به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری گلستان؛ «غلامرضا روشن دل» بابیان این خبر گفت: جمع آوری نمونه های بیولوژیک و اطلاعات دقیق از بیماران سرطانی در قالب بیوبانک جهت توسعه تحقیقات بنیادین در زمینه سرطان می تواند نقش تعیین کننده ای در توسعه دانش در زمینه سرطان و برنامه ریزی برای کنترل سرطان ایفاء کند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: با توجه به بروز بالا و اهمیت سرطان در استان گلستان پروژه تحقیقاتی بیوبانک سرطان توسط مرکز تحقیقات گوارش و کبد گلستان با همکاری مرکز تحقیقات سرطان طراحی و اجرا شده است.
روشن دل یادآور شد: از مزایای بیوبانک سرطان گلستان می توانیم به ذخیره سازی نمونه ها در فریزر منهای 80 درجه از کرایوتیوپ های بارکددار دوبعدی با کیفیت و استاندارد قابل قبول در سطح بین المللی اشاره کرد.
وی متذکر شد: این موضوع موجب شده نمونه ها به مدت طولانی با کیفیت مطلوب ذخیره شود و همچنین جهت افزایش سرعت و دقت و تسهیل ذخیره سازی و بازیابی نمونه ها، نمونه های با استفاده از دستگاه بارکدخوان دو بعدی در نرم افزار بیوبانک ثبت می شود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گلستان خاطرنشان کرد: از دیگر نقاط قوت بیوبانک سرطان گلستان این است که داده های بیوبانک سرطان با استفاده از نرم افزار CanReg با بانک داده های برنامه ثبت سرطان گلستان متصل می شود که این موضوع موجب ارتقای کیفیت بانک داده های بیوبانک سرطان خواهد شد.
روشن دل افزود: در طول مدت چهار سال نخست فعالیت پروژه بیوبانک سرطان گلستان در مجموعه سه هزار و 563 نمونه از 18 منبع شامل بیمارستان های دولتی و خصوصی و مراکز پاتولوژی و همچنین بخش های سرپایی دولتی و خصوصی جمع آوری شده است.
وی گفت: نمونه گیری با اخذ رضایت و تکمیل پرسشنامه آغاز شده و از بین نمونه های ذخیره شده یک هزار و 95 مورد نمونه خون و مشتقات آن است که یک هزار و 268 مورد نمونه بافت و 424 مورد نمونه بیوپسی آندوسکوپی و 541 مورد نمونه بافت جراحی و 826 مورد نمونه ادرار است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گلستان یادآور شد: بیشترین تعداد نمونه ها مربوط به بیماران مبتلا به سرطان معده، روده، پستان و مری است.
زمان انتشار: شنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۰:۴۹
شناسه خبر: 94625