان استان در چند حوزه از جمله: خانه نخبگان، مرکز حمایت از طرح های فناورانه ، مرکز رشد فناوری ، مرکز هدایت و حمایت از طرح های علمی و فناوری و پژوهشکده مطالعات بسیج فعالیت دارد.
** مهمترین اقدامات و دستاوردهای سازمان بسیج علمی استان را معرفی کنید ؟
مهم ترین اقدامات و دستاورد های این سازمان در بخش حمایت از طرح های فناورانه است. این مرکز با حمایت از ایده های فناورانه و محصول محور تاکنون بیش از 300 طرح را وصول و با همکاری کارگروه های متخصص ، متشکل از اساتید دانشگاه ها، بررسی و داوری نموده و ماحصل آن را در قالب طرح های فناورانه در سه موضوع حمایت مالی، حمایت مشاوره ای و تسهیل در تجاری سازی و دریافت استاندارد های لازم به کار برده است .
** چند نفر از نخبگانی که مورد حمایت سازمان علمی و پژوهشی قرار گرفته اند موفق به تجاری سازی محصول خود شده اند؟
از بین 300 طرح وصول شده در این استان ، بالغ بر 50 طرح فناورانه به محصول تبدیل شده اند که مجوزات لازم در خصوص تجاری سازی را دریافت کرده اند. که از این بین حدود 15 نفر موفق به راه اندازی شرکت های تولیدی شده اند و هم اکنون به عنوان کارآفرین مشغول به فعالیت هستند .
** دهه فجر برای شما یادآور چه خاطراتی است؟
دهه فجر یادآور جانفشانی های جوانان برومندی است که تن به ذلت و خواری ندادند و برای دفاع از نوامیس این مرز و خاک به پا خواستند و در اوج خفقان رژیم ستمشاهی به مبارزات خود ادامه دادند و نشان دادند که مقاومت و مجاهدت تنها راه نجات از ظلم مستکبرین است و در نهایت با خون خود نهال انقلاب را آبیاری کردند و اکنون شاهد به ثمر نشستن این شجره طیبه انقلاب اسلامی در جهان هستیم.
** سازمان بسیج علمی استان، برای دهه فجر امسال چه برنامهای دارد؟
سازمان علمی و پژوهشی استان همدان برنامه ریزی های گسترده ای به مناسبت دهه ی فجر انجام داده است که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- رونمایی از 3 طرح فناورانه که در کشور برای اولین بار تولید شده است. (پنل ضدگلوله- دست ضدعفونی کننده ازن ساز- فرآوری گیاه دارویی قیچ)
- برگزاری جلسه مشترک دانش نیروهای مسلح با موضوع برنامه های دهه فجر
- افتتاح چهار مرکز رشد علمی و پژوهشی در چهار شهرستان استان
- برگزاری نشست های علمی، پژوهشی در پایگاه های علمی بسیج
- بازدید از مراکز علمی ویژه پایگاه های علمی بسیج
- صدور بیانیه علمی، پژوهشی به مناسبت دهه فجر
- تقدیر از برترین های علمی مساجد توسط پایگاه های علمی
- برگزاری مسابقات علمی در پایگاه های مساجد
** پیروزی انقلاب اسلامی چه تأثیری روی وضعیت علمی استان گذاشته است؟
پیروزی این انقلاب دستاورد های بزرگی داشت که یکی از عظیم ترین این دستاورد ها رشد چرخه علمی و تحول علمی وپژوهشی کشور است که امروز شاهد ارتقای رتبه علمی کشورمان از سطح نزول به سطح صعودی و فتح قله های دانش و فناوری در جهان است.
** وضعیت علمی استان امروز چگونه است؟
وضعیت علمی جامعه و استان ما امروز در سطح مطلوب است ولیکن با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم و اشاره های معظم له در بیانات و سخنرانی ها میبینیم که ایشان هنوز از شتاب چرخه علمی و رشد علم و فناوری در کشور گله مند هستند و با ترسیم افق های چندساله همچنان نخبگان را موظف به تلاش های جهادی در این عرصه می نماید.
آنچه که امروز ضرورت نسل جدید و جوان جامعه است تلاش در جهت ارتقای دانش و بروز بودن دانش در کشور می باشد. جوان امروز باید دارای انگیزه باشد و تلاش خود را در پیشبرد دانش و فناوری بیهوده نداند و این بی انگیزگی ممکن است از برخی معضلات جامعه نشات بگیرد. بی کاری و نبود زمینه اشتغال متخصصین و تحلیلگران ، یکی از مهم ترین عواملی است که روحیه نشاط و تلاش در عرصه علم و فناوری و پژوهش جوانان ما را کمرنگ کرده و باعث فرار مغز ها و کندشدن حرکت چرخ علم و فناوری می شود.
** آیا سازمان بسیج علمی برای این هدف اقدامی انجام داده یا قصد اقدامی دارد؟
سازمان بسیج علمی پژوهشی استان همدان ، فرمایشات مقام معظم رهبری را محور همه فعالیت های خود دانسته و با ایجاد بستر های لازم برای حضور جوانان در عرصه دانش و همچنین حمایت های لازم از طریق تعامل و تفاهم نامه ها با نهاد های مختلف در جامعه تلاش می نماید. تشکیل مراکز رشد و فناوری، راه اندازی پایگاه های علمی مسجد محور، تاسیس مراکز حمایت از طرح های فناورانه استانی و .... از جمله اقدامات شایسته سازمان بسیج علمی در این زمینه است.
انتهای پیام /

خبرنگار : سجاد عبدلی
زمان انتشار: یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۰:۳۰
شناسه خبر: 94420