به گزارش خبرگزاری علم و فناوری:

تاثیر ماست در پیش گیری از ابتلا به سرطان

برای برخورداری از زندگی سالم لازم است که از مواد غذایی سالم استفاده شود تا سلامت افراد به خطر نیفتد، ماست طبیعی یکی از موادی است که می تواند از ابتلاء به سرطان جلوگیری کرده و در تغییرات سبک زندگی نقش بسیار مفیدی را داشته باشد، بطوریکه افرادی که بیشترین میزان مصرف ماست را دارند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف ماست را دارند خطر ابتلا ۳۳ درصد کمتر است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از زنجان، امروزه سرطان یکی از عوامل شایع مرگ و میر در دنیای امروز است. به همین جهت نیز آشنایی با پدیده سرطان و راه مقابله با آن از جمله ضروری ترین اطلاعاتی است که بشر به آن احتیاج دارد. سرطان سومین عامل مرگ در ایران است و سالانه شمار زیادی از هموطنان به دلیل درگیر بودن با این بیماری جان خود را از دست می دهند و به دلیل تغییرات سبک زندگی پیش بینی می شود سالانه بر تعداد کشته شدگان اضافه ترشود. در این میان دانشمندان به دنبال پیدا کردن ارتباط غذا ها و سرطان هستند.

نقش ماست چیست؟

مصرف روزانه ماست طبیعی که باکتری‌های مضر را با باکتری‌های مفید جایگزین می‌کند، می‌تواند راهی ساده و ارزان برای جلوگیری از بروز سرطان  باشد. محققان می‌گویند یکی از دلایل بروز سرطان پستان می‌تواند التهاب ناشی از باکتری‌های مضر باشد.

استفاده از لبنيات كم‌چربي يا بدون چربي مي‌تواند بهترين انتخاب براي رژيم غذايي باشد. باكتري‌هاي فعال در ماست براي دستگاه گوارش مفيد هستند و كلسيم موجود در لبنيات مي‌تواند به پيشگيري از پوليپ‌ها و سرطان روده بزرگ كمك كند، با مصرف لبنيات غني شده با ويتامين D مي‌توان به افزايش ميزان جذب كلسيم توسط بدن و كاهش خطر سرطان‌هاي روده بزرگ، سينه و پروستات كمك كرد.

طی تحقیقات صورت گرفته از سوی دانشمندان، افرادی که بیشترین میزان مصرف ماست را داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، 33 درصد کاهش خطر داشت.

نقش ماست در سرطان

مصرف ماست در مطالعات قبلی با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و رکتوم مرتبط بوده است و برخی دانشمندان فکر می کنند این ممکن است به این خاطر باشد که ماست باعث رشد باکتری های سالم در روده می شود. اما درمورد اینکه ماست چه تاثیری بر پتانسیل ایجاد آدنوم در افراد دارد، کمتر شناخته شده است.

آنچه در مصرف ماست اهمیت دارد کلسیم نیست بلکه پرو بیوتیک ها هستند. پروبيوتيك، فرمولاسيون اختصاصي از ميكروارگانيسم هاي خاص و جمعيت مناسبي از باكتري هاي زنده است كه به ميزبان سلامتي مي بخشد. سويه ها و تركيبي از ميكروارگانيسم هاي مختلف، يك طيف گسترده و متفاوت از ظرفيت هاي باليني و ايمني را تشكيل مي دهند كه ميتواند جمعيت ميكروبي روده را به نفع ميزبان تغيير دهد.

فیبر منبع اصلی پری بیوتیک ها، غذاهای غیر قابل هضم است که باعث رشد پروبیوتیک ها می شود و ماست یک غذای پروبیوتیک است. دانشمندان گمان می کنند که یک میکروبیوم سالم ممکن است پیوند را توضیح دهد.

اگرچه مشخص نیست که پروبیوتیک ها به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک می کنند، اما روش های مختلفی برای آنها وجود دارد. پروبیوتیک ها ممکن است به کاهش التهاب یک عامل خطر سرطان و همچنین اتصال و خنثی سازی برخی مواد سرطان زا در روده بزرگ کمک کنند.

افرادی که می خواهند ماست را به رژیم غذایی خود اضافه کنند باید روی گزینه های بدون چربی یا کم چربی تمرکز کنند و همچنین باید به رژیم کلی خود توجه کنند.

انتهای پیام/

زمان انتشار: جمعه ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۵:۵۶

شناسه خبر: 94610

مطالب مرتبط :
لزوم تقویت مناسک دینی و آیین های مذهبی، در مناطق جرم خیز و مستعد بزهکاری/ ترویج مناسک دینی در بطن جامعه امر به معروف عملی در ساحتی بزرگ است

سرپرست واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان اصفهان؛

لزوم تقویت مناسک دینی و آیین های مذهبی، در مناطق جرم خیز و مستعد بزه‌کاری/ ترویج مناسک دینی در بطن جامعه امر به معروف عملی در ساحتی بزرگ است

دکتر زهرا امینی در نشست مشورتی تحلیل و بررسی نقش آموزه‌های دینی و سلامت معنوی در کاهش آسیب‌های اجتماعی که همزمان با آغاز ماه رجب در واحد سلامت اجتماعی مرکز بهداشت استان برگزار شد، برلزوم تقویت مناسک دینی و آیین های مذهبی، در مناطق جرم خیز و مستعد بزهکاری تاکید کرد و گفت: ترویج مناسک دینی در بطن جامعه امر به معروف عملی در ساحتی بزرگ است.

روشن دل

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گلستان خبر داد

طراحی و راه اندازی بانک نمونه بیولوژیک بیماران مبتلا به سرطان در گلستان

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: بانک نمونه بیولوژیک بیماران مبتلا به سرطان در گلستان راه اندازی شد.

لاکتوباسیل

تولید «ماست‌ پروبیوتیک تراریخته» که به درمان دیبات کمک می‌کند

در این پروژه محققان گونه‌ای از باکتری به نام Lactobacillus gasseri را به طور ژنتیکی دستکاری کردند. این باکتری در ماست‌های پروبیوتیک دیده می‌شود. در این دستکاری ژنتیکی محققان ژن تولید انسولین انسانی را به ژنوم باکتری منتقل کردند. آزمایش‌ها بر روی موش‌ نشان داد که استفاده از این باکتری‌ها سلول‌های روده ای را به گونه‌ای القاء می‌کنند که آنها مانند سلول‌های پانکراسی اقدام به تولید انسولین می‌کنند.

دیدگاه ها و نظرات :
نام کامل وارد شود
دقیق و صحیح وارد شود
لطفا فارسی و خوانا باشد
captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب